İstanbul 54.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 5

7 numaraya kayıtlı olarak koşan UĞURSEL isimli atın antrenörü Regaip YILDIZ, deklare ettiği seyisin doping mahallinde hazır bulunmasını sağlamadığından dolayı komiserler kuruluna çağırılarak savunma tutanağı tebliğ edilmiş ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

İzmir 35.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

2 numarada kayıtlı DEĞİRMENDERE BEYİ isimli atın jokeyi Ahmet OLUK son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunması tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numarada kayıtlı YOU ME BROTHERS isimli atın antrenörü Necati KULAK atının start makinası içerisinde huysuzluk yapması ve atını yeterince eğitemediğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunması tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numarada kayıtlı EZOM isimli at start mahalline geç gelmiş ayrıca start makinasına girişte ve içinde huysuzluk yapmış, bu esnada söz konusu atın jokeyi Ali Can İNAN sakatlandığından dolayı doktor raporuna istinaden koşudan çıkartılmıştır. Atın antrenörü Mehmet KAYA atını yeterince eğitemediğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunması tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numarada kayıtlı EZOM isimli at start makinasına gelişte, girişte ve start makinası içerisinde huysuzluk yaptığından ve startı geciktirdiğinden yeterince eğitilene kadar 15 (on beş) gün süreyle, 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j c koşulara katılmaktan yasaklanmasına,

11 numarada kayıtlı ONUR isimli atın jokeyi Sinan ÖZEN start çıkışında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunması tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 2

1 numarada kayıtlı GÖRKEM isimli atın jokeyi Kadir TOKAÇOĞLU son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunması tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

8 numarada kayıtlı POWER KING İsimli atın antrenörü, 3 numarada kayıtlı AVUKAT isimli atın jokeyinin kendi atını engellediği gerekçesiyle yarışa protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protesto kabul edilerek derece değişikliğine gidilmiştir. At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesi 7. fıkrası gereğince, (gayri resmi sıralama 3,8,4,6,7,2 iken) aşağıdaki şekilde derece değişikliği yapılmasına karar verilmiş ve sıralama;

1 inci 8 haşa no’lu POWER KING

2 inci 3 haşa no’lu AVUKAT,

3 inci 4 haşa no’lu İPEKKIZ

4 üncü 6 haşa no’lu BAYDÖKER,

5 inci 7 haşa no’lu GALYALILAR,

6 ıncı 2 haşa no’lu SEVENTH SENSE şeklinde kesinleşmiştir.

3 numarada kayıtlı AVUKAT isimli atın jokeyi İlker SOYAD son düzlükte yanındaki ata yaklaşmak ve temas etmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunması tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 122/7. Maddesi (d) bendi gereği (21.08.2019 gününden başlamak üzere) 10 (on) gün süreyle sanat icrasından geçici men ayrıca 458TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

2 numarada kayıtlı ESERALP isimli atın aprantisi Bekir Mert MIRIK son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunması tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numarada kayıtlı ZEKİOĞLUM isimli atın jokeyi Sinan ÖZEN start çıkışında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunması tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.