İki tekli zevkli bir Başken programı "ANKARA"

1.Koşu: 2-5-1-9

2.Koşu: 3-5

3.Koşu: 3

4.Koşu: 4-5-3

5.Koşu: Günün ilk ayağı bana göre zorlu bir yarış ile başlıyor. 3 Yaşlı Arap taylarının 1300 kum pistteki Maiden mücadelesinde sıralamam; (5) LORD ŞAHI başta olmak üzere (2) ESKİ KALELİ, (1) BAŞKAN HAT, (3) FENNAN, (7) TURALI, (8) DİDEM HANIM, (10) LALİŞKOM ve (4) KARA ÖMER şeklinde olacaktır.

6.Koşu: Bu pist ve mesafedeki son yarışında 1.33.37 ile beşinci olurken dikkatimi çeken A.Çelik'in bindiği (1) CANCAZIM sürekli üzerine koyduğu form durumu ile başta şans verdiğim isim. Son yarışında tabela dışı kalsa da bir önceki ikinciliğini ve idman pisti görüntüsünü beğendiğim (2) NİRENGİ'den bugün farklı bir koşu bekliyorum. Aralıklarla start alacak olsa da idman pistindeki iyi görüntüsünü yarışına taşıyabilmesi halinde (5) İDİLYILDIZ ses getirebilir. İdeal pist ve mesafesini bulan (9) PERDE KIZ istenilen form düzeyine ulaşmaya başlarken (7) MAMACİTA BONİTA sürpriz atımdır.

7.Koşu: Bu pist ve mesafedeki üçüncülüğünün ardından yaklaşık iki ay ara vermesine rağmen bu koşusu için güzel bir hazırlık dönemi geçiren (1) WAR MACHINE'ye sevdiği pist ve mesafede ilk çarpıyı atıyorum. Güzel bir form tutan (3) EL LORD'dan yine etkili bir koşu bekliyorum. İstikrarlı ve başarılı yarışları ile göz dolduran (4) SUPER DAY'de Müs.Çelik var, yazılmadan olmaz. Süratli bir stile sahip bulunan (5) YİĞİTKHAN önde boş bırakılması halinde bitirmeye çalışacak olup grubun kaliteli ismi olan (7) SWEET SACRIFICE'yi de yazarak rahat bir koşu seyredelim.

8.Koşu: Hayatının ilk yarışını 1100 kum pistte 1.08.48 ile 8 boy önde gösterişli bir şekilde kazanma başarısını gösterirken kabiliyetli bir isim olduğunu belli eden (2) DOROTHY GALE benim birinci tekimdir.

9.Koşu: Her geçen gün istenilen form düzeyine ulaşmaya başlayan ve daha yatkın olduğu uzun mesafede start alan (3) ANTIOCHOS'un aprantisinin hata yapmaması halinde kazanmasını bekliyorum, diğer tek atımdır.

10.Koşu: Yakın ara ile tabela dışı kaldığı Adana çim pistindeki son yarışında fotoya canlı geçişi ile dikkatimi çeken (8) LAVİN TAY sürekli üzerine koyduğu formu ile favorimdir. Yarış koştukça farklılaşan (5) MURAT REİS ve 1200 çimdeki son yarışında güçlü atağıyla üçüncü olurken dikkatleri üzerine çeken (7) ARAKLI GÜZEL favorimin rakipleri olup bu kez sevdiği kum pistte start alacak olan (1) ASIL OĞUL kuponlara yazılmalıdır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5-2-1-3-7-8-10-4

2.Ayak: 1-2-5-9-7

3.Ayak: 1-3-4-5-2-7

4.Ayak: 2

5.Ayak: 3

6.Ayak: 8-5-7-1

Sevdiği pistte formda BERKOVİÇ'in kazanmasını bekliyorum "KOCAELİ"

1.Koşu: 1-3-4-2

2.Koşu: 1-5-2

3.Koşu: 4-1-3

4.Koşu: Her geçen gün formunu bir adım ileriye taşıdığını Bursa kum pistindeki başarılı son üçüncülüğüyle belli eden (5) RUN FOR HIPPENISS sprint mesafesini iyi ayarlayabilmesi halinde bugün özlediği birinciliğe uzanabilir, başta düşündüğüm isim. Burada 2000-1400'de üst üste kazanıp 1800 kumda Kv-8'de üçüncülük yapan, Ankara çim pistindeki son Gr-2 yarışını kesinlikle ölçü almadığım (4) LION PEKAN'dan bu kez dişine göre rakiplerinin yanında bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Bu tip mesafeli kum pist yarışlarına yatkın bir isim olan idman pisti görünümü iyi (3) SPEEDY KING'in kilosu biraz ağır olmasına rağmen kesinlikle ihmal edilmemeli. Kocaeli pistini çok seven (6) ORQUİDEA BLANCA'ya geçen haftaki yarışında grup biraz sert gelişirken, son üçüncülüklerine göre Akın Sözen'in bindiği (7) RİNTİNTİN kuponlara yazılmalı.

5.Koşu: Bursa ve Kocaeli kum pistindeki son yarışlarında mesafe ayırt etmeksizin başarılı bir performans sergileyen (2) UÇAN YAPRAK ve üç yarış üst üste kazanan, Ankara'daki son ikinciliğinde de formda görünüm veren Bursa'daki hazırlığında göz dolduran (7) HİNDİKUŞ arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesinden sonda az hata yapanın kazanacağını düşünüyorum.

6.Koşu: Kocaeli kum pistine çok iyi uyum sağlayan, iki koşu önce 1400'de 1.29.11 ile kolay kazanan, son koşusunda 1500'de 61 kilo ile ikinci kaldıktan sonra İstanbul'daki idmanlarında beğenilen (1) BERKOVİÇ'in bu rakiplerini geride bırakmasını bekliyor, tek tutuyorum.

7.Koşu: Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşup Bursa'da aynada ikinci kaldığı son yarışı ile dikkatimi çeken gelişen form durumuna sahip bulunan (4) YILMA OĞLUM bugün kazanarak Maiden'dan çıkmaya çok yakın. İki yarış koştuktan sonra düzenli idmanlarında daha da iyi duruma geldiğini belli eden (6) DELİCE ve grubun en tecrübeli ismi olan, dilbağı denendiği geçen haftaki koşusunda üst grupta fazlaca sıkıştırılmadığını gördüğüm (8) NAZDARKIZI favorimin en yakın rakipleridirler.

8.Koşu: Bu tip mesafeli kum pist yarışlarının başarılı safkanı olan grubun en kalitelisi (1) DUMAN uyumlu pilotu A.Sözen ile birinciliğe en yakın isimdir. Geçtiğimiz haftaki başarılı ikinciliği ile formunu bulduğunun işaretlerini veren (2) ULUSABA ile yaklaşık beş ay aranın ardından koşacak olsa da son haftalarda hız kazandırdığı idmanlarında toparlanmış görünen grubun diğer kaliteli ismi (5) ONARBEY favorimin en yakın rakipleri olup sürprizi ise sertleşen rakiplerine rağmen son haftalarda yakalamış olduğu güzel formunu düzenli idmanlarıyla muhafaza eden (8) AYŞİN HANIM'dan bekliyorum.

9.Koşu: Bursa'daki son startında 1200'de sonlarda canlı atağı ile gelmesine rağmen yetiştiremeyerek ikincilikle yetinen ve Kocaeli pistini seven (2) HIRŞO biraz ağır sikletine rağmen hücumda geç kalmaması halinde bugün özlediği birinciliğe kavuşabilir, favorimdir. Geçen hafta Bursa'da etkili olamasa da bir yarış önce 1800'de kazanmayı başaran (4) NEDİMİNOĞLU bu kez daha farklı bir sonuç elde edebilir. Kısa bir ara verdikten sonra itina ile hazırlanan pist ve mesafeyi seven (9) COŞDUR ihmale gelmez. Geçen hafta içi sentetik pistteki koşusunu ölçü almadığım (5) SANCAROVA'ya Kocaeli pistine yatkınlığı ile bir çarpı atılmalı. İstanbul sentetik pistteki son dördüncülüğü ışıklı (8) İBOCANIM şanslı bir başka isim olup sertleşen rakiplerine rağmen formunda önemli aşama kaydeden (13) ÇAKARMAN kuponlara işaretlenmeli.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5-4-3-6-7

2.Ayak: 2-7

3.Ayak: 1

4.Ayak: 4-6-8

5.Ayak: 1-2-5-8

6.Ayak: 2-4-9-5-8-13