20 Temmuz Cumartesi günü İrlanda’nın Curragh Hipodromu, sezonun klasik koşularından olan ve ülkemizdeki karşılığı Kısrak Koşusu olarak bilinen G1 Irish Oaks’a ev sahipliği yaptı. Sonucu merakla beklenen mücadeleyi bu yıl startla birlikte liderliği alan, Anthony E. Oppenheimer’in sahibi olduğu, John Gosden’in antrene ettiği, jokey Frankie Dettori ile start alan STAR CATCHER (Sea The Stars – Lynnwood Chase / Horse Chestnut) kazanmayı başardı.

2019 yılı G1 Irish Oaks’u izlemek için tıklayınız

2400 metre mesafeli İrlanda Kısrak Koşusu’na bu yıl 3 yaşlı 8 dişi tay katıldı. 228.000 Euro birincilik ikramiyeli koşunun ikinciliğini sonlardaki etkili atakları neticesinde geçen ay Royal Ascot festivali kapsamındaki G2 Ribblesdale Stakes’te olduğu gibi FLEETING (Zoffany – Azafata / Motivator) elde ederkenahırdaşı PINK DOGWOOD (Camelot – Question Times / Shamardal) üçüncü, SEARCH FOR A SONG (Galileo – Polished Gem / Danehill) ise dördüncü oldu.

20 Aralık 2018 tarihinde Chelmsford’da kariyerine başlayan Star Catcher, Nisan ayında Newbury’deki ilk çim yarışını kazanarak Maiden’a veda etmişti. 20 Haziran’da G2 Ribblesdale Stakes’i kazanarak ilk Grup yarış galibiyetini elde eden Star Catcher, 40.000 Euro cezalı kayıt bedeli yatırılarak katıldığı ve birinciliğe ulaştığı G1 Irish Oaks ile birlikte 5. startında 3. birinciliğine imza attı.

Koşu sonrası yapılan açıklamaya göre Star Catcher için muhtemel hedefler arasında 15 Eylül günü koşulacak olan G1 Prix Vermeille ve 5 Ekim günü Fransa’da koşulacak olan G1 Prix Royallieu bulunuyor.

G1 Haskell Invitational Stakes’de zafer MAXIMUM SECURITYnin oldu

Amerika’da 3 yaşlı taylar için Triple Crown ayakları sonrası en önemli koşulardan olan G1 Haskell Invitational Stakes bu yıl ABD-Monmouth Park’ta 6 safkanın katılımıyla 1800 metre kum pistte gerçekleştirildi. Gary & Mary West’in sahibi olduğu, Jason Servis’in antrenesindeki MAXIMUM SECURITY (New Year’s Day – Lil Indy / Anasheed) jokey Luis Saezidaresinde son 600’e gelinirken aldığı liderliği temposunu düşürmeden potoya kadar taşıyarak kazanmayı başardı.

Maximum Security’nin kazandığı 2019 yılı G1 Haskell Invitational Stakes’i izlemek için tıklayınız

Aşırı sıcak hava nedeniyle ABD genelinde birçok hipodromda koşuların ertelendiği günde ve ilk koşudan sonra Stakes harici koşuların iptal edildiği Monmouth Park’ta, 1 Milyon Dolar toplam ikramiyeli G1 Haskell Invitational Stakes’in startı planlanandan 2.5 saat gecikmeyle verildi. Koşu sonrası yapılan inceleme neticesinde, Kentucky Derby’nin aksine bu kez birinciliğini koruyan Maximum Security’nin ardında ikinciliği MUCHO GUSTO (Mucho Macho Man – Itsagiantcauseway / Giant’s Causeway) elde ederken, SPUN TO RUN (Hard Spun – Yawkey Way / Grand Slam) üçüncü, EVERFAST (Take Charge Indy – Awesome Surprise / Awesome Again) ise dördüncü oldu. Kazanan MAXIMUM SECURITY için koşunun bitiriş derecesi ise 1.47.56 olarak kayıtlara geçti.

20 Aralık 2018 tarihinde Gulfstream Park’ta katıldığı Maiden Claming koşuyu kazanarak kariyerine başlayan Maximum Security, akabinde bu yılın ilk 3 ayında G1 Florida Derby’nin de aralarında bulunduğu yarışlardan galibiyetle ayrıldı ve 4’te 4 yaparak Kentucky Derby’e geldi.

G1 Kentucky Derby’i kazanmasına rağmen koşu sonrası yapılan inceleme neticesinde 17.liğe alınan safkan, ardından Monmouth Park’ta 16 Haziran’da katıldığı Listed koşuda bu yarıştaki rakiplerinden King For A Day’in ardında ikinci olmuştu. G1 Haskell Invitational Stakes ile birlikte Maximum Security, kariyerinin 7. yarışında 5. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.