02 MAYIS PERŞEMBE ANKARA 75.YIL HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1500Kum

CONLUK AĞASI: Bariyer dibinden yaptığı atakları ile son 400'de yarışa hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan ilk yarışında da dikkate alınmalı.

LORDUM: Dış kulvardan yaptığı atakları Conluk Ağası'nı yakalamaya yetmese de 2.liği kurtarıp fotoya canlı girişiyle dikkat çeken safkanı ilk yarışında değerlendiriniz.

DEMİRDURAN: Son 300'de 6.durumda olan safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip koşuyu 3.tamamlarken o gelişiyle 2.olabilirdi. İlk yarışında dikkat edilmelidir.

ILGAZHATUN: Düzlüğü grubun en gerisinde 9.dönen sasfkan dış kulvardan son 50'de etkili sprintiyle gelerek koşuyu 6.bitirirken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1100Kum

GÖLGENİN GÜCÜ: Öndeki Karanura ile son 200'de arasında 3 boy fark olan safkan etkili ataklarıyla rakibine son 50'de hakim olup kazanırken 1.17.85 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Akmeriç'in 1.18.17, Esinin Kızı'nın 1.18.15 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

KARANURA: Yarışı iyi bir start çıkışı ile önde kabullenip son 200'de 3 boy farkla üstün olan safkan Gölgenin Gücü'ne son 50'de geçilerek koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında dikkat diyoruz.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-16) 2100Kum

KRAL DAYI: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde alan safkan rakipleriyle arasındaki farkı fotoya kadar daha da açarak kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

LUKA MAGIC: Öndeki Kral Dayı'nın dışından yaptığı atakları rakibini yakalamaya yetmese de boşlukta koşuyu 2.bitiren safkan ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV/HAND-24) 1500Kum

LİNARDO CAN: Yarışı startla birlikte önde kabullenerek numara götüren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp hatta yükselterek 5.5 boy farkla kazanırken 1.32.65 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

GUİLLOTİNE: Virajı iç kulvardan dönerek son 300'de dışa açılıp ataklarını sürdüren safkan Linardo Can ile arasındaki farkı kapatamasa da 2.liği Selanik Aslanı'ndan alırken ilk yarışında değerlendiriniz.

SELANİK ASLANI: Son 50'ye kadar yarışı ikinci durumda götüren safkan dışından gelen Gullitine'e geçilerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16) 1600Kum

HAZY DAISY: Kum piste alınan yarışta öndeki Golden Jet'i düzlüğe çıkıldığında yakalayıp başa baş mücadele veren safkan dıştan gelen Anadolu Snow'a da karşı gelerek kazanırken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

ANADOLU SHOW: Son 200 geçildiğinde Hazy Daısy ve Golden Jet'in dışından ataklarına başlayıp farkı azaltarak koşuyu yakın ara 3.bitiren safkan ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

GOLDEN JET: Yarışın liderliğini startla birlikte alan safkan düzlüğe çıkıldığında Hazy Daısy'e yakalansa da mücadelesini başa baş sürdürürken dıştan gelen Anadolu Show'a son anda geçilerek koşudan 3.ayrıldı. İlk yarışında dikkat ediniz.

GETTO: 63 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelerek yakın ara 4.olurken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde çok daha iyi sonuç alacak güçtedir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1100Kum

AKMERİÇ: Son virajı 7.dönen safkan dış kulvardan yaptığı güçlü ataklarıyla son 20'de Efe Mete Bey'e hakim olup kazanırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında da dikkat ediniz.

EFE METE BEY: Son 200'de yarışın liderliğini Lord Şahı'ndan alıp üstünlüğünü son 20'ye kadar  koruyan safkan dışından gelen Akmeriç'e geçilerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında söz sahibi olacak güçte bir isimdir.

LORD ŞAHI: Son 400'de yarışın liderliğini alan safkan Efe Mete Bey'e 200'de yakalanıp Akmeriç'e de karşı gelemeyerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha iyi sonuç alabilir.

7.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHT) 2200Kum

END GAME: Yarışın kum piste alınmasıyla avantajlı duruma düşen sasfkan bariyer dibinden ataklarına başlayıp son 200'de orta kulvara açılarak rakiplerine hakim olup kazanırken iyi formuyla ilk yarışına da ışık tutmuştur.

DAYANIKLI TAY: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan End Game'e yarım boy farkla geçilerek yarışı 2.bitirirken ilk koşusunda dikkat diyoruz.

ERDİ BEY: Dış kulvardan son 400 geçildiğinde ataklarına başlayan safkan ön grupta verdiği başa baş mücadeleden az farkla koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında daha iyi sonuç alabilecek güçtedir.

AHEN TAY: İç kulvardan son 200'de etkili atakları ile gelip ön grupta başa baş mücadele veren safkan biraz aralarda kalmasıyla koşudan 4.ayrılırken ilk yarışında iyi formuyla daha iyi sonuç alacak güçtedir.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-7/DHÖ) 2000Kum

BOZARSLAN: Yarışın hakimi olan Taşan'ın dışından yaptığı ataklarıyla rakibine fotoya yakın hakim olarak kazanan safkan bundan sonraki yarışlarında da adından söz ettirir.

TAŞAN: Son 400'de koşuya hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Bozarslan'a fotoya yakın yarım boy farkla geçilerek 2.olurken iyi formu ile ilk yarışında da etkili koşar.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-9) 2000Kum

WE ARE THE STAR: Kum piste alınan yarışta bariyer dibinden son 400'de koşuya hakimiyetini hissettiren safkan rakipleriyle arasındaki 3 boyluk farkı fotoya kadar koruyup kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

SEVERUS SNAPE: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan özellikle son 200'de kuvvetli atakları ile gelerek 2.liği Canotay'dan kurtarırken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

10.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1100Kum

ESİNİN KIZI: Yarışın liderliğini son düzlüğe çıkıldığında alan sasfkan rakiplerinin tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek kazanırken 1.18.15 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Akmeriç'in 1.18.17 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

KARARTI: Dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip öndeki Esinin Kızı ile arasındaki 4 boyluk farkı fotoya kadar 1.5 düşürüp 2.olan safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

NUMAN ABİ: Orta kulvardan son 200'den itibaren güçlü ataklarıyla gelip koşuyu 3.bitiren safkanın fotoya canlı girişi ile ilk yarışında dikkate alınmasını tavsiye ederiz.

ÜLGEN HATUN: Yarışa biraz geç adapte olan safkan iç kulvardan sonlarda güçlü atakları ile gelerek yakın ara 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

02 MAYIS PERŞEMBE ANTALYA 75.YIL HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1100Kum

LAVİN FIRTINASI: Yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren ele geçiren safkan temposunu bozmadan kazanırken 1.15.76 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Özgünsultan'ın 1.15.92, Derin Ada'nın 1.15.93 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

ASELİM: Yarışa biraz geç adapte olarak düzlüğü 6.dönen safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1400Kum

ÖNDER: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300'de Zeybek Ağa ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine yarım boy farkla hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

ZEYBEK AĞA: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300'de Önder ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine yarım boy farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında etkili formuyla adından söz ettirir.

FİKOBABA: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek 3.olurken fotoya canlı girişi ile ilk yarışında değerlendiriniz.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 1400Kum

BOARDING PASS: 61 kilo ile start aldığı yarışında dış kulvardan yaptığı atakları ile son 200'de rakiplerine hakim olup kazanan safkan ilk yarışında da yakaladığı formuyla adından söz ettirir.

UYGURUN KIZI: İç kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelerek 2.olan safkanın yakaladığı formu ile ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini öneririz.

ZANABİR: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili atakları ile gelen safkan fotoya canlı girişi ile 3.olarak formunu bulmaya başladığını belli ederken takibe alınmalıdır.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW/D) 2000Kum

SANAY: Bekleme yaparak virajı 4.dönen safkan orta kulvardan iç kulvara girerek etkili atakları ile son 100'de Selda Hanım'a hakim olup kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

SELDA HANIM: 132 gün aradan sonraki yarışına son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan Sanay'a karşı gelerek 2.olurken ilk koşusunda çok daha farklı netice alacak güçtedir.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1400Kum

KARA KORSAN: Öndeki Baskınsoy'un dışından yaptığı atakları ile rakibine son 300'de hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan yakaladığı formu ile ilk yarışında da adından söz ettirir.

ŞİMŞEK İZİ: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayıp Kara Korsan ve Baskınsoy ile verdiği mücadeleden boyun farkıyla 2.ayrılan safkan ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

BASKINSOY: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son 300'de Kara Korsan'a yakalanıp Şimşek İzi'ne de son anda geçilerek yakın ara 3.olurken müacadeleden kopmamasıyla ilk yarışında dikkat edilmelidir.

ATLI SULTAN: İç kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya canlı girişiyle 4.olarak formunda gelişme gösterirken ilk koşusunda sürpriz gerçekleştirebilir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1100Kum

ÖZGÜNSULTAN: Son 400'de 6.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı etkili atakları ile son 50'de rakiplerine hakim olup kazanırken ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

YÜREK SULTAN: Orta kulvardan yaptığı atakları ile 2.liği Kilitte'den kurtarıp fotoya canlı girişiyle formunu bulmaya başladığını gösteren safkanı yakın takibe alınız.

KİLİTTE: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan mücadelesini fotoya kadar sürdürüp Yürek Sultan'a 2.liği kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında dikkat ediniz.

BAŞAK KURDU: Bariyer dibinden yaptığı atakları ile fotoya kadar iyi mücadele vererek 4.olan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu belirlenmiştir.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-6) 1500Kum

BRIGHT FIRE: Son virajı 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de yarışa hakimiyetini hissettirip kazanırken ilk yarışında yine adından söz ettirecek güçtedir.

KATHERİNA: Orta kulvardran son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelerek koşuyu 2.tamamlayan safkanın yakaladığı formu ile ilk yarışında değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

8.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16/D) 2000Kum

SENZA FİATO: İlk metrelerden itibaren yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan dışından gelen Wınter Sunshıne'in tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

WINTER SUNSHINE: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü ataklarıyla gelip öndeki Senza Fiato ile arasındaki farkı yarım boya düşürerek koşuyu 2.bitiren safkan ilk yarışında iyi formu ile adından söz ettirir.

DISTURBIA: Bekleme yaparak yarışa geç adapte olan safkan en dış kulvardan son 100'de kuvvetli atakları ile gelerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 2000Kum

NALDÖKEN RÜZGARI: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla dışındaki Bonito'ya son anda hakim olup Bakır Alper'e de direnerek kazanan safkan yakaladığı formu ile ilk yarışında da adından söz ettirir.

BAKIR ALPER: Yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan son 400'de Bonito'ya geçilip geriye düşse de iç kulvardan sonlarda tekrar tazeleyerek gelip yakın ara koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

BONİTO: Makineden 4 boy geç çıkıp son 400'de yarışın liderliğini Bakır Alper'den alarak farkı 3 boya çıkartan safkan fotoya yakın düşen temposuyla Naldöken Rüzgarı ve tekrar veren Bakır Alper'e geçilerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında acele etmezse çok daha iyi sonuç alır. 

ALAGİDİN: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

10.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1100Kum

DERİN ADA: Orta kulvardan yaptığı atakları ile son 300'de koşuya hakimiyetini hissettirip farkı 4.5 boya çıkartarak kazanan fazla zorlanmaması ile bundan sonraki yarışında da değerlendirilmelidir.

KIZIL ÇAKRA: Bariyer dibinden yaptığı atakları ile 2.liği kurtaran safkanın etkili formu ile ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

ÖZRUBA: Yarışın liderliğini alarak önde numara götüren safkan virajı savrularak dönmesiyle zaman kaybedip Derin Ada'ya son 300'de yakalanırken 2.liği de Kızıl Çakra'ya kaptırarak 3.oldu. Bugün için çok daha iyi sonuç alabilecek güçte olması ile ilk yarışında dikkat edilmelidir.

ZEHİRBİKE: Makineden 3 boy tereddütlü çıkarak düzlük boyunca dış kulvarları dolaşıp rakiplerinden fazla yok kateden safkan fotoya canlı girişiyle 4.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.