08 MAYIS ÇARŞAMBA İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 2100Sent.

ASİ TAHA: Düzlüğü 5.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de Hatır Sayan'a hakim olup kazanırken iyi bir form yakalamasıyla ilk yarışında da dikkat edilmeli.

HATIR SAYAN: Uzun mesafede yarışın tüm yükünü çekerek son 100'e kadar üstün gelen safkan dıştaki Asi Taha'ya karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

MUTEBER: Bariyer dibinden son 200'den etkili ataklarıyla gelen safkan Hatır Sayan ile arasındaki farkı azaltarak 3.olurken o gelişiyle 2.olabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

TILISIM: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde canlı atakları ile gelerek koşuyu yakın ara 4.bitiren safkanın formda olduğu görülüp ilk yarışında değerlendirilmelidir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 1000Sent.

KOCAEFE: Öndeki Bir Mucizem'i kovalayan safkan dışından yaptığı atakları ile rakibine son 200'de hakim olup 4 boy farkla kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

BİR MUCİZEM: Yarışa iyi başlayıp önde liderliği alan safkan son 200'de dışındaki Kocaefe'ye karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

SEMEND BATUR: Orta kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan Bir Mucizem ile arasındaki farkı eriterek 3.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

3.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1000Sent.

VICTORY MATRA. Startla birlikte liderliği alan safkan rakiplerini düzlükten sonra yanına yaklaştırmayıp 4 boy farkla kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

CAZATOR DE OSOS: Bariyer dibinden yaptığı atakları önde farkı açan Vıctory Matra'yı yakalamaya yetmeyip boşlukta 2.olurken ilk yarışında değerlendirilmelidir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1900Çim

YILDIRIMDURALİ: Önde numara götüren Serdarı Ekrem'in arkasında virajı 2.dönen safkan orta kulvardan güçlü atakları ile gelip rakibine son 50'de hakim olarak kazanırken 1.57.71 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Nox Atra'nın 1.58.03 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da devreye girecek güçtedir.

SERDARI EKREM: Yarışın önde tüm yükünü çeken safkan üstünlüğünü son 50'ye kadar korurken bu metrelerde Yıldırımdurali'ye geçilip mücadelesini fotoya kadar sürdürerek boyun farkıyla 2.olurken 1.57.75 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Nox Atra'nın 1.58.03 derecesinden daha iyi olmasıyla fotoyu önde geçmesi yakındır.

AGENT ZERO: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayıp Serdarı Ekrem ve Yıldırımdurali ile başa baş mücadele veren safkan yakın ara 3.olurken 1.57.84 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Nox Atra'nın 1.58.03 derecesinden daha iyi olmasıyla kazanması yakındır.

MISTY HILLS: Bekleme yapan safkan orta kulvardan özellikle son 50'de güçlü sprintiyle gelip aralardan çıkarak koşuyu yakın ara 4.tamamlarken 1.57.91 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Nox Atra'nın 1.58.03 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında söz sahibidir.

NO PASARAN: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan ön grupla fotoya kadar mücadelesini kesmeyip yakın ara 5.olurken 1.57.94 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Nox Atra'nın 1.58.03 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 2200Sent.

DEMİRKURT: Kolay tempoda virajı dönerek orta kulvardan yaptığı atakları ile son 200'de rakiplerine hakim olup kazanan safkanın formunu bulmasıyla ilk yarışında da değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

ANADOLU LİDERİ: En dış kulvardan son 200'den itibaren güçlü atakları ile gelerek 2.olan safkanı iyi formu ve fotoya canlı girişiyle ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

PASSION RUNNER: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek 3.olurken fotoya canlı girişiyle bundan sonraki yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

ULTIMATE DECISION: Düzlüğü ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelerek 4.olurken fotoya canlı girişiyle yükselişe geçtiği görülüp takibe alınmalıdır.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-6/DHÖW/OSMAN YAĞMURDERELİ KŞ.) 2100Çim

ŞAH DRAGON: Son 400'den itibaren orta kulvardan ataklarına başlayıp dışındaki Aktaşkaya ile 200'de başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine hakim olarak kazanırken 2.19.85 derecesiyle pist rekoru kırarak ilk yarışında yine etkili sonuç alır.

AKTAŞKAYA: Bekleme yapan safkan dış kulvardan gelip son 200'de Şah Dragon ile başa baş birincilik mücadelesi vererek yakın ara 2.olurken iyi formu ile ilk yarışında adından söz ettirir.

BAHADIR: En dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan Şah Dragon ve Aktaşkaya'yı yakalayamasa da 3.lüğü ile formda görünürken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

7.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-6/DHÖW) 1500Sent.

ÖZTEKBEY: Yarışın liderliğini startla birlikte ele geçiren safkan kendisini virajdan sonra yakalamaya çalışan Uçunkutlutay'a fotoya kadar karşı gelerek yarım boy farkla kazanırken iyi formuyla bundan sonraki yarışında etkili koşar.

UÇANKUTLUTAY: Beş gün arayla start alıp viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayarak öndeki Öztekbey ile arasındaki farkı fotoya kadar yarım boya düşürüp 2.olan safkan ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1900Çim

NOX ATRA: Temposunu viraj dönüldüğünde yükselterek orta kulvardan son 300'de koşuya hakimiyetini hissettiren safkan farkı açarak fazla zorlanmadan kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

OSMANIM: Bekleme yapan safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip öndeki Nox Atra'nın farkı açmasıyla koşuyu 2.bitirirken bu formuyla Maiden'dan çıkması yakındır.

THE NIGHTMARE: Yarışı önde kabullenen safkan son 300'de Nox Atra'ya yakalanıp dıştan gelen Osmanım'a da karşı gelemeyerek koşuyu 3.tamamlarken formunda gelişmeler görülmesi ile takibe alınmalı.

DUNGANGA: Orta kulvardan özellikle son 100'de aralardan çıkarak yakın ara 4.olan safkanın fotoya canlı girişi ile ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğu belirlenmiştir.

9.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15/D) 1400Çim

LORA HANIM: Düzlüğü öndeki Paper Queen'in arkasında ikinci dönen safkan dışından yaptığı atakları ile rakibine son 20 metrede hakim olup kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

PAPER QUEEN: Yarışı ön tarafta kabullenerek son 20 metreye kadar üstünlüğünü koruyan safkan Lora Hanım'a yarım boy farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

APPASIONATA: 203 gün aradan sonra start aldığı yarışında orta kulvardan yaptığı atakları ile 3.olan safkan bugün için gayet iyi bir performans sergilemesi ile ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçtedir.

MAKE WAY: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

08 MAYIS ÇARŞAMBA ELAZIĞ HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1900Kum

HİMAYUN: Startla birlikte liderliği alarak temposunu fotoya kadar bozmayıp 7 boy farkla kazanan safkan formunu bulması ile ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

SAHRA KASIRGASI: Öndeki Himayun'u kovalayan safkanın yaptığı atakları rakibini yakalamaya yetmeyip 7 boy farkla gerisinde 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1700Kum

DOĞUKAN BEY: Virajı 3.dönerek öndeki Dare To Vıctory ile arasında son 200'de 5 boy fark olan safkan güçlü sprinti ile gelip rakibine hakim olduğu gibi farkı fotoya kadar açarak zorlanmadan kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

DARE TO VICTORY: Startla birlikte liderliği alan safkan son 200'de 5 boy farkla önde olmasına rağmen dışından gelen Doğukanbey'e geçilerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkat diyoruz.

BİNDALBEY: Jokeyini düşürerek koşuyu derecesiz bitirmiştir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-7/FIRAT ÜNİ. VET. FAK. DEKANLIĞI KŞ.) 1600Kum

KING KARACA: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan kendisini kovalayıp dışından gelen Baybars Han'a fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

BAYBARS HAN: Öndeki Kıng Karaca'yı kovalayan safkan dışından yaptığı atakları ile farkı fotoya kadar buruna kadar düşürüp 2.olurken o gelişiyle kazanabilirdi, ilk yarışında dikkat diyoruz.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1600Kum

SEZGİNER: İlk metrelerden itibaren yarışı önde götüren safkan üstünlüğünü fotoya kadar taşıyıp dışından farkı azaltarak gelen Fırtına İbo'ya karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da etkili formu ile adından söz ettirir.

FIRTINA İBO: Düzlük dönüldükten sonra iç kulvardan ataklarına başlayıp daha sonra orta  kulvara açılarak öndeki Sezginer ile arasındaki farkı başa düşürerek koşuyu 2.tamamlayan safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

ALŞİRİNOĞLU: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14) 2000Kum

SOUND OF VICTORY: Yarışın liderliğini son 600'de alan safkan dışından sonlarda farkı azaltarak gelen Nowzara'ya karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da etkili koşacak güçtedir.

NOWZARA: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü ataklarıyla gelip Sound Of Vıctory ile arasındaki farkı azaltarak koşuyu 2.tamamlarken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmalıdır.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1200Kum

YILDIZKIRAN: Süratli giden yarışta bekleme yapan safkan dış kulvardan güçlü atakları ile gelip Baba Şahin'e son anda hakim olarak kazanırken ilk yarışında da etkili koşacak güçtedir.

BABA ŞAHİN: Bariyer dibinden yaptığı atakları ile Ceyar'a son 20 metrede hakimiyetini hissettirmesine rağmen dışındaki Yıldızkıran'a tam fotoda burun farkıyla geçilerek 2.olan safkan ilk yarışında etkili sonuç alır.

CEYAR: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde alan safkan son 20 metrede Baba Şahin ve Yıldızkıran'a geçilerek yakın ara koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında dikkat diyoruz.

TRADER: Düzlüğü grubun en gerisinde 8.dönen safkan orta kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile transit bir şekilde gelip yakın ara koşuyu 4.tamamlarken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmasını öneririz.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW/D) 1700Kum

CİNDERELLA: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayıp öndeki Melisa Kızı ile arasındaki farkı her geçen metrede eriterek tam fotoda hakim olup kazanan sasfkan formunu bulması ile ilk yarışına da ışık tutmuştur.

MELİSA KIZI: 62 kilo ile yarışın liderliğini son 800'de alıp koşuya yüksek tempo kazandırarak virajı 5 boy farkla üstün dönen safkan dışındaki Cinderella'ya tam fotoda geçilerek 2.olurken bugün için acele etmese büyük bir ihtimalle kazanabilirdi. Formu gayet iyi olup lik yarışında değerlendiriniz.

GÖMEÇ: Orta kulvardan son 300'den i tibaren ataklarına başlayan safkan öndeki Melisa Kızı'nı yakalayamayıp dıştan gelen Cinderella'ya da karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçtedir.