04 MAYIS CUMARTESİ ANKARA 75.YIL HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 2100Kum

CANHAY: Düzlüğe 6.çıkan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Çağlar Tay'a son 50'de hakim olarak kazanırken ilk yarışında da etkili sonuç elde eder.

ÇAĞLAR TAY: Bariyer dibinden son 400'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan fotoya 50 metre kala Canhay'a geçilerek koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında dikkat diyoruz.

2.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (SATIŞ-2) 1400Kum

BEDESTAN: Startla birlikte aldığı liderliği fotoya kadar koruyup 1.27.62 bitiriş derecesiyle kazanan safkan iyi formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

IGUAZU FALLS: 97 gün aradan sonraki yarışında virajı 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı atakları ile koşuyu 2.bitirirken 1.28.03 bitiriş derecesiyle ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

WHITE SPEAR: En dış kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelerek koşuyu 3.tamamlayan safkanın formda olduğu görülüp ilk yarışında takibe alınız.

3.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1100Kum

SUSTURUCU: İlk metrelerden itibaren önde giderek liderliği alan sasfkan rakiplerini yanına yaklaştırmadan 3.5 boy farkla kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

MİRAME: Son 400'den itibaren Susturucu'nun dışından ataklarına başlayan safkan rakibi ile arasındaki farkı eritemeyerek 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1900Çim

ASAF BABA: Bariyer dibinden yaptığı atakları ile yarışa son 200 geçildiğinde hakimiyetini hissettiren safkan farkı 3 boya çıkartarak kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

BOSS: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayıp 2.liği Akınay'dan kurtaran safkanın fotoya canlı girişi ile ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

AKINAY: Önde yarışın tüm yükünü çeken safkan son 200 geçildiğinde rakiplerine yakalanıp 2.liği son anda Boss'a kaptırarak 3.olurken düzelmeye başlayan formu ile takibe alınmalı.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5/D) 1900Çim

VALERIA: Kum piste alınan yarışta dış kulvardan yaptığı etkili atakları ile son 100 geçildiğinde Lucky Storm'a hakim olarak kazanan safkan ilk yarışında da adından söz ettirir.

LUCKY STORM: Son 400'de öndeki Lady Sephora'yı yakalayıp rakibine 300'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Valerıa'ya geçilerek 2.olurken ilk yarışında dikkate alınmasını öneririz.

LADY SEPHORA: Kum piste alınan yarışta önde numara götüren safkan son 400'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar karşı gelemeyerek 3.olurken ilk çim pist yarışında çok daha farklı koşacak güçtedir.

ESSEN: 209 gün aradan sonra kum piste alınan yarışta bekleme yapan safkan dış kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelerek yakın ara 4.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-7/D) 1400Kum

MON COEUR: 1000 startı geçildiğinde yarışın liderliğini alan safkan dışından gelen Queen Elisa'ya fotoya kadar karşılık vererek kazanırken 1.27.77 derecesiyle ilk yarışında da adından söz ettirir.

QUEEN ELİSA: 112 gün aradan sonraki yarışında makineden 5 boy geç çıkarak ilk metrelerde grubun gerisinde kalan safkan Mon Coeur'un dışından yaptığı ataklarıyla farkı 1.5 boya düşürüp 2.olurken 1.27.96 bitiriş derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1400Kum

MIND AND LIFE: Önde yarışın hakimi olan Espınoza'yı kovalayan safkan dışından yaptığı ataklarıyla düzlükte rakibini yakalayıp başa baş birincilik mücadelesi verirken boyun farkıyla hakim olarak 1.26.51 bitiriş derecesiyle kazanıp ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

ESPINOZA: Yarışı ön tarata kabullenerek numara götüren safkan Mınd And Lıfe'e virnaj dönüldüğünde yakalanıp başa baş birincilik mücadelesinden rakibine az farkla geçilerek 2.olurken 1.26.56 derecesiyle ilk yarışında da adından söz ettirir.

8.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 1100Kum

KATI ZAMANI: Makineden tereddütlü çıkan safkan düzlükte yarışın liderliğini zorlanmadan alıp rakipleri ile arasındaki farkı fotoya kadar açarak fazla zorlanmadan kazanırken 1.15.70 derecesi ve jokeyinin elinde daha sermaye olmasıyla ilerki yarışlarında adından sıkça söz ettirir.

MUKAN BEY: Öndeki Katı Zamanı'nın farkı açıp birinciliği garantilemesiyle 2.liği kurtaran safkanın iyi formu ile ilk yarışında dikkate alınmasını tavsiye ederiz.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW/D) 1500Kum

TORUNCALAS: Grubun gerisinde yarışı takip ederek virajı 9.dönen safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip Herekli'ye son anda hakimiyetini hissettirerek kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışında da dikkat diyoruz.

HEREKLİ: Yarışa orta kulvardan son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Toruncalas'a fotoya yakın boyun farkıyla hakim olarak kazanırken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

YENERSULTAN: Önde yarışın liderliğini alan safkan son 300 geçildiğinde Herekli'ye yakalanıp dıştan gelen Toruncalas'a da direnemeyerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında acele etmezse daha iyi sonuç alabilir.

GEBZE GÜZELİ: Dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı atakları ile koşuyu 4.bitiren safkanın etkili formu ile ilk yarışında geç kalmadığı taktirde daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

04 MAYIS CUMARTESİ ANTALYA HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 2100Kum

HİLAL ZAMANI: Yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan dışından gelen Oğlum Yunus'un tüm ataklarına karşı gelerek kazanırken ilk yarışına da ışık tutmuştur.

OĞLUM YUNUS: Son düzlüğe çıkıldığında Hilal Zamanı'nın dışından ataklarına başlayıp farkı fotoya kadar 1 boya  düşürerek 2.olan safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

GÜLFİDAN: Son 200'den itibaren Hilal Zamanı ve Oğlum Yunus'un dışından yaptığı atakları rakiplerini yakalamaya yetmeyip 3.olan safkan ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-3/D) 1400Kum

FOREVER GOOD: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan temposunu bozmayıp 6 boy farkla kazanırken fazla zorlanmadığı görülmesi ile ilk yarışında da dikkat ediniz.

HOEYON: Yarışın lideri olan Forever Good'u kovalayan safkan rakibi ile arasındaki farkı eritemese de boşlukta koşuyu 2.tamamlarken yakın takibe alınız.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 2100Sent.

SAADIN KASIRGASI: Dış kulvardan yaptığı atakları ile son 200 geçildiğinde koşuya hakimiyetini hissettirip farkı 4 boya çıkartarak kazanan safkan ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

FERMANDER: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan Saadın Kasırgası'na karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında değerlendirilmelidir.

BABA ZAMAN: 62 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yaparak virajı 7.dönen safkan dış kulvardan etkili atakları ile gelerek 3.olurken ilk yarışında çok daha iyi koşabilecek güçtedir.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (SATIŞ-1/DHÖW) 1400Sent.

AKSU NEHİR. Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan içinden gelen Kızılvazo'nun tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da dikkat ediniz.

KIZILVAZO: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayıp Aksu Nehir ile arasındaki farkı buruna kadar düşürerek 2.olan safkan formunu bulması ile ilk yarışında adından söz ettirir.

FERFECİR: Orta kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan 3.lüğü kurtarırkan formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında daha iyi sonuç elde edebilir.

BERTAN: Dış kulvardan son 200'de yaptığı atakları ile 4.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 1400Kum

GHOST RUNNER: Kolay tempoda virajı dönen safkan orta kulvardan yaptığı atakları ile rakiplerine fazla zorlanmadan hakimiyetini hissettirerek kazanırken 1.28.32 bitiriş derecesiyle ilk yarışına da ışık tutmuştur.

I RO: Orta kulvardan yaptığı atakları ile 2.liği Stay Brıght'den kurtarıp fotoya canlı girişiyle formunu bulmaya başladığı görülen safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

STAY BRIGHT: İç kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan dışından gelen I Ro'ya 2.liği kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında değerlendirilmelidir.

6.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1100Sent.

DATABASE: Makineden tereddütlü çıkarak yarışa fazla iyi başlayamasa da temposunu viraj dönüldükten sonra yükseltip son 150'de koşuya hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan bundan sonraki yarışında da adından söz ettirir.

MUĞLALI VARGAS: Orta kulvardan yaptığı atakları ile Database'nin birinciliği garantilediği koşuyu 2.tamamlayan safkan ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 2000Sent.

STORM BLOOD: 61 kilo ile start aldığı yarışında son 400'de koşuya hakimiyetini hissettirip farkı fotoya kadar sürekli açarak zorlanmadan kazanan safkan yakaladığı formu ile ilk yarışında da adından söz ettirir.

LOVELY LISA: Orta kulvardan yaptığı atakları öndeki Storm Blood'u yakalamaya yetmese de 2.liği kurtaran safkanın ilk yarışında dikkate alınmasını tavsiye ederiz.

8.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW/D) 1700Sent.

ŞAŞKOVA: Son viraj dönüldüğünde öndeki Nazlı Çocuk'un dışından ataklarına başlayan safkan rakibine son 100'de hakim olarak kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

NAZLI ÇOCUK: Dış kulvardan düzlüğü dönerek son 400'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Şaşkova'ya karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

04 MAYIS CUMARTESİ DİYARBAKIR HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1900Kum

DİYARBEKİR: 63 kilo ile start aldığı yarışında en dış kulvardan etkili atakları ile gelip Karapınar Aslanı'na son anda hakim olarak kazanan safkan ilk yarışı için de ümit vermiştir.

KARAPINAR ASLANI: Son 400 geçildiğinde yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Diyarbekir'e burun farkıyla geçilerek 2.olurken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

2.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 2000Kum

REAL GRACE: Bekleme yapan safkan Kanaga ve Çapraz'ın ortasından etkili sprinti ile gelerek son anda rakiplerine hakim olup kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

KANAGA: Yarışın lideri olan Çapraz'ın içinden yaptığı atakları ile son 100'de rakibine hakim olan safkan Real Grace'e son anda geçilerek 2.olurken ilk yarışında dikkat ediniz.

ÇAPRAZ: 62 kilo ile start aldığı yarışında liderliği viraj dönüldüğünde ele geçiren safkan Kanaga ve Real Grace'e geçilerek 3.olurken ilk yarışında çok daha iyi netice alabilir.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖ) 1900Kum

ŞANSLI ENES: Son virajı dış kulvardan dönerek liderliği alan safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da etkili formu ile adından söz ettirir.

KRALDOĞAN: En dış kulvardan yaptığı atakları öndeki Şanslı Enes'i yakalamaya yetmese de 2.liği vermeyen safkan iyi formu ile ilk yarışında değerlendirilmelidir.

AKKOR ATEŞ: Bariyer dibinden son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar iyi mücadele vererek 3.olurken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 1900Kum

VICTORY SHOT: Yarışın liderliğini düzlüğe çıkıldığında alan safkan dışındaki Akyıldırımoğlu'na fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

AKYILDIRIMOĞLU: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan Vıctory Shot ile arasındaki farkı boyuna düşürerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHT) 1200Kum

BALKUHAN: Grubun gerisinde yarışı takip ederek virajı 7.dönen safkan dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile son 50 geçildiğinde rakiplerine hakim olup 4 boy farkla kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

OĞLUMRECEP: Son viraj dönüldüğünde dış kulvardan ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan Balkuhan'a karşı gelemeyip 2.olurken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

DEDE YALAZ: Orta kulvardan yaptığı atakları ile ön grupta son 200'den itibaren mücadele verip 3.olan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

SABIR BEY: En dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 4.olurken ilk yarışında dikkat ediniz.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-19) 1200Kum

ÜNLÜ ÇOCUK: Startla birlikte aldığı liderliği fotoya kadar koruyup 3 boy farkla kazanan safkanın formunu bulmasıyla ilk yarışında da dikkate alınmasını öneririz.

KEEP GOING: Dış kulvardan ataklarına başlayıp son 100'de iç kulvara girerek sprintini devam ettirip koşudan 2.ayrılan safkanın bu formu ile Maiden'dan çıkması yakındır.

BOKSÖR AHMET: Bariyer dibinde son metrelere kadar iyi mücadele vererek koşuyu 3.bitiren safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmasını tavsiye ederiz.