Artan nefesi ile KING BATUR'dan birincilik bekliyorum "ANKARA"

1.Koşu: Dilbağı çıkartılıp kazandığı yarıştaki güzel form durumunu düzenli idmanlar yaparak muhafaza eden (4) EL RIO'nun yatkın olduğu pist ve mesafede yine kazanmasını bekliyorum.

2.Koşu: Maiden'a 1900 çim pistte kazanarak veda eden (1) CANINI YERİM koruduğu formu ile yine birinciliğin en güçlü ismi. Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayıp favorimin arkasından ikinci olduğu son yarışında önde iyi bir mücadele veren (3) GRAY GYPSY rövanşı alabilir. Tabelada yer aldığı son koşuları tatminkar (4) KURT REİS diğer şans verdiğim isimdir.

3.Koşu: Kısa mesafedeki son koşusunda startta 4 boy takılmasına rağmen tabela içerisinde kendisine yer bulmayı başaran (2) CANCAZIM her geçen gün artan formu ve bu kez uzayan mesafe avantajı ile en şanslı isimdir. Mesafenin uzaması bence lehine olan iyi durumu ile (3) HAYATIMINCANI ve son haftalarda yükselişte olan önemli kilo avantajına sahip (7) MAMACİTA BONİTA favorimin sert rakipleridirler.

4.Koşu: Aprantisi F.Him ile iyi bir uyum içerisinde olup 1600 çimdeki son yarışını makinede 5 boy takılmasına rağmen 1.47.76 ile kazanmayı başaran (3) GÜLNİSACAN bu kez startta fazla oyalanmayıp sprint mesafesini iyi ayarlayabilmesi halinde birinciliğe uzanabilir favorim. Bu tip gruplardaki son yarışlarında pist ayırt etmeksizin başarılı ve istikrarlı koşular çıkaran (4) ALTINENDER ile Bursa çiminde yakın ara beşinci kaldığı son beşinciliğinde sergilediği performansını beğendiğim (6) AKGOBAK favorimin sert rakipleri olup grubun bir diğer formda ismi (5) FEZACAN kuponlara işaretlenmeli.

5.Koşu: Bir kez start alıp 1000 çimde 0.58.91 ile başarılı bir üçüncülük elde ettikten sonra idmanlarında daha da iyi duruma geldiğini belli eden (3) GALİOĞLU edindiği koşu tecrübesi ile başta düşündüğüm isimdir. Yarış koştukça gelişen bir formu bulunan, bu pist ve mesafedeki son yarışında düzlüğü 4.durumda dönen, orta kulvardan yaptığı canlı atağı ve 1.16.63 ile ikincilik yapan Müs.Çelik'li (8) SUNDANCE ve Adana çim pistindeki son ikinciliği oldukça başarılı (2) BULL MAN favorimin sert rakipleri olup bir yarış koşup hem formunu hem de kondisyonunu geliştiren (9) VOONIMIMO şanslı bir başta isimdir.

6.Koşu: Üç yarış önce Bursa'da 2200 çim pistte kazanan, bu pist ve mesafedeki beşinciliğinin ardından İstanbul'da iç pistte yaptığı idmanlarında beğeni toplayan (1) BAHADIR'dan bu kez farklı bir yarış bekliyor, ilk çarpıyı atıyorum. Geçtiğimiz hafta bu pist-mesafede koşup önde istediği tempoyu bularak 2.07.72 ile beyaz bayrak ayna yaparak 8 boy önde kazanan (2) ŞIKTURBO aynı taktik anlayışı ile bitirebilir. Bu tip uzun mesafeli çim pist yarışlarına yatkın bir isim olan (4) EYYAMI BAHUR yakalamış olduğu etkili form durumu ile ihmal edilmemeli. İyi bir formu bulunarak son koşularında başarılı bir performans sergileyen (3) BAHARBAHİR'den etkili bir koşu bekliyorum. İstanbul'daki son uzun mesafeli çim yarışını kazanan (6) NUSRAT ETKİSİ ve eksi havasını yakalayan (5) ERKŞAN'ı da yazarak bu ayağı kapatalım.

7.Koşu: Son yarışını bu pist-mesafede bugün start alacağı binicisi ile kazanarak formunu bulduğunun işaretlerini veren (1) HUNTING ve son koşusunda bence mesafe biraz kısa geldiği için dördüncülükle yetinmek zorunda kalan (3) UMUTBEY arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine son yarışlarına nispeten bu kez dişine göre grubu bulan (2) CANSUCAN'ın da katılmasını bekliyorum.

8.Koşu: Altı ay ara verdikten sonra girdiği Kocaeli'deki yarışında son 100'den itibaren yaptığı etkili sprintiyle dördüncü olduktan sonraki idmanlarında daha da iyi duruma geldiğini belli eden G.Kocakaya'nın bindiği (6) KING BATUR'un kazanmasını bekliyor, günün bankosu olarak öneriyorum.

9.Koşu: Son iki koşusunu 2100-2000 kumda gösterişli bir şekilde kazanmayı başaran (2) BERATIM ve bu safkanın ardından ikinci kaldığı yarışı ile toparlandığını belli eden grubun kalitelisi (4) ÇELİKKALKAN arasında geçmesini beklediğim rövanş mücadelesinden sonda az hata yapanın kazanacağını düşünüyorum.

BİRİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4

2.Ayak: 1-3-4

3.Ayak: 2-3-7

4.Ayak: 3-4-6-5

5.Ayak: 3-8-2-9

6.Ayak: 1-2-4-3-6-5

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-4-6-5

2.Ayak: 3-8-2-9

3.Ayak: 1-2-4-3-6-5

4.Ayak: 1-3-2

5.Ayak: 6

6.Ayak: 2-4

Sevdiği pistte MUHLİSHAN'a güveniyorum "KOCAELİ"

1.Koşu: Koştuğu yarışlarının ardından formunda ilerlemeler kaydettiğini idmanlarında belli eden (7) KATANA BOY'a ilk çarpıyı atıyorum. Çim pistteki ilk yarışında fazlaca sıkıştırılmayan (5) CHILDOF BOSPHORUS'dan bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Grubun en tecrübeli ismi (8) KING SHERZAN'a bir çarpı atılmalı. (3) BAKİ HAN ve (1) AKINOHI daha sonra değerlendirdiğim isimlerdir.

2.Koşu: Kaba kum pistte başarılı bir performansı bulunan (3) MARGİN CALL ve bu kez acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde farklı sonuç alabileceğine inandığım (5) SWEET SACRIFICE arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine (4) SUPERCLUSTER'ın da katılmasını bekliyorum.

3.Koşu: Bu pistteki ilk yarışını 2000'de 2.13.60'lık performansı ile kazanmayı başaran ve İstanbul'dan gayet iyi durumda gelen (3) TIMELESS'ın yine kazanmasını bekliyorum.

4.Koşu: Bir kez start alıp 1100'de 1.11.84 ile başarılı bir ikincilik yaparken umut ışığı saçan (5) SÖĞÜTLÜ AĞASI ve pist ayırt etmeksizin son iki koşusunda tabelanın en iyi yerlerinde kendisine yer bulan (3) KRAL SERHAT arasında geçmesini beklediğim mücadeleden sonda az hata yapanın kazanacağını düşünüyorum.

5.Koşu: Geçen haftaki yarışında sert rakiplerinden etkilendiğini gördüğüm (7) ÖZAYDIN ve dört ay aranın ardından bir yarış görüp hem formunu hem de kondisyonunu geliştiren (5) ONARBEY arasında geçmesini beklediğim bir koşu. Ayırt edilmemelidir.

6.Koşu: Kocaeli pistini seven, bu pist-mesafedeki son yarışında bir üst grupda ilgi çekici bir dördüncülük yaparken önde verdiği mücadelesini beğendiğim Vedat Abiş'li (7) COMO ESTAS'a başta şans veriyorum. Bursa kum pistinde üst üste üç yarış kazanan, sentetik pistteki son yarışı formunun ölçüsü olmayan (6) BADUTURU bu kez sevdiği kaba kum pisti buldu, ikinci atım. Son üç yarışını farklı hipodromlarda koşup başarılı yarışlar çıkartan (1) COLLECTER güzel formu ile ihmal edilmemeli. Sürekli tabelada kendisine yer bulan (5) TATANGA'nın kilosu ağır görünse de bu formu ile kazanabilecek safkanlardan birisi. Gücü nispetinde bir Antalya sezonu geçiren (4) SÜPER SADİ ve geçen hafta üst gruptaki koşusu tatminkar (8) ANADOLU KASIRGASI daha sonra değerlendirdiğim isimlerdir.

7.Koşu: Bir süre aranın ardından geçtiğimiz hafta Bursa'da bir yarış koşup hem formunu hem de kondisyonunu geliştiren Kocaeli pistini tanıyan (5) O BİR ÇELİK ve kantarmasını çok iyi tanıyan pilotu A.Çelik ile start alacak olan hazırlığı güzel (2) BAY TAYLAN arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine dilbağı takısı denendiği Bursa'daki son ikinciliğini beğendiğim süratli stile sahip (3) HULKİ'nin de katılmasını bekliyorum.

8.Koşu: Üç yarış önce Bursa'da 2100'de kazanan, bu pistteki son koşusunda 1900'de üçüncü olurken göz kamaştıran (4) CIX LIFE bu tip mesafelere olan uyumu ile birinciliğe çok yakın isim. Kocaeli pistinde oldukça başarılı yarışları bulunan aprantisi ile iyi uyum sağlayabilmesi halinde (1) GOLD POWER ve yaklaşık üç ay aranın ardından ilk yarışını koşacak olsa da idman pistinde form durumu beğenilen (5) EL PATRON favorimin sert rakipleridirler.

9.Koşu: Bir yarış koştuktan sonra düzenli idmanlarında formunda ilerlemeler kaydeden (7) ZAFİRE SULTAN edindiği koşu tecrübesi ile ilk planda şans verdiğim isim. İstanbul'daki son koşusunda 1300 sentetikte son 200'e kadar önde forse ettiği yarışı dördüncü bitiren gelişen forma sahip (3) GÜL RENGİN ve Ankara'da 1100 kumda kazanan, son koşusunda start sorunu yaşayan (1) DERİN ADA favorimin sert rakipleridirler. Kaba kum pistteki ilk yarışını beğendiğim gelişen formu bulunan (4) MALĞUN HATUN diğer şans verdiğim isim olup bu kez sevdiği kum pistte start alan (2) SUDENUR kuponlarda bulunulmalıdır.

10.Koşu: İki yarış önce burada 1500'de kazanan, Bursa'daki son koşusunda 2200 çimde yakın ara tabela dışı kalan bu kez sevdiği kum pisti bulan (2) MUHLİSHAN uyumlu binicisi Mah.Turan ile benim bankomdur.

BİRİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7-5-8-3-1

2.Ayak: 3-5-4

3.Ayak: 3

4.Ayak: 5-3

5.Ayak: 7-5

6.Ayak: 7-6-1-5-4-8

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7-5

2.Ayak: 7-6-1-5-4-8

3.Ayak: 5-2-3

4.Ayak: 4-1-5

5.Ayak: 7-3-1-4-2

6.Ayak: 2