İlk Yarışı Başarılı HERTELDEN'e Güveniyorum "İSTANBUL"

1.Koşu: 4.2.3.5.1

2.Koşu: 9

3.Koşu: 5.4.1.2.3

4.Koşu: Uzun mesafelerdeki başarılı performansı ve uygun kilosuyla (10) KUNYA bu kez kazanmaya daha yakındır. 2000 metredeki son koşusunu kazanırken bu rakibini geride bırakan (4) HIZLI AYAK yine şansı yüksek bir isim olup, 62 kilo ile start alacak olsa da (3) CANYURT yazılmalıdır. Yakın ara beşinciliği sonrası gelişme içerisindeki (8) ÇAĞLAYANŞELALE jokeyi A.Sözen ile bu ayağın şanslı diğer ismidir.

5.Koşu: Antalya'daki son koşusunu ikinci bitirirken formunu bulduğunu gösteren (9) CATCH THE STARS hafif kilosu ile ilk şans tanıdığım isimdir. Uzun aradan sonra yarış gören (3) ASLAN LUİGİ bu kez çok daha iyi yerlerde değerlendirilmelidir. Daha kısa mesafedeki son koşusunda yetiştiremeyip altıncı kalan (7) MR BIG SHOT bu kez uzun mesafede farklı koşacak güçte görünürken, üçüncü tamamladığı son yarışında iyi durumda olduğunu gösteren (8) SİLİSTRE ile kilosu ağır olmasına rağmen kazandığı yarışı sonrası etkili formunu sürdüren (1) OKLAHOMA dikkate alınmalılar.

6.Koşu: Çim pistten sentetik piste alınan son Gr-3 koşusunu üçüncü bitirerek Ankara'daki çalışmalarında çok daha farklı duruma ulaştığını gösteren (4) EMİL KURJAK ile kış sezonunu dinlenerek geçirdikten sonra bu rakibinin arkasında dördüncü tamamladığı yarışında iyi mücadele veren (5) İSHAKHAN birlikte değerlendirilmeliler.

7.Koşu: Üst gruptaki son çim pist yarışını tabela dışında bitiren (2) DUMAN bu kez daha müsait rakiplerinin yanında en güvendiğim isimdir. Etkili sprintiyle gelerek son koşusundan üçüncülükle ayrılan (4) BANA MÜSADE ile ara verdikten sonraki ilk yarışı olmasına rağmen (5) İNEBOLU yakın rakipleridir. Beklenen çıkışı bu koşusu ile gerçekleştirmeye çalışacak olan (7) SÜLÜNBİKE ile İzmir ve Bursa'da üst üste kazanıp ağır kilosu ile start alacak olan (1) DİRLİK'in de devreye girmesini bekliyorum.

8.Koşu: Hayatının ilk startını dış kulvardan gerçekleştirdiği etkili ataklarıyla yakın ara ikinci bitiren (6)HERTELDEN artan form ve yarış tecrübesiyle tek yazılabilir.

9.Koşu: Son yarışını daha güçlü rakiplerinin yanında dördüncü bitiren (2) TUNÇYILMAZ uzun mesafelerde ilerisi için ümit vermesiyle kazanmaya bir adım daha yakındır. Sentetik pistteki son uzun mesafeli koşusundan ikincilikle ayrılan (5) ESEN BATU en ciddi rakip gördüğüm isim olup, (3)AYHANBEYİM Bursa ve Ankara'daki son iki uzun mesafeli kum yarışından birincilikle ayrılması ile devreye girebilir. (1) ÇELİK MURAT tabeladan düşmeyerek formda görünürken, Maiden kazanan (10) ÖZCANIM ile gelişme içerisinde olduğunu son dördüncülüğünde belli eden (9) ÇALHAN'a da bir çarpı atılmalı.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 10.4.3.8

2.Ayak: 9.3.7.8.1

3.Ayak: 4.5

4.Ayak: 2.4.5.7.1

5.Ayak: 6

6.Ayak: 2.5.3.1.10.9

Çift Altılıda ÖNÜ AÇIK Ortak Tekim "ADANA"

1.Koşu: 7.9.3.1

2.Koşu: 1.3.2

3.Koşu: 4.3.1.2

4.Koşu: 2.4.9

5.Koşu: Bu pist ve mesafedeki son yarışını dördüncü tamamlayan (1) ÖNÜ AÇIK bu defa daha uygun rakipleri arasında start alacak olması ile kazanmasını beklediğim isimdir.

6.Koşu: Uzun mesafedeki kazandığı koşusu sonrası iyi durumunu sürdüren (11) BEDOBEY'i jokeyi Müs.Çelik ile en şanslı isim olarak görüyorum. (1) ALTINEKEN 1800 çim pistte fotou önde geçip ardından kısalan mesafede beşincilik elde ederken bu grupta etkili koşmasını beklediğim diğer isimdir. Yakaladığı formunu devam ettiren (6) UĞURLAR ile son koşusunu üst grupta tabela dışında bitiren (8) DAĞKAAN mutlaka şans tanınması gereken isimlerdir. Uzun mesafeli çim pist yarışlarında gücünü kanıtlayan (10) OĞLUM FARUK ile tabelada tutunduğu son koşularında etkili performans sergileyen (7) MİRİALEM'i sürprizde öneriyorum.

7.Koşu: Mesafenin kısa olması ve ayağına çabukluğu ile (1) DOĞAN UMUT bu kez rakiplerine üstünlük kurmasını beklediğim isimdir. Etkili üçüncülüğü sonrası sıkı hazırlıklar yapan (4) KING OF DELATIERRA ile 1200 çim pistteki son yarışını 1.11.69 ile kazanan (6) KABA RÜZGAR bu ayağın önde gelen diğer taylarıdır.

8.Koşu: Pist ayırt etmeyen (2) TURDEMİRKIR beşinci tamamladığı yarışı sonrası formunu geliştirirken jokeyi S.Kaya ile birinciliğin en güçlü adayıdır. Uzun mesafedeki son koşusunu önde iyi bir tempo bularak kazanan (1) GEL OGLİM iyi durumunu devam ettirmesi ile yakın rakip görünürken, birlikte değerlendirilmeleri taraftarıyım.

9.Koşu: 3 yaşlı Arapların Maiden mücadelesinde; ilk startını dördüncü tamamlayıp daha iyi duruma gelen (2) GEL CİHANIM en güvendiğim taydır. Yarış hayatına üçüncü olarak başlayıp formunu geliştiren (9) MEVAHANIM ile orijin yönünden ümit vererek ilk startını etkili bulduğum (10)SAKARBAŞININPRENSESİ iddialı diğer isimlerdir. Bu yarışına daha iyi durumda girecek olan (3) MARAKAYBO, idman görünümü dikkat çekici (8) KIRMIZI BİBER ve yarış gördükten sonra aşama kaydeden (4) SAMSUNLU CAN'da sırasıyla dikkate alınmalılar.

10.Koşu: Pist ve mesafenin başarılı ismi (3) TEMPESTA MIA dikkatimi çeken son yarışı ile bir adım öndedir. 1200 çim pistteki son koşusunu 1.11.53 ile kazanan (12) AMANDERO formunu devam ettirmesi ile rakip görünürken, formu bu grubu geçmek için yeterli (6) MERCHANDSIER rakipleridir. Kum pistte üçüncü tamamladığı yarışı sonrası daha iyi duruma gelen (7)LADYDESPINA, formunda gelişmeler olan (4) MAKAWEE ve her geçen gün daha farklı duruma gelen (5) SOLİDO HERMANOS sırasıyla sürprizde tavsiyelerim.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1

2.Ayak: 11.1.6.8.10.7

3.Ayak: 1.4.6

4.Ayak: 2.1

5.Ayak: 2.9.10.3.8.4

6.Ayak: 3.12.6.7.4.5