Türkiye Jokey Kulübü adına düzenlenen Premio Jockey Club De Turquia, bu yıl 14 Aralık Cumartesi günü Arjantin’in San Isidro Hipodromu’nda gerçekleştirildi. G1 Gran Premio Carlos Pellegrini başta olmak üzere birbirinden önemli Grup 1 koşuların da gerçekleştirildiği bu önemli yarış gününde koşulan Türkiye Jokey Kulübü Koşusu’nu Las Monjitas ekürisine ait, Etchechoury Juan Manuel’in antrene ettiği VIRYINIO (Heliostatic – Villard / Pleasant Tap) isimli 3 yaşındaki tay, jokey Tello Elizondo Leonardo ile kazanmayı başardı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

Çim pistte 1600 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen Premio Jockey Club De Turquia’da bu yıl 3 yaşlı 13 İngiliz tayı start aldı. Koşuda ikinciliği TRADIZIONALE (Hurricane Cat – Taquera / Candy Stripes) elde ederken, NEW SCHOOL (Brilliant Speed – Aleca Meleca / Gem Master) üçüncü, EMPENOSO (True Cause – Enoka / Johannesburg) ise dördüncü olarak koşudan ayrıldı.

Kazanan VIRYINIO için koşunun bitiriş derecesi 1.33.81 olarak kayıtlara geçerken, farklar 7 Boy – ¼ Boy – ¼ Boy şeklinde oluştu. 3 yaşındaki Viryinio, kariyerinin 2. startında ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Buenos Aires Büyükelçisi Şefik Vural Altay, TJK adına San Isidro Hipodromu'nda düzenlenen koşuyu izledi ve kazanan atın sahibine ödülünü takdim etti.