KAPRİZ günün sığınılacak limanı "İSTANBUL"

1.Koşu: 5-4-8-3

2.Koşu: 1-5

3.Koşu: 1

4.Koşu: Günün ilk ayağı bana göre yine zorlu bir yarış ile başlıyor. İstikrarlı bir form grafiği çizip bu pistte sürekli tabela içerisinde kendisine yer bulduğu son yarışlarındaki performansı ile dikkatimi çeken Kaya'ların (5) CİDALI KENAN'ı jokeyi M.Kaya ile başta tutuyorum. Böyle bir ağır kilo ile koşup yakın ara altıncı kaldığı çim pistteki son yarışı tatminkar bizim Sedat'ın ilgilendiği (1) ONATKUT ile gücü nispetinde başarılı koşular sergileyen formda isim (4) ABONE bence Cidalı Kenan'ın öncelikli rakipleridirler. Başarılı bir Adana sezonu geçirip İstanbul'a formda getirilen (2) NEZENGÜL pisti yadırgamadığı taktirde Özcan ile ses getirebilir. Geçen hafta 1400 sentetik pistte koşup son 200'e kadar önde forse ettiği yarışı dördüncü bitirirken dürbünüme takılan hafif kilolu (9) BECERİKLİ EZGİ diğer şans verdiğim isimdir. Akın'ın ısrarla bindiği (3) ÇAĞLAYAN ŞELALE'nin son koşusu ölçü olmayıp sürprizi ise rakipleri biraz sertleşse de etkili formu ile ekürilerden (10) KERPİÇLİ'den bekliyorum.

5.Koşu: Son metrelerinin kıran kırana geçmesini beklediğim Kv-8 Dinçer Çebeci Koşusu'nda; pist-ayırt etmeyen, ilk kez çıktığı uzun mesafedeki son koşusundan galibiyetle ayrılan ve sahada kime rastlasam "bu formuyla geçilmez" denilen (6) BORREGO moralli pilotu Vedat Abiş ile başta düşündüğüm isim. İzmir çimindeki son koşusunda 1700'de Gr-3'de viraj dönüldüğünde iç kulvara girmeyi tercih eden, daha sonra orta kulvara açılınca zaman ve aksiyon kaybı yaşamasına rağmen üçüncülüğü ışıklı (11) RIDE THE LIGHTNING'de ciddi hazırlıklar var, Borrego'nun öncelikli rakibi. Bir süre aranın ardından sentetik pistte yarış görüp hem formunu hem de kondisyonunu geliştiren (10) OĞLUMSUN'dan bu kez çim pistte daha başarılı bir koşu bekliyorum. İstanbul'a formunun zirvesinde gelen (2) JOHN ABRUZZI'nın çim pistteki ilk yarışı olmasına rağmen Ayhan ile ıskalanmamalı. Uzun mesafelerde başarılı koşular sergileyen (1) ATTALOS şanslı bir başka isimdir.

6.Koşu: Antalya ve İzmir'de üst üste iki yarış kazanan, Kocaeli'deki son koşusunda Kv-8'de 63 kiloyla sonlarda farkı azaltarak gelmesine rağmen üçüncü kalan ve hafta içi hazırlığındaki form durumu çok iyi görünen bizim Seyit'in ilgilendiği (1) JEFE DE JEFES yatkın olduğu sentetik pistte birinciliğe en yakın isim. Bugün start alacağı binicisi A.Yıldız ile iyi bir uyum içerisinde olan, son koşusunu 2000 sentetik pistte iyi bir bekleme yaparak sonlarda dış kulvardan yaptığı etkili atağıyla rakiplerine fotoda hakim olarak kazanan (3) KOCA SEYİD kendine has idman programıyla formunu korumakta olup bence Jefe De Jefes'in en ciddi rakibi olacaktır.

7.Koşu: Sentetik pistte start aldığı 12 yarışının tamamından galibiyetle ayrılan ve Adana kum pistindeki son koşusunu da kazanmayı başaran grubun en formda safkanı (1) KAPRİZ'in bir kez daha kazanmasını bekliyor, A.Kurşun ile günün sığınılacak limanı olarak öneriyorum.

8.Koşu: Pist-mesafe ayırt etmeyip bu pist-mesafedeki son koşusunda düzlüğü gerilerde dönmesine rağmen sondaki canlı atağı ve 1.57.23 ile ikinci olurken beğendiğim (4) LITTLE FRANKEL'e kondisyoner ekibim idman pistindeki iyi görünümünü yarışına taşıması halinde kazanır dedi. Ö.Yıldırım ile bende başta öneriyorum. Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşarak formunu bulmaya başlayan (1) KOCAVEZİR sevdiği mesafede sprintini iyi ayarlaması halinde bugün fotoyu önde geçebilir. Üç yarış önce 1500 sentetikte kazanan, bu pist-mesafede üçüncü olurken dikkatimi çeken (9) WINNER GETS IT ALL sevdiği çim pistte ihmale gelmez.

9.Koşu: Henüz hiç yarış kazanamamış 4 Yaşlı Arap safkanlarının 1600 çim pistteki mücadelesinde; sentetik pistteki son beş yarışında tabelanın en iyi yerlerinde kendisine yer bulan, ahırlarda rastladığım Yasin'in "artık kazanmasının zamanı geldi" dediği (2) CEVDETBEY sprintini iyi ayarlaması halinde ilk atım. Son koşusunu fazlaca ölçü almadığım (4) MELİH AĞA ve Bursa'da ve Kocaeli'deki son etkili koşularının ardından İstanbul'a tırnağının ucunda gelen (1) ATOM ENERJİSİ favorimin sert rakipleridirler. Her geçen gün artan bir form durumuna sahip bulunduğunu son ışıklı dördüncülüğüyle belli eden (6) BİTİRİM PRENSES şanslı bir başka isim olup son üçüncülüğü oldukça başarılı geliştirdiği formuyla (12) MALAGUENA kuponlara yazılmalıdır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5-1-4-2-9-3-10

2.Ayak: 6-11-10-2-1

3.Ayak: 1-3

4.Ayak: 1

5.Ayak: 4-1-9

6.Ayak: 2-4-1-6-12

Sevdiği pistte NO MORE SECRET "BURSA"

BİRİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2

2.Ayak: 3-4-1-6

3.Ayak: 4-6-3

4.Ayak: 1-2

5.Ayak: 5-10-7

6.Ayak: 9-2-3-10-5-4

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5-10-7

2.Ayak: 9-2-3-10-5-4

3.Ayak: 4-5-2-7

4.Ayak: 4

5.Ayak: 5-7-8-4-6

6.Ayak: 6-9-15