07 MAYIS SALI ANKARA 75.YIL HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1200Kum

UTKAN: İyi bir çıkıyla liderliği alan safkan temposunu bozmayıp fotoya kadar üstünlüğünü koruyarak kazanırken ilk yarışında da etkili koşacak güçtedir.

ÖZTAMER: Düzlüğü 8.dönerek yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan yaptığı kuvvetli sprinti ile 2.liği kurtarırken ilk yarışında çok daha iyi koşacak güçte bir isimdir.

DENİZBEYİM: Orta kulvardan yaptığı atakları ile ikinciliğe giren safkan dışından gelen ekürisi Öztamer'e son anda geçilerek 3.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW/D) 1900Çim

SİYAH ATEŞ: Kolay tempoda virajı 5.dönen safkan orta kulvardan yaptığı atakları ile son 200'de rakiplerine hakim olup kazanırken formunu bulması ile ilk yarışında da değerlendiriniz.

HAYATIMINCANI: En dış kulvardan son 100'de yaptığı güçlü sprinti ile 2.olan safkanın fotoya canlı girişi ile ilk yarışında adından söz ettirecek güçte olduğu belirlenmiştir.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1900Çim

EZERDÖVER: Yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren alan safkan viraj dönüldüğünde rakiplerine karşı gelip temposunu bozmadan kazanması ile ilk yarışında da iyi netice alacak güçte bir isimdir.

KIRIM RÜZGARI: İç kulvardan ataklarına başlayıp Ezerdöver'in dışından etkili gelen safkan rakibini yakalayamasa da 2.liği vermezken ilk yarışında takibe alınız.

ÇAKMAKŞAH: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan ikincilikteki Kırım Rüzgarı ile arasındaki farkı eritse de geçemeyerek 3.olurken iyi formu ile ilk yarışında  daha iyi sonuç alabilir.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-17/DHÖ) 1400Kum

KARİZMATİK: Yarışa son 400'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından sonlarda farkı azaltarak gelen Cambazoğlu'na karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

CAMBAZOĞLU: Grubun en gerisinde giderek virajı 11.dönen safkan dış kulvardan son 100'de güçlü sprintiyle gelip Karizmatik ile arasındaki farkı buruna kadar düşürerek 2.olurken o gelişiyle kazanabilirdi. İlk yarışında yakaladığı formu ile adından söz ettirir.

CİHANA BEDEL: En dış kulvardan son 100'de güçlü sprintiyle gelip yakın ara koşuyu 3.tamamlayan safkan o gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdi. Formunu bulması ile ilk yarışında dikkat ediniz.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-17) 2200Çim

UMUTBEY: Bekleme yaparak düzlüğü 5.dönen safakn iç kulvardan güçlü sprinti ile gelip Super Nıce'a fotoya yakın hakim olarak kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

SUPER NICE: Orta kulvardan son 300'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Umutbey'e fotoya yakın geçilerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında acele  etmediği taktirde daha iyi sonuç alır.

RAYMOND REDDINGTON: 62.5 kilo ile start aldığı yarışında bariyer dibinden yaptığı güçlü atakları ile yakın ara 3.olan safkanın iyi formu ile ilk yarışında dikkate alınmasını öneririz.

ARSİYAN: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan yakın aralarla koşuyu 4.tamamlarken formda olduğu görülmesi ile takibe alınmalıdır.

CLANBELLA: Orta kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan yakın aralarla 5.olurken kazanan rakibi ile arasında 22 salise fark olması ile ilk yarışında takibe alınız.

SURPRISE STORM: Bekleme yapan safkan dış kulvardan sonlarda etkili gelerek yakın aralarla koşuyu 6.bitirirken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde daha farklı sonuç alabilir.

FOR MY SUN: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan son 300'de rakiplerine yakalansa da fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp 7.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilir.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-7/ANKARA GAZETECİLER CEMİYETİ KŞ.) 1400Çim

MOUNTAIN: Bekleme yaparak virajı 6.dönen safkan dış kulvardan etkili atakları ile gelip son 20'de rakiplerine hakimiyetini hissettirip kazanırken formunu bulması ile ilk yarışında da dikkat ediniz.

EXPECTANCY: Virajı Grey Kurt'un arkasında ikinci dönen safkan rakibini son 100'de yakalarken dışından gelen Mountaın'e fotoya yakın geçilerek koşudan 2.ayrıldı. Etkili formu ile ilk yarışında değerlendiriniz.

GREY KURT: Startla birlikte liderliği alan safkan son 100'de Expectancy'e yakalanıp dıştan gelen Mountaın'e de karşı gelemeyerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçtedir.

ALTINSİMA: Bekleme yapan safkan bariyer dibinden son 100'de etkili gelerek yakın ara koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

HARDMET: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde canlı atakları ile gelip koşudan 5.ayrılan safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmalıdır.

ALPİNGO: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-16) 1900Çim

KING DAVUT: Startla birlikte yarışın liderliğini ele geçiren safkan dışından gelen Thomas Shelby'e fotoya kadar karşı gelerek kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

THOMAS SHELBY: Öndeki Kıng Davut'un içinden ataklarına başlayıp daha sonra dışına çıkarak etkili sprinti ile farkı yarım boya düşürüp koşuyu 2.tamamlayan safkan ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

BIRDWOOD: Bekleme yapan safkan bariyer dibinden son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip Kıng Davut ve Thomas Shelby ile arasındaki farkı azaltarak koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında değerlendiriniz.

8.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1200Kum

FIRTINA BEY: Virajı 5.dönen safkan dış kuvlardan güçlü atakları ile gelip son 100'de rakiplerine hakim olarak beş boy farkla kazanırken 1.25.49 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Utkan'ın 1.25.77 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

ENDORFİN: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayan safkan Fırtına Bey'in farkı açmasıyla 2.liği kurtarırken ilk yarışında da etkili koşacak güçte bir isimdir.

KOÇ ABİ: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelerek Endorfin'e ikinciliği son anda kaptırıp 3.olan safkan formunu bulmaya başlaması ile takibe alınmalıdır.

BEZANTAY: Yarışı önde götüren safkan son 100'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

9.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1300Çim

UĞURBÖCEĞİM: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayıp yarışa 200'de hakimiyetini hissettiren safkan Asilaslan'a karşı gelip kazanırken ilk yarışında da etkili koşacak güçte bir isimdir.

ASİLASLAN: Bekleme yaparak Uğurböceğim'in dışından güçlü sprinti ile gelip farkı buruna kadar düşürerek 2.olan safkan o gelişiyle kazanabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

BAHARBAHİR: Orta kulvardan yaptığı atakları ile fotoya kadar mücadelesini sürdürüp yakın ara 3.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınız.

ATEŞ AYAZ: Son 400'de 11.durumda olan safkan dış kulvardan güçlü sprint ile gelip fotoya canlı girişi ile koşuyu 4.bitirirken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini öneririz.

AZİZ AĞA: 61 kilo ile yarışı önde götüren safkan rakiplerine son 200'de yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

LEJYONER: Dış kulvardan son 50'de güçlü atakları ile gelerek yakın ara koşuyu 6.tamamlayan safkanın ilk yarışında geç kalmadığı taktirde daha farklı koşabileceği görülmüştür.

ZİLOŞUM: Bariyer dibinden son 100'de güçlü atakları ile gelerek yakın ara 7.olan safkanın kazanan rakibiyle arasında sadece 58 saliselik bir fark olması ile ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

07 MAYIS SALI KOCAELİ KARTEPE HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-2/DHT) 1700Kum

HİNDİKUŞ: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300'de Canşadi ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine fotoya yakın hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkate alınmalı.

CANŞADİ: 97 gün aradan sonra viraj dönüldüğünde dış kulvardan ataklarına başlayıp Hindikuş ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine fotoya yakın geçilerek 2.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1400Kum

KAŞIKÇIBEYİ: İlk metrelerden itibaren liderliği alan safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp Esesli Akif'in iki boy önünde kazanırken 1.36.52 derecesiyle ilk yarışına da ışık tutmuştur.

ESESLİ AKİF: Son 400'den itibaren öndeki Kaşıkçıbeyi'nin içinden ataklarına başlayan safkan rakibini yakalayamasa da 2.liği ile formda görünürken 1.36.81 derecesiyle takibe alınız.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 2000Kum

LION PEKAN: 1000 startı geçildiğinde yarışın liderliğini alan safkan rakiplerini fotoya kadar yanına yaklaştırmayıp 8 boy farkla kazanırken ilk yarışında da etkili sonuç alır.

MARIE CURIE: Orta kulvardan yaptığı atakları önde farkı açan Lıon Pekan'ı yakalamaya yetmeyip koşuyu 2.bitiren safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1900Kum

BABA FAHRETTİN: Yarışı ön tarafta kabullenerek forse eden safkan viraj dönüldüğünde rakiplerine karşı gelip temposunu düşürmeden beyaz bayrak ayna kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışında yine etkili olur.

YÜREKLİ POYRAZ: Dış kulvardan ataklarına başlayıp Baba Fahrettin'i yakalamaya çalışan safkan son 100'de iç kulvara girerek sprintini devam ettirirken aradaki farkı kapatamayarak 2.oldu. İyi formu ile ilk yarışında değerlendiriniz.

ALTIN ŞİMŞEK: Makineden çıkmayan safkan yarışı derecesiz bitirmiştir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1700Kum

MY DEAR BROTHER: Orta kulvardan yaptığı etkili atakları ile son 200'de rakiplerine hakim olup kazanan safkanın 1.52.43 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Hermen Star'ın 1.52.45 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat ediniz.

LION OF HONOUR: Son 400'e 10.giren safkan dış kulvardan güçlü ataklarıyla gelip koşuyu 2.bitirirken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

OCEAN WAVE: Bariyer dibinden yaptığı atakları ile fotoya kadar iyi mücadele vererek koşuyu 3.bitiren safkanın ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

TRUTH OR DARE: 175 gün aradan sonraki yarışında son 400'de koşuya hakimiyetini hissettiren safkan rakiplerine 200 geçildiğinde karşı gelemeyerek 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 2000Kum

UMURBEYLİ APO: Bekleme yaparak virajı 5.dönen safkan iç kulvardan etkili sprinti ile gelip son 50 geçildiğinde Como Estas'a hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

COMO ESTAS: Dış kulvardan yaptığı atakları ile son 100'de koşuya hakimiyetini hissettiren safkan içinden gelen Umurbeyli Apo'ya karşı gelemeyerek bir boy gerisinde koşuyu 2.tamamlarken formunu bulması ile ilk yarışında adından söz ettirir.

BUTRAGUENO: Jokeyini düşürerek koşuyu derecesiz bitirmiştir.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1500Kum

DİSPERGATÖR: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan temposunu viraj dönüldükten sonra bozmayıp çıktığı gibi kazanırken 1.33.04 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da adından söz ettirir.

EL AUDAZ: Orta kulvardan özellikle son 200'den itibaren etkili atakları ile gelmesine rağmen öndeki Dispergatör'ü yakalayamayıp koşuyu 2.bitiren safkan iyi formu ve 1.33.36 derecesiyle ilk yarışında değerlendirilmelidir.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHT) 1500Kum

ANKA ATEŞİ: 62.5 kilo ile yarışın liderliğini alan safkan son 200'de Altındere'ye yakalanıp başa baş mücadele verirken son 50'de tekrar rakibinden sıyrılıp farkı üç boya çıkartarak kazanırken ilk yarışında da etkili olur.

ALTINDERE: Öndeki Anka Ateşi'ni kovalayıp son 200'de yakalayan safkan başa baş birincilik mücadelesi verirken son 50'de farkın tekrar açılmasına engel olamayarak koşudan 2.ayrıldı. Formu gayet iyi olup ilk yarışında dikkat ediniz.

CANSEKLAVİ: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek koşuyu 3.tamamlayan safkanın fotoya canlı girişi dikkat çekerek takibe alınız.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1700Kum

HERMEN STAR: Son 300'de 6.durumda olan safkan en dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile Hıtman'a fotoya yakın hakim olarak kazanırken ilk yarışında  da dikkat diyoruz.

HITMAN: Dış kulvardan yaptığı atakları ile koşuya son 100'de hakimiyetini hissettiren safkan Hermen Star'a son anda geçilerek koşuyu 2.tamamlarken bu formu ile Maiden'dan çıkması yakındır.

HAZARŞAH: Son 300'de dış kulvardan yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Hıtman'e yakalanıp  daha sonra Hermen Star'a da geçilerek 3.olurken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.