Bu kez önde kuracağı temposu ile TELSERENCAN'ın kazanmasını bekliyorum "BURSA"

1.Koşu: Yarış hayatına bu koşu ile başlayacak olan 3 Yaşlı Arap taylarınıın 1200 çim pistteki Şartlı-1 mücadelesindeki sıralamam; idman pistindeki son form durumlarına göre (3) FIRTINALI GÖK başta olmak üzere (4) IRMAK ÇİÇEĞİ, (5) İNCİYİM, (1) BALIKÇI KRALİÇE ve (2) DERİN DEMİR şeklinde olacaktır.

2.Koşu: Bu kez kazanabileceği grubu bulan (7) HIGH VOLUME güzel hazırlığı ile bence tek yazılabilir.

3.Koşu: Kazandığı yarıştaki güzel form durumunu muntazam idmanlar yaparak muhafaza eden çim piste yatkın (2) JESKO ve gördüğü her yarış sonrası istenilen form düzeyine ulaştığını ışıltılı son üçüncülüğüyle belli eden (4) THE HIGHLITS arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine bir süre aranın ardından gördüğü koşusu ardından hem formunu hem de kondisyonunu geliştiren (1) NATIVE MOONLIGHT'ın da katılmasını bekliyorum.

4.Koşu: Grubun en formda ismi olan, 1800 çimdeki son yarışını düzlüğü kolay tempoda dönen rakiplerine son 400'de hakim olan ve kalan metrelerde de farkı 5 boya çıkartarak gösterişli kazanan (5) SELLYBOY sevdiği pist ve mesafede yine birinciliğin en güçlü ismi. Tabela içerisinde yer bulduğu son koşularında sergilediği performansını beğendiğim (3) OĞLUM UTKUN ve müsait kilolu çim piste yatkın (4) CAFER BEY favorimin rakipleridir.

5.Koşu: İstanbul Hipodromu'nda güzel bir hazırlık devresi geçirip Bursa'ya gayet iyi durumda gelen Semend yavrusu (8) PEACOCK'a ilk planda şans veriyorum. Grubun hazır ve pişkin taylarından birisi olan Kurtel Ekürisi'nin G.Kocakaya'nın bindiği Gürsu yavrusu (4) GÜRVADİ ikinci atımdır. Son haftalarda ayrı bir hız kattığı idmanlarıyla formunu yükselttiğini belli eden Altıncı His yavrusu (6) HÜMACIĞIM'dan etkili bir koşu bekliyorum. Bizzat start alacağı Oğuz Eren nezaretinde hazırlanan yeterli hazırlığı bulunan Semend temsilcisi (3) ERGEN şanslı bir başka isim olup idmanlarından çime çıktığından farklı koşmasını beklediğim (5) HIZLI BAKIŞ ve (10) SON ASYAM daha sonra değerlendiğim isimlerdir.

6.Koşu: Son üç yarışını Adana ve Ankara'da uzun mesafelerde kum pistte gösterişli bir şekilde kazanmayı başarıp Ankara'daki 800/51,0 25,4 R galobunda Bursa'ya formunun zirvesinde gideceğini belli eden süratli stile sahip (2) MY SARAYYERLIM ve çim-kum ayırt etmeksizin istikrarlı bir perform grafiği çizip başarılı koşular sergileyen (1) GOD OF LOVE arasında geçmesini beklediğim bir koşu.

7.Koşu: Dilbağı takısı denendiği bu pist-mesafedeki son yarışını koşunun önde süratli tempoda gitmesini iyi değerlendirip son 50'deki güçlü sprintiyle rakiplerine hakim olarak 1.05.66 ile kazanan (3) AFTER BABA koruduğu formu ve yine aynı taktik anlayışı ile kazanabilir, ilk atımdır. Yarış hayatına 1000 kum pistte 1.03.16'lık performansı ile çıktığı gibi kazanarak başlayan ve deklare sabahı 600/37,5 24,0 R galobunda fotoyu zıpkın gibi girişi ile geçer not alan (6) NOTTING HILL'in çimde de etkili koşmasını bekliyorum. Ankara ve İstanbul çiminde ilk iki yarışını kazandıktan sonra kapalı gözlük çıkartıldığı son koşusunda beşinci kalsa da formu iyi (1) EL VERDUGO'ya bu yarışında "Kapalı Gözlük" yeniden takılırken, ihmale gelmez. 1000 çimdeki son yarışında startta 4 boy takılıp düzlüğü gerilerde dönmesine rağmen en dış kulvardan sonlardaki müthiş sprintiyle üçüncülüğü oldukça başarılı (4) COLTON şanslı bir başka isim olup eküri avantajlı (5) KINOWA BEYİ'ni de yazarak bu ayağı rahat seyredelim.

8.Koşu: Sentetik pistte 13'de 13 yapan, çim pistteki ilk yarışını koşacak olsa da Ankara'daki idmanlarında formda bir görünüm sergileyen (1) KAPRİZ pisti yadırgamadığı taktirde birinciliklerine bir yenisini ekleyebilir, en şanslı isim. Her pistte başarılı yarışlar çıkaran, özellikle Ankara'daki son koşusunu 1400 çimde düzlüü 7.durumda dönmesine rağmen yerinde yaptığı güçlü sprinti ile kazanarak buraya gayet iyi durumda gelen (2) KATIOĞLU iyi anlaştığı pilotu S.Kaya ile Kapriz'in en yakın rakibi. Son iki yarışınnnda Gr-1'de mücadele veren (5) SOYDERE bu kez dişine göre rakiplerini buldu, G.Kocakaya ile bir çarpı atılmalıdır. Son koşusu formunun ölçüsü olmayan Bursa çim pistine yatkın (3) PITIR bu kez farklı koşacak olup İstanbul'dan gayet iyi durumda getirilen (6) ALKANLI kuponlarda bulunulmalıdır.

9.Koşu: Hızlı Emel ile anneden kardeş olan, uzun zamandır hazırlanarak deklare sabahı yaptığı 600/42,6 28,8 Ç galobundaki genel görünümüyle beğenilen Altıncı His temsilcisi (1) ALTINCI EMEL ve Pekalp gibi bir isimle anneden kardeş olup grubun pişkin taylarından Ateştopu yavrusu eküri avantajına sahip (6) MAHMELEK arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine yeterli sayıda uzun galobu mevcut bulunan Turbo yavrusu (9) VAROLASIN'ın da katılmasını bekliyorum.

10.Koşu: Bu sezon Kocaeli'de 2000-1900'de kazanan, son koşusunda önde istediği tempoyu bulamayınca düzlükten itibaren binicisi tarafından fazla sıkıştırılmayan o yarışının derecesini ve sıralamasını ölçü almadığım ekürili (3) TELSERENCAN'dan bu kez farklı bir yarış bekliyor, süratli stili ile bu grupta tek tutuyorum.

BİRİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-4-5-1-2

2.Ayak: 7

3.Ayak: 2-4-1

4.Ayak: 5-3-4

5.Ayak: 8-4-6-3-5-10

6.Ayak: 2-1

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8-4-6-3-5-10

2.Ayak: 2-1

3.Ayak: 4-6-1-3-5

4.Ayak: 1-2-5-3-6

5.Ayak: 1-6-9

6.Ayak: 3

OĞLUM SERHAT'ı bu rakiplerinden bir adım önde görüyorum "ŞANLIURFA"

1.Koşu: Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayıp başarılı yarışlar koşmaya başlayan (2) RADATE başta şans verdiğim isim. İki ay aranın ardından sıkıştırılmadan bir yarış görüp toparlanan (1) HIZLIYSAN YAKALA'dan bu grupta farklı bir yarış bekliyorum. Geçen hafta 1300'de koşup sonlarda kuvvetli atağı ile gelmesine rağmen yetiştiremeyerek üçüncü olan (7) SANCAKTAR bu kez uzayan mesafe avantajı ile rakiplerini avlayabilir. Antalya'dan gelen (8) HÜRADAM sevdiği kaba kum pistte diğer şans verdiğim isim olup startta fazla oyalanmaması halinde F.Yardımcı'nın tercihlediği (3) ARAPDAMAT ses g etirebilir.

2.Koşu: Üst üste ikinciliklerini bu kez birincilikle taçlandırabilecek form düzeyine ulaşan (5) CEVHERHAN en şanslı isim. Kulaklık ve dilbağı takısı yararlı gelip son üçüncülüğünü beğendiğim (15) TÜRTAÇZ ve ilk yarışında Diyarbakır Hipodromun'da koşup fazla sıkıştırılmadığını gördüğüm bu hafta hazırlığı daha iyi (3) BİR NİSAN favorimin rakipleridirler.

3.Koşu: Bu pist-mesafedeki ikinciliğinin ardından Diyarbakır'daki son koşusu da tatminkar bu kez sevdiği pistte (5) PRINCESS BEAN ve dilbağı çıkartıldığı bu pist-mesafedeki son yarışını gösterişli bir şekilde kazanan (4) PRENSES EKİN arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine son koşusunu bu pist-mesafede starttan çıktığı gibi 5 boy farkla kazanırken 1,26,39'luk performansı ile bu rakipleri yanında en iyi dereceyi yaparak kazanan (1) SAHA KRALİÇESİ'nin de katılmasını bekliyorum.

4.Koşu: Kilosu rakiplerine göre ağır olmasına rağmen son yarışlarına nazaran müsait rakiplerini bulan (1) OĞLUM SERHAT'ı başarılı pilotu F.Yardımcı ile ben tek tutuyorum.

5.Koşu: İlk yarışına çıkacak olsa da ilgililerinin üzerine titreyerek hazırlayıp yeterli kondisyona ulaştığı Serhantay yavrusu (7) SERHANOĞLU iyi bir makine çıkışı yapması halinde birinciliğe uzanabilir, ilk planda şans verdiğim isim. Koştuğu yarışlar sonrası aşama kaydettiğini idmanlarında belli eden ve bu koşusunda "Dilbağı" denenecek olan (14) MARİYAKIZI'ndan bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Berkay Fırtınası ile anneden kardeş olup bu yarışı için güzel bir hazırlık devresi geçiren ekürilerden (15) SEMA YILDIZI'na bir çarpı atılmalı. Dilbağı çıkartıldığı ikinci startında Diyarbakır'da 1200'de son 20 metreye kadar önde forse ettiği koşuyu ikinci bitiren gelişen formuyla (4) ERİŞEN BERK bir solukta bitirebilir. Yarış koştukça formunu bir adım daha ileriye taşıyan sonlarda kuvvetli gelecek olan (3) EMRAH ABİ diğer şans verdiğim isim olup Adana çim pistindeki son üçüncülüğüne göre (2) BALAK GAZİ yazılır.

6.Koşu: Ankara çim pistinde koştuğu yarışlar sonrası Şanlıurfa'ya gelip deklare sabahı 800/52,0 26,5 R galobunda bu koşusuna daha iyi durumda gireceğini gözler önüne seren ve bu yarışında "Dilbağı" denenen (6) CAPTAIN CODY'e ben ilk planda şans veriyorum. Bir yarış koşup hem formunu hem de kondisyonunu geliştiren bu haftaki farklı pist görünümüyle F.Yardımcı'nın bindiği (6) DONT TELL MY MOM ikinci atımdır. Hat Matra ve Superstlarlıne ile anneden kardeş olan ve bizzat start alacağı jokeyi N.Altın nezaretinde hazırlanan (7) FIRE OF DARKNESS'siz bence kupon olmaz. Yarış hayatına geçen hafta ışıklı dördüncülükle başlayan edindiği tecrübesiyle (3) BLUE QUEEN ve 1200 kumda yerinde yaptığı güçlü sprintiyle kazandığı koşudaki güzel formunu muhafaza eden (1) HABUŞŞE göz  ardı edilmemelidirler.

7.Koşu: Form durumlarını diğer rakiplerine göre bir adım önde gördüğüm (2) YILDIZKIRAN ve (1) SILVER CLOUD arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesinde sonlarda binicisinin az hata yapanın kazanacağını düşünüyor, ayırt etmiyorum.

8.Koşu: Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayıp formunda önemli geliştirmeler kaydeden, bu yarışında yeniden "Dilbağı" takılan (14) RÜYADA güzel hazırlığı ile başta düşündüğüm isim. Son iki yarışında 1200 kumda üçüncü olurken fotoyu canlı geçişiyle dikkatimi çeken (13) OYAZADE için bence mesafenin 100 metre uzaması lehine birinciliğe uzanabilir. Koştuğu yarışlar sonrası formunu ilerlettiğini idman pistinde belli eden F.Yardımcı'nın bindiği (4) KRAL BARAN'a dikkat diyorum.

9.Koşu: Üç yarış önce burada 1700'de kazanan, Diyarbakır'da ağır kilo ile start aldığı son koşusu ölçü olmayan (6) TUMBUL NAZLI'dan sevdiği Şanlıurfa pistinde bu kez farklı bir yarış bekliyor, ilk planda şans tanıyorum. Gücü nispetinde başarılı koşular sergileyebilen (1) MELİSA KIZI'ndan son yarışında denenen "Dilbağı" aksesuarı bu koşusunda çıkartıldı, ikinci atım. Mesafe uzadıkça başarılı yarışlar çıkaran (2) GÖMEÇ diğer şans verdiğim isim olup (10) KÖYCEĞİZ'e bu kez normale dönen kilosu ile dikkat diyorum.

BİRİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-1-7-8-3

2.Ayak: 5-15-3

3.Ayak: 5-4-1

4.Ayak: 1

5.Ayak: 7-14-15-4-3-2

6.Ayak: 6-5-7-3-1

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1

2.Ayak: 7-14-15-4-3-2

3.Ayak: 6-5-7-3-1

4.Ayak: 2-1

5.Ayak: 14-13-4

6.Ayak: 6-1-2-10