28 HAZİRAN CUMA İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 1300Sent.

ŞENALPTUĞHAN: İlk metrelerden itibaren liderliği alan safkan kendisini kovalayan UZAK DOĞU'nun tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında dikkat ediniz.

UZAK DOĞU: Öndeki ŞENALPTUĞHAN'ın dışından güçlü ataklarıyla gelip farkı biraz azaltarak koşuyu 2.tamamlayan safkanı etkili formu ile ilk yarışında değerlendiriniz.

İZMİRLİBEYİ: Dış kulvardan son 100'de etkili sprinti ile gelerek 3.lüğü son anda kurtaran safkanın fotoya canlı girişi dikkat çekerken takibe alınmasını tavsiye ederiz.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1600Çim

AGENT ZERO: Önde yarışın hakimi olan FLYING JO'nun dışından kuvvetli atakları ile gelerek son 50'de rakibine üstünlüğü sağlayarak kazanan safkanı ilk yarışında değerlendiriniz.

FLYING JO: Son 300'de yarıştaki üstünlüğü ele geçiren safkan AGENT ZERO'ya fotoya 50 metre kala karşı gelemeyerek 2.olurken bu formu ile Maiden'dan çıkması yakındır.

NICETOMEET U: Bariyer dibinden son 100'de yaptığı güçlü atakları ile 4.lüğü kurtaran safkanın formunda gelişmeler görülüp ilk yarışında daha iyi netice alabilir.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-6/DHT/D) 1900Çim

YAŞARSERAP: Ön tarafta istediği tempoyu bulan safkan virajı 5 boy farkla üstün dönüp dışından sonlarda etkili gelen HAZBALIK'ın burun farkıyla önünde beyaz bayrak ayna kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında adından söz ettirir.

HAZBALIK: Öndeki YAŞARSERAP'ı kovalayıp düzlüğü 5 boy gerisinde dönen safkan dışından yaptığı etkili ataklarıyla farkı fotoya kadar buruna düşürüp 2.olurken iyi formuyla ilk yarışında dikkat edilmelidir.

BİLETÇİ KIZ: İlk defa uzun mesafede koşan safkan istediği sprintini gerçekleştiremeyince artıramayıp koşudan 8.ayrılırken ilk yarışını bu koşusu ile fazla ölçü almayınız, daha farklı netice alacak güçtedir.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV/HAND-24/ARJANTİN JOKEY KULÜBÜ KŞ.) 2400Çim

DEMİRKURT: Düzlüğü öndeki EXTRACTION'un arkasında 2.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya son 200'de hakimiyetini hissettirip CANTALOUPE'a karşı gelerek kazanırken ilk yarışında etkili koşar.

CANTALOUPE: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan DEMİRKURT'un yarım boy gerisinde koşuyu 2.tamamlarken formunu bulmaya başlaması ile takibe alınız.

ENDLESS TIME: Bekleme yaparak son 200'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayan safkan yakın aralarla 3.olup fotoya canlı girişi ile formda görünürken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

EXTRACTION: Yarışı önde kabullenerek forse eden safkan son 200'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile koşuyu 4.bitirirken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-8/D/BEGÜM ATMAN KARATAŞ KŞ.) 2000Sent.

MON COEUR: 1600 startından itibaren yarışa tempo vererek forse eden safkan üstünlüğünü fotoya kadar koruyup MAKUL'e karşı gelerek kazanırken yakaladığı formuyla başarılı koşmaya devam eder.

MAKUL: Düzlüğü 3.dönen safkan MON COEUR'un dışından yaptığı atakyarıyla farkı ancak 1.5 boya düşürerek koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında muklaka değerlendiriniz.

HET SCHIP: İç kulvardan ataklarına başlayıp son 200 geçildiğinde orta kulvara açılarak sprintini devam ettiren safkan yakın ara 3.lüğü ile formda görünürken ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

REAL TROUBLE: Bekleme yaparak yarışa biraz geç adapte olan safkan en dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek 4.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabilecek gçüte olduğunu söyleyebiliriz.

PERFECT IRON: Öndeki MON COEUR'u kovalayan safkan son 100'de düşen temposu ile  rakiplerine karşı gelemeyerek 5.olurken ilk yarışında farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu belirlenmiştir.

ETSUKO: Düzlüğü ön grubun gerisinde dönerek bekleme yapan safkan orta kulvardan son 100'de kuvvetli sprinti ile gelerek koşuyu yakın ara 6.bitirirken fotoya canlı girişi ile ilk yarışında takibe alınmalıdır.

6.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (GR-1/DHT/İSTİKLAL SAVAŞI KŞ.) 2100Çim

BOZKIREFESİ: Viraj dönüldüğünde bariyer dibinden iyi bir yol bularak son 400'de yarışa üstünlüğünü hissettiren safkan dışından gelen AKATAHAN'ın tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek kazanması ile ilk yarışı için ümit vermiştir.

AKATAHAN: Son 400 geçildiğinde BOZKIREFESİ'nin dışından ataklarına başlayan safkan rakibi ile arasındaki farkı tüm çabalarına rağmen eritemeyerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında iyi formuyla adından söz ettirir.

BALKI TAY: Bekleme yapan safkan iç kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 3.bitirirken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

JAFAR: Orta kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan verdiği 3.lük mücadelesinden BALKI TAY'a fotoya yakın geçilerek koşudan 4.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

SOYLUŞAH: Bekleme yapan safkan bariyer dibinden son 200'den itibaren etkili atakları ile gelerek yakın ara koşuyu 5.bitirirken ilk yarışında iyi formuyla dikkate alınmasını öneririz.

KARİZMATİK: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde yaptığı atakları ile yakın ara koşuyu 6.tamamlayan safkanın ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (G3/ORHAN DOĞA ÖZSOY KŞ.) 1600Çim

AL TAN: Düzlüğe çıkıldığında bariyer dibinden ataklarına başlayıp son 300'de yarışa üstünlüğünü hissettiren safkan OĞLUMSUN'a fotoya kadar karşı gelerek kazanması ile ilk yarışında etkili olur.

OĞLUMSUN: Virajı 12.dönerek bekleme yapan safkan orta kulvardan güçlü sprintiyle gelip AL TAN ile arasındaki farkı fotoya kadar yarım boya düşürerek 2.olurken formunu bulmasıyla ilk yarışında dikkat edilmelidir.

ÇALDIRAN: Orta kulvardan son 100'de etkili sprinti ile gelerek koşuyu 3.bitiren safkanın iyi formu ve fotoya canlı girişiyle ilk yarışında değerlendirilmesini öneririz.

ARASIN ASLANI: Bariyer dibinden son 200'den itibaren güçlü atakları ile gelerek koşuyu yakın ara 4.tamamlayan safkanın bu aralar formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında notlarınız arasına alınız.

SONG RISING: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 5.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

WARRIOR LION: Orta kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelip aralarda kalmasına rağmen iyi mücadele vererek koşuyu yakın ara 6.tamamlayan safkanın ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

SARALIVA LONTANA: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-21/DHÖW) 2000Sent.

ŞAHİN MAHMUT: Önde yarışın lideri olan AVCITOKOÇİN'i kovalayan safkan dışından yaptığı atakları ile rakibine son 100'de hakim olarak kazanırken formunu bulduğu görülmesiyle ilk yarışında dikkat diyoruz.

AVCITOKOÇİN: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan dışından gelen ŞAHİN MAHMUT'a son 100'de karşı gelemeyerek koşuyu 2.tamamlarken etkili formu ile ilk yarışında adından söz ettirir.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1600Çim

TURKISH PUNCH: İç kulvardan orta kulvara açılarak gerçekleştirdiği atakları ile son 200 geçildiğinde yarışa hakimiyetini hissettirerek kazanan safkanın 1.37.15 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan AGENT ZERO'nun 1.37.94 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

HITMAN: Dış kulvardan yaptığı atakları öndeki TURKISH PUNCH'ı yakalamaya yetmeyip boşlukta koşuyu 2.bitiren safkanın bu formu ile Maiden'dan çıkması yakındır.

LENNARA: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

28 HAZİRAN ÇARŞAMBA ELAZIĞ HİPODROMU

1.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1200Kum

BELLAFINA: İyi bir çıkışla liderliği alan safkan rakipleriyle arasındaki farkı fotoya kadar sürekli açıp fazla zorlanmadan kazanırken binicisinin elinde daha sermaye görülmesiyle ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

MY IRON: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla önde farkı açıp 1.liği garantileyen BELLAFINA'nın arkasında koşuyu boşlukta 2.bitiren safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN/D) 1200Kum

KIZIM ALİSYA: Düzlüğü 4.dönerek orta kulvardan etkili ataklarıyla gelip NİSİBİS'in dışından rakibine son anda hakim olarak kazanan safkan ilk yarışı için ümit vermiştir.

NİSİBİS: Önde yarışın liderliğini yaparak son 200'de halen 5 boy önde olmasına rağmen dışından gelen KIZIM ALİSYA'ya fotoya yakın geçilerek 2.olan safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

LADY PEREGRINE: Makineden tereddütlü çıkarak grubun gerisinde yarışı takip eden safkan en dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek 3.olurken o gelişiyle 2.liği kurtarabilirdi. İlk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

THE PUISSANT: Makineden 5 boy geç çıkarak grubun gerisinde kalan safkan en dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

KUM RÜZGARI: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-7/DHÖW) 1500Kum

BAŞ ALP: Virajı 5.dönerek bekleme yapan safkan en dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek kazanırken formunu bulduğu görülmesi ile ilk yarışında dikkat ediniz.

HİLVANLIOĞLU: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelerek koşuyu 2.tamamlarken iyi formu ile ilk yarışında adından söz etttirir.

SARARHAN: Bariyer dibinden son 200'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen rakiplerine fotoya kadar karşı gelemeyerek yakın ara 3.olurken ilk yarışında etkili sonuç alır.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1200Kum

MUSTİCAN: Son 100'de öndeki DOĞAN KHAN ile arasında 5 boy fark olmasına rağmen orta kulvardan müthiş sprinti ile gelerek rakibine tam fotoda hakim olup kazanan safkanın formunu bulduğu görülüp ilk yarışında dikkat diyoruz.

DOĞAN KHAN: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken MUSTİCAN'a fotoya yakın geçilerek koşuyu 2.bitirirken formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında değerlendiriniz.

HİMAYUN: Düzlüğe çıkıldığında dış kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürüp 3.lüğü ile dikkat çekerken ilk yarışında yakaladığı formu ile değerlendiriniz.

CANOVA: Makineden 10 boy geç çıkarak ilk metrelerde ön grubun oldukça gerisinde kalan safkan sonlarda en dış kulvardan güçlü sprinti ile gelerek 5.olurken bugün için makine çıkışında sorun yaşamasa çok daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1900Kum

KURTULUŞ ANADOLU: İlk metrelerden itibaren önde yarışın liderliğini ele geçiren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp farkı sürekli açarak kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

SARI PRENSES: Bekleme yapan safkan viraj dönüldüğünde en dış kulvardan ataklarına başlayıp öndeki KURTULUŞ ANADOLU'nun birinciliği garantilemesiyle 2.liği RUTBAR'dan kurtararak ilk yarışında yakaladığı formuyla değerlendiriniz.

RUTBAR: İç kulvardan ataklarına başlayıp son ana kadar 2.durumda olan safkan dışından gelen SARI PRENSES'e fotoya yakın geçilerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğu not edilmiştir.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5/Y2) 1600Kum

MASTER CHEF: Dört gün arayla start aldığı yarışında liderliği ilk metrelerde ele geçirerek numara götüren safkan temposunu bozmayıp KAHRAMAN TREADER'a fotoya kadar karşı gelerek kazanmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

KAHRAMAN TREADER: İlk metrelerden itibaren öndeki MASTER CHEF'i kovalayan safkanın iç kulvardan yaptığı atakları rakibini yakalamaya yetmeyip 2.olurken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmasını tavsiye ederiz.

7.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-13/DHÖW) 2000Kum

ONURUM: Yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan rakipleri ile arasındaki farkı fotoya kadar açarak fazla zorlanmadan kazanırken ilk yarışında etkili sonuç alır.

FIRTINA İBİŞ: Öndeki ONURUM'un dışından ataklarına başlayan safkan rakibiyle arasındaki farkın açılmasına engel olamasa da 2.liği vermezken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

CANIMINÖZÜ: Orta kulvardan sonlarda etkili ataklarıyla gelip FIRTINA İBİŞ ile arasındaki farkı azaltarak koşuyu 3.bitiren safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

MÜBERREM: Düzlüğe çıkıldıktan sonra dış kulvarları dolaşarak rakiplerinden fazla güç harcayan safkan buna rağmen mücadelesini fotoya kadar sürdürerek 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçtedir.

OVAKIZI: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.