KAPRİZ ve CEVDETBEY Programdaki Teklerim "İSTANBUL"

1.Koşu: 5.4

2.Koşu: 1.5.4

3.Koşu: 4

4.Koşu: Arap safkanlarının kısa mesafeli Handikap-16 yarışında; süratli bir isim olan (1) ONATKUT'un bu kez daha iyi sonuç elde etmesini bekliyorum. Tabelada ler bulduğu son koşularında formda gördüğüm (4) ABONE ile etkili sprintiyle üçüncü tamamladığı son yarışı etkili (5) CİDALI KENAN rakipleridir. Kilosu ağır olmasına rağmen kısalarda iyi koşan (2) NEZENGÜL, gücüne ulaşarak uygun kilo avantajına sahip (10) KERPİÇLİ, yine hafif sıklet avantajlı (9) BECERİKLİ EZGİ, bu yarışı ile çıkış yakalamaya çalışacak olan (3) ÇAĞLAYANŞELALE ve iki yarış önceki ikinciliği ışıklı (8) SILENT RIVER sırasıyla tavsiye edeceğim diğer isimlerdir.

5.Koşu: 2000 metrede kazandığı son yarışı ile uzun mesafelerde ümit veren (6) BORREGO yine rakiplerine üstünlük sağlayacak güçte bir isimdir. Jokeyi M.Kaya ile uyum sağlayıp son koşularındaki etkili performansı ile (11) RIDE THE LIGHTNING ve Ankara'da sıkı hazırlanarak uzun mesafede sonlardaki sprintine güvendiğim (10) OĞLUMSUN rakipleri olacaktır. Son koşularındaki başarılı pefrormansı ile uzun mesafelerde kendini kanıtlayan (1) ATTALOS, üst üste kazanarak ilk çim pist sınavını verecek olan (2) JOHN ABRUZZI ve tabelada yer bulduğu koşusu sonrası gelişme gösteren (5) BERAZZİ bu ayağın şanslı diğer taylarıdır.

6.Koşu: Son Kv-7 koşusunu 2000 sentetik pistte kazanan (3) KOCA SEYİD formunu devam ettirmesi ile başta tavsiye edeceğim isimdir. Jokeyi V.Abiş ile üst üste kazandıktan sonra Kocaeli'deki son uzun mesafeli yarışından üçüncülükle ayrılan (1) JEFE DE JEFES yakın rakibidir. Son koşularında tam olarak bekleneni veremese de hazırlıklarında gelişme içerisinde görünen (2) JAWINGER mutlaka yazılmalıdır. Etkili son yarışlarında iyi durumda olduğunu belli eden (5) COOL STAR ile son Gr-3 koşusunda güçlü rakiplerden etkilenen, bir önceki 2200 kum pist koşusunu bu tip rakipler yanında kazanan (4) TIMELORD devreye girebilirler.

7.Koşu: Tek kelime ile mükemmel bir forma sahip bulanarak seri birincilikler elde eden (1) KAPRİZ jokeyi A.Kurşun ile uyum sağlaması ile bence birinciliklerine devam edecektir.

8.Koşu: Pist ayırt etmeyen bir isim olan (1) KOCAVEZİR tabelada yer bulduğu koşuları sonrası idman pistinde iyi görünmesiyle birinciliğe yakındır. Sentetik ve çim pistteki son yarışlarında üst sıralarda yer bulan (4) LITTLE FRANKEL sıkı rakip görünürken, etkili sprintiyle tabelada yer bulduğu son koşusuna göre (9) WINNER GETS IT ALL rakiplerini geride bırakacak güçtedir. Uzun mesafelere yatkın olması ile (3) GIATRES ve ara verdikten sonra start alacak olmasına rağmen (7) TORO ROSSO sonraki tavsiyelerimdir.

 

9.Koşu: Yarış kazanmamış 4 yaşlı Arap safkanlarının Şartlı-19 mücadelesinde; son koşularındaki başarılı ve istikrarlı performansı ile fit durumda olduğunu gösteren (2) CEVDETBEY'in bugün birincilikle tanışmasını bekliyorum, tek yazabilirsiniz.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1.4.5.2.10.9.3.8

2.Ayak: 6.11.10.1.2.5

3.Ayak: 3.1.2.5.4

4.Ayak: 1

5.Ayak: 1.4.9.3.7

6.Ayak: 2

ÇAVDARLI Formunu Korumasıyla Yine Çok Şanslı "BURSA"

1.Koşu: 2.5.3.7.1

2.Koşu: 4.1.3.6

3.Koşu: 6.4

4.Koşu: 1

5.Koşu: Uzun mesafelerdeki son koşularında adından söz ettiren formda (10) AHEN TAY ayrıca uygun kilo avantajına da sahip bulunması ile önde gelen isimdir. Başarılı ikinciliklerinde fit duruma ulaştığını gösteren (5) BOZHAYAT ile çim pistte iyi koşan (8) TATLIÇAĞ rakipleri olacaktır. Son koşusunu beşinci bitirip çıkış içerisinde gördüğüm (7) PRENS CORA ile bu yarışında farklı performans sergileyebilecek güçteki (6) HEDEFİM'i de dikkate almanızı öneririm.

6.Koşu: 1500 çim pistte kazandıktan sonraki uzun mesafeli yarışını ikinci tamamlarken etkili formunun devam ettiğini gösteren (10) ATILIMBEYİ en güvendiğim isimdir. İstanbul'daki son koşusunu daha güçlü rakipleri arasında ikinci bitiren (3) NUSRAT ETKİSİ rakip görünürken, çim piste yatkın olan (9) VEZİRKÖPRÜ'yü mutlaka değerlendirmenizi öneririm. 1700 çim pistte kazandıktan sonra iyi durumu devam eden (4) OVAAKÇALI, tabeladan düşmeyip idman görünümü kusursuz olan (2) SON ŞAMPİYON ve eküri avantajına sahip bulunarak dikkat çeken hazırlıklarıyla farklı koşabileceğini belli eden (5)MOĞOLOĞLU'nu da dikkate alınız.

7.Koşu: 2 yaşlı İngiliz taylarının Maiden yarışında; ilk kez start alacak olan (5) VENATOR 800 metrelik galobundaki hazır görünümü ile dikkatleri üzerine çekerken kazanmaya biraz daha yakındır. Hayatının ilk startında Kocaeli kumunda ikincilik elde eden (4) HASKÖY FIRTINASI geliştirdiği yarış tecrübesi ile rakip görünürken, aralarında mücadele bekliyorum.

8.Koşu: Bursa kum pistindeki başarılı yarışları sonrası sentetik pistte tabela dışı kalan (2) BORN TO RUN bu kez kaba kumda farklı koşmasını beklediğim isim olup kazanabilir. İzmir ve Bursa'da üst üste fotoyu önde geçerek en son İstanbul sentetik pistindeki Gr-3 koşusunda etkisiz kalan (4)NOMORESECRET bu kez pist ve mesafesinde start alacak olması ile iddialıdır. Jokeyi Müs.Çelik ile start alacak olan (5) SARALIVA LONTANA son yarışlarında her ne kadar bekleneni verememiş olsa da bu koşusu ile çıkış yakalayabilir.

9.Koşu: 61 kilo ile start aldığı son uzun mesafeli yarışını gösterişli kazanarak formunu bulduğunu gösteren (5) ÇAVDARLI idman pistindeki formda görünümü ile programda tek önereceğim isimdir.

10.Koşu: Dişi 4 yaşlı Arap safkanlarının koşusunda; Adana'daki son dördüncülüğünü beğendiğim (9) NATUREL kapalı gözlük takıldığı bu yarışında bir adım öndedir. İstanbul'daki son uzun mesafeli ikinciliği başarılı olan (8) KADİFE KALE ile son beşinciliğinde gelişme gösteren (15)DENİZCANLI rakipleridir. Adana'daki son koşularında kendini bulduğunu belli eden (6) GÖL LALEM güven verirken, bu kez çim pistte (7) HENNA GIRL çok daha iyi sonuç almasını beklediğim isimdir. Uzun aradan sonra yarış gören (18) TURBO UÇAN ile formu yeterli (1) YAŞARSERAP bu ayağın dikkate alınması gereken diğer kısraklarıdır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 10.5.8.7.6

2.Ayak: 10.3.9.4.2.5

3.Ayak: 5.4

4.Ayak: 2.4.5

5.Ayak: 5

6.Ayak: 9.8.15.6.7.18.1