Kusursuz formu ve hazırlığı ile DENİZ EFE günün sığınılacak limanı

1.Koşu: Uzun mesafeye yatkın bir isim olan, yakaladığı güzel form durumunu düzenli idmanlar yaparak muhafaza eden (2) DEMİRKURT ve İstanbul çim pistini seven grubun en kalitelisi (5) PANAGEA ayırt edilmemelidir.

2.Koşu: Üç ay ara verdikten sonra Bursa'da koşup kazandığı yarıştaki güzel formunu koruduğunu iç pistteki idmanlarında belli eden ve sentetik pisti de seven (1) ERAYKAN ilk atımdır. Ankara'dan gayet iyi durumda gelen grubun istikrarlı koşan safkanı (2) KILIÇ İBO favorimin en yakın rakibi. Bursa'dan sıkı işler yaparak İstanbul'da fit durumda getirilen (3) DEMİRKARDEŞLER şanslı bir başka isim olup önde istediği tempoyu bulabilmesi halinde (4) KAŞIKCIBEYİ bitirebilir.

3.Koşu: Yarışları üst üste gelmesine rağmen etkili bir form durumuna sahip (1) PATRICK WILDING'in sevdiği pist ve mesafede kazanmasını bekliyorum.

4.Koşu: Kısa mesafelerin etkili ismi olan, dilbağı takısı denendiği son dördüncülüğünün ardından Bursa'daki turvakar idmanlarında form durumu beğenilen (2) SERSERİ HAT, ağır kilosuna rağmen bu grupta birinciliğe en yakın isim. Sentetik pistteki son yarışlarında başarılı bir performans sergileyen müsait kilolu (8) NIGHT SHADOW ikinci atımdır. Sentetik pistte zaman zaman etkili yarışlar koşabilen ve iç pistte ilgililerinin üzerine titreyerek hazırladığı (5) ASİL UTKU'ya dişine göre rakipler yanında bir çarpı atılmalı. İstanbul'da sentetik pistte üç kez kazanan, son yarışlarına nispeten bu kez dişine göre rakipleri yanında start alacak olan (2) OPPENHEIMER'sız bence kupon olmaz. Hafta arasında ikinciliği oldukça başarılı (4) SABIR HAN önde istediği tempoyu bulabilmesi halinde bitirebilir. İki ay aranın ardından ilk yarışını koşacak olsa da Kocaeli'deki hazırlığı güzel (3) TATANGA'dan sürprizi bekliyorum.

5.Koşu: Bu yarışına Ankara Hipodromun'da düzenli bir şekilde hazırlanarak İstanbul'a formda gelen Kaneko yavrusu (3) COSTA RICA'ya başta şans veriyorum. Son haftalarda ayrı bir idmanlarına ayrı bir ciddiyet kazandırdığı görülen pişkin tay (5) LAUREATE formda pilotu A.Çelik ile Costa Rica'nın öncelikli rakibi. Selanik Prensi ile anneden kardeş olan Native Khan temsilcisi (8) HERA DE ROSA bu koşusuna iç pistte bizzat start alacağı jokeyi Gökh.Gökçe ile start alırken, ihmal edilmemelidir. Bu koşusu için güzel bir hazırlık dönemi geçiren, deklare sabahı yaptığı 600/35,8 23,3 R galobunda usta atlar gibi aksiyonlar dizip fotoyu geçişi ile geçer not alan (9) HERO PRTOEO'ya bir çarpı atılmalı. Real Trouble ile anneden kardeş olup usta ellerde bu yarışına itina ile hazırlanan (6) VERMAX ve (1) BRO BORA sağlam kuponlarda göz ardı edilmemeliler.

6.Koşu: Start aldığı üç çim pist yarışını da kazanmayı başararak kaliteli kumaş olduğunu belli eden, hafta başındaki 1000/1,10,5 28,2 R galobunda kusursuz bir görünüm sergileyen çimci (18) JÜLİDEKIZ ve 3'de 3 yapan bir diğer isim usta ellerdeki (8) KOCAEFE arasında geçmesini beklediğim bir yarış olup ayırt edilmeden birlikte yazılmalılar.

7.Koşu: Süper bir forma sahip bulunan, 2000 sentetik pistteki son koşusunu 2.16.46 ile Gr-3'de kazanmayı başaran ve hafta arası iç pistte yaptığı 1200/1,25,2 1,10,4 29,2 R galobundaki genel görünümü de kusursuz olan şampiyon safkan (4) DENİZ EFE'nin bu kez daha etkili koştuğu pist ve mesafede kazanmasını bekliyor, uyumlu pilotu A.Çelik ile günün bankosu olarak öneriyorum.

8.Koşu: Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayarak birbirinden başarılı yarışlar koşmaya başlayan ve 800/49,2 23,8 R güzel galobu ile dikkatli bakışları üzerine çeken (6) DANGER ZONE bugün özlediği birinciliğe uzanabilir. Müs.Çelik ile favorimdir. Bu pist ve mesafedeki son koşusunu 1.56.91'lik performansı ile 7 boy önde kazanarak Maiden'dan çıkmayı başaran ve Çarşamba sabahı iç pistte yaptığı 1000/1,03,5 24,0 R galobunda temposunu yükseltip fotoyu mermi gibi girerek dikkat çeken (4) DETANATOR favorimin en sert rakibi. Maiden'a bu pist-mesafede ve bugün start alacağı aprantisi Ö.F.Özen'le kazanarak veda eden (7) RIBBON AND RAINBOW sonlarda yapacağı sprintiyle yine ses getirebilir.

9.Koşu: Bu yarışına güzel dereceli galoplar yaparak hazırlanan, deklare sabahı 600/35,5 22,7 R dereceli galobunda usta atlar gibi aksiyonlar dizip fotoya süzülerek umut ışığı saçan (2) ARKADIOPOLIS güçlü pedigrisi ile benim favorimdir. Grubun pişkin taylarından birisi olan Aracı Ekürisi'nin (7) ENHANCE THE PLANET starttan düzgün çıkış yapması halinde birinciliğe uzanabilir. The Rebel Knight gibi çimci bir isimle anneden kardeş olan, Bursa Karacabey idman merkezinde hazırlanarak İstanbul'a gelen (4) LAST SYMPHONY bir diğer şans verdiğim isimdir.

BİRİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-5

2.Ayak: 1-2-3-4

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1-8-5-2-4-3

5.Ayak: 3-5-8-9-6-1

6.Ayak: 18-8

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1-8-5-2-4-3

2.Ayak: 3-5-8-9-6-1

3.Ayak: 18-8

4.Ayak: 4

5.Ayak: 6-4-7

6.Ayak: 2-7-4