03 MAYIS CUMA İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1500Sent.

RUN FOR HOPE: Düzlüğü 3.dönerek bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 200'de rakiplerine hakim olup kazanan safkana ilk yarışında da dikkat edilmeli.

FLY WITH ME: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek 2.liği kurtaran safkanın bu formuyla Maiden'dan çıkması yakın görünüyor.

BAY LEMİ: Yarışı önde kabullenen safkan son 200'de Run For Hope'a yakalanıp 2.liği de son anda kaptırarak koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

HAGRİD: Makineden tereddütlü çıkarak virajı 10.dönen safkan en dış kulvardan sonlarda güçlü gelerek 4.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

ROSE CROWN: Son düzlüğü gerilerde dönen safkan bariyer dibinden son 50'de etkili sprinti ile gelerek koşudan 5.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

UYGURUM: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

2.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4/D) 1600Çim

HARD OFF HÜSNE: Son virajı 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla öndeki Artemısa Gentıle'ye fotoya yakın hakim olup kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışına da ışık tutmuştur.

DIAMOND BROTHERS: Orta kulvardan etkili ataklarıyla gelip öndeki Artemısa Gentıle'yi son 50'de yakalayan safkan dışındaki Hard Off Hüsne'nin boyun farkıyla gerisinde 2.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

ARTEMISA GENTILE: 184 gün aradan sonraki yarışını önde kabullenen safkan sonlara kadar üstün gelirken Hard Off Hüsne ve Dıamond Brothers'a fotoya yakın geçilerek yakın ara 3.oldu. Bundan sonraki yarışlarında adından sıkça söz ettirir.

FİLYOS: Düzlüğe çıkıldıktan sonra öndeki Artemısa Gentıle ile arasındaki farkı eritip ön grupta mücadele veren safkan son 100'de düşen temposu ile rakiplerine karşı gelemeyip 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖ/D) 1400Sent

TOPRAK TUTKUSU: Bariyer dibinden virajı dönerek daha sonra orta kulvara açılıp ataklarını sürdüren safkan son 150'de yarışa hakimiyetini hissettirerek 3.5 boy farkla kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

RÜZGAR KIZI: Öndeki Becerikli Ezgi'nin arkasında yarışı takip ederek viraj dönüldükten sonra orta kulvardan ataklarına başlayan safkan Toprak Tutkusu'na karşı gelemeyerek koşuyu 2.tamamlarken ilşk yarışında dikkat  diyoruz.

MRS PARİS: Grubun en gerisinde giderek düzlüğü 12.dönen safkan orta kulvardan son 100'de canlı atakları ile gelerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

BECERİKLİ EZGİ: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan son 200 geçildiğinde rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 4.olurken ilk yarışında acele etmediği taktirde çok daha iyi netice alacaktır.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1400Çim

EFSANEAT: Bekleme yapan safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp öndeki Kerpiçli'ye son 100'de hakimiyetini hissettirerek kazanırken etkili formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

KERPİÇLİ: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenerek numara götüren safkan dışındaki Efsaneat'a son 100'de yakalanıp fotoya kadar mücadeleden tam kopmayarak yarım boy gerisinde 2.olurken iyi formuyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

MADEN DAĞI: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 3.lüğü ile gelişme içerisinde görünürken takibe alınmasını öneririz.

HÜRKANIM: Bekleme yapan safkan son 200'e gelindiğinde dış kulvardan güçlü atakları ile koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

PİYANİST: İç kulvara girerek bariyer dibinden yaptığı etkili atakları ile koşuyu yakın ara 5.tamamlayan safkanın yakaladığı formuyla takibe alınmasını tavsiye ederiz.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1900Çim

TAŞKENT: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan 200'de Başkasap ve Abone ile başa baş birincilik mücadelesine girişip rakiplerine hakimiyetini hissettirerek kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

BAŞKASAP: Son viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayan safkan Taşkent ve Abone ile başa baş birincilik mücadelesi verip az farkla 2.olurken formunu bulmaya başlaması ile takibe alınmasını öneririz.

ABONE: En  dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Taşkent ve Başkasap ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakiplerine son 50'de karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

TARSUS ŞELALESİ: Grubun en gerisinde giderek bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek 6.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-9/CİHANGİR KŞ.) 1600Çim

WOLF SEYFO: Önde yarışın lideri olan Al Tan'ın arkasında virajı 2.dönen safkan rakibine fazla zorlanmadan son 300'de hakimiyetini hissettirerek 4 boy farkla kazanırken bu formu ile ilk yarışında da adından söz ettirir.

AL TAN: Yarışın liderliğini alarak numara götüren safkan son 300'de Wolf Seyfo'ya yakalanıp karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında etkili formu ile değerlendiriniz.

MRS BAYBARS: Orta kulvardan son 200'den itibaren canlı atakları ile gelerek koşuyu 3.tamamlayan safkanın iyi formu ile ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

COUNTACH: Grubun en gerisinde yarışı takip ederek bekeleme yapan ve virajı 11.dönen safkan iç kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelerek 4.olurken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde çok daha iyi sonuç alacak güçtedir.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-8/ATTİLA MİDİLLİLİ KŞ.) 1500Sent.

EDGAR: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 200'de Dagmar ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine hakim olarak kazanırken ilk yarışında da etkili koşar.

DAGMAR: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de içindeki Edgar ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine az farkla karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-9/D/NADAS KOŞUSU) 1600Çim

OHRİD İNCİSİ: Grubun gerisinde yarışı takip ederek virajı 15.dönen safakn dış kulvardan yaptığı güçlü atakları ile son 100'de rakiplerine hakimiyetini hissettirip 3 boy farkla kazanırken ilerki yarışları için de oldukça ümit vermiştir.

LOOK AT THE STAR: Son virajı 9.dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan sonlarda güçlü atakları ile gelerek 2.liği kurtarırken fotoya canlı girişi ile ilk yarışında dikkat ediniz.

SHE IS APPROVED: Son 200'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Ohrid İncisi'ne karşı gelemeyip 2.liği de dışındaki Look At The Star'a kaptırarak koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

BETA ORIONIS: Orta kulvardan son 200'den itibaren etkili atakları ile gelen safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 4.olurken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

SHRIOKE: Grubun gerisinde düzlüğe çıkarak bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de etkili sprinti ile gelerek yakın ara koşuyu 5.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

03 MAYIS CUMA BURSA OSMANGAZİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1400Çim

BEFORE OR AFTER: Son 400'de 5.durumda olan safkan iç kulvardan dış kulvara açılarak gerçekleştirdiği sprinti ile son anda rakiplerine hakim olup kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

YELE DILO: Bariyer dibinden son 200 geçildiğinde etkili sprinti ile gelerek yakın ara koşuyu 2.bitiren safkanın iyi formuyla ilk yarışında değerlendirilmesini öneririz.

MİRALAYIM: Yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan fotoya yakın Before Or After ve Yele Dılo'ya geçilerek koşuyu az farkla 3.bitirirken iyi formu ile ilk yarışında dikkat edilmelidir.

PERFECT FLIGHT: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelerek 4.olan safkanın fotoya canlı girişi dikkat çekerken ilk yarışında değerlendiriniz.

PRINCE EFE: Yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelip fotoya canlı girişiyle 5.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

DAWN RUNNER: Son düzlüğe çıkıldığında dış kulvarları dolaşarak 6.olan safkanın bugün için rakiplerinden fazla yol katettiğini göz önüne alırsak ilk yarışında daha iyi sonuç elde edebilir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 2000Çim

FIRAT BABA: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan rakipleriyle arasındaki farkı 6 boya çıkartarak kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

BOZHAYAT: Orta kulvardan yaptığı atakları ile 2.liği Gerçekçioğlu'ndan kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

GERÇEKÇİOĞLU: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan ikinci durumdayken dışından gelen Bozhayat'a geçilerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1400Kum

UÇAN YAPRAK: Yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Oğlum Zekai'ye fotoya kadar direnerek kazanırken ilk yarışında da etkili koşar.

OĞLUM ZEKAİ: Bekleme yapan safkan son 200 geçildiğinde Uçan Yaprak'ın  dışından etkili ataklarıyla gelip rakibi ile arasındaki farkı 1 boya düşürerek 2.olurken ilk yarışında yine etkili sonuç alır.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16) 1500Çim

CHUMLEE: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan son 100'de rakiplerine hakimiyetini hissettirerek kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışında da adından söz ettirir.

KINESIS: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili atakları ile gelen safkan 2.liği kurtararak formunu bulmaya başladığını gösterirken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

HYPNOGAJA: İç kulvardan yaptığı atakları ile fotoya kadar iyi mücadele verip 2.liği Kınesıs'e son anda kaptırarak 3.olan safkanı ilk yarışında değerlendiriniz.

RED CANDY: Son 300'de iç kulvardan yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen rakiplerine fotoya kadar direnemeyerek 4.olurken formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında takibe alınız.

ISLAND BREEZE: Yarışı önde lider durumda götüren safkan virajı üstün dönmeye hazırlanırken bir anda bariyerin piste düşmesinden etkilenip yıkılma tehlikesine karşı binicisi atını tutmak zorunda kalıp bozulan aksiyonu ile koşudan kendi halinde 10.ayrılırken ilk yarışını buna göre değerlendiriniz.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1800Çim

RISING BOY: Son 400'den itibaren orta kulvardan ataklarına başlayıp yarışa 200'de hakimiyetini hissettiren safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken 1.55.15 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Mıss Vestrıs'in 1.55.57 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

TOROS EXPRESS: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili atakları ile gelerek 2.olan safkanın fotoya canlı girişi ile formunu bulduğu görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

FIT AS FIDDLE: İç kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan 3.lüğü ile formunu bulmaya başladığını gösterirken yakın takibe alınmalıdır.

ELROBAR: En dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 4.bitiren safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında dikkat edilmelidir.

BORN WITH GRACE: Yarış içerisinde eyeri kaydığı için jokeyi atını tam olarak istediği gibi teşvik edemeyip temkinli bir şekilde mücadelesini sürdürerek 5.olurken ilk yarışında çok daha farklı sonuç alacak güçtedir.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-8) 1400Kum

DRAGON PULSE: Son düzlüğü Mirbey'in arkasında 2.dönen safkan orta kulvardan yaptığı atakları ile rakibini yakalayıp son 100'de hakimiyetini hissettirerek kazanırken 1.25.69 bitiriş derecesiyle ilk yarışı için de ümit vermiştir.

MİRBEY: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan kendisini kovalayan Dragon Pulse'a son 100'de karşı gelemeyerek 2.olurken 1.26.12 bitiriş derecesiyle ilk yarışında adından söz ettirir.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 1200Kum

MEGA POWER: 61 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yaparak düzlüğü 7.dönen safkan dış kulvardan etkili sprintiyle gelip son 50 geçildiğinde Çikok Ağa ile başa baş verdiği birincilik mücadelesinden burun farkıyla kazanırken 1.15.04 bitiriş derecesiyle ilk yarışı için de oldukça ümit vermiştir.

ÇİKOK AĞA: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 50 geçildiğinde Mega Power ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine burun farkıyla geçilerek 2.olurken 1.15.05 bitiriş derecesiyle ilk yarışında adından söz ettirir.

WINNER DEVIL: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son 50'ye kadar üstünlüğünü korurken bu metrelerde Mega Power ve Çikok Ağa'ya geçilerek koşudan 3.ayrıldı. 1.15.68 bitiriş derecesiyle formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmasını öneririz.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1800Çim

MISS VESTRIS: Yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan son 200'de orta kulvara geçerek gerçekleştirdiği etkili sprinti ile Wısh Come True'a son anda hakim olup kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

WISH COME TRUE: İç kulvardan yaptığı atakları ile koşuya son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan Mıss Vestrıs'e fotoya yakın yarım boy farkla geçilerek 2.olurken bu formuyla Maiden'dan çıkması yakındır.

ZUATANEYO: Dış kulvardan son 100'de kuvvetli atakları ile gelerek koşuyu 3.tamamlayan safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile yakın takibe alınız.

PRENS KAYRA: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelerek koşuyu 4.bitirirken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte görülmüştür.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1700Çim

OVAAKÇALI: Yarışa iç kulvardan son 400'de hakimiyetini hissettiren safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da dikkat diyoruz.

HAVZALI: 62.5 kilo ile start aldığı yarışında iç kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan Ovaakçalı ile arasındaki farkı buruna kadar düşürerek 2.olurken ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

ALYADİGAR: Orta kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan Ovaakçalı ve Havzalı ile arasındaki farkı eriterek yakın ara koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında dikkat diyoruz.