18 Aralık 2019 Çarşamba günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan günün 1.Koşusu'nda GÜLDİDEM, çok ağır tempoda başlıyan koşuda son 800'den sonra koşu sürat kazanmaya başlayıp son 200'den sonra GÜLDİDEM'in binicisi N.Avci bariyer dibindeki KIZILYAR'ın yanına doğru gelip hafif bir tempo yapmasına KIZILYAR o kadar etkilenecek bir foul olmayıp H.Çizik sprint kulvarı bariyer dibinden hep açık olmasına rağmen artislik yaparak sanki kulvarı daraltılmış gibi dışarıya safkanı almak istemesi tekrar bariyer dibine alarak yarışı her şekilde 3'üncü bitirecek olan safkanın prostesto çekilerek komiserler kurulu koşu sıralamasını 2,6,5,3 olurken 2,5,6,3 yapması, H.Çizik Bursa yarış komiserler kurulunu kandırmış olup bu koşuda sıralama değiştirecek bir foul kesinlikle yoktu. Son 100'de N.Avci hatalı kırbaç kullandı, yarışın sıralamasını bundan değişirmi bunu bilemem raporda öyle birşey yazmıyor

KOMİSERLER KURULU KARARI:

KOŞU NO: 1

Koşuda 5 numarada kayıtlı KIZILYAR isimli atın Antrenörü M.MEHMET İNAL, 6 numarada kayıtlı GÜLDİDEM isimli atın, atının aksiyonunun son düzlükte bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto çekmişlerdir. Yapılan incelemede 6 numaraya kayıtlı GÜLDİDEM isimli atın Binicisi NEVZAT AVCİ; son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek 5 numarada kayıtlı atın son 200 metrede koşu yolunu kapatarak hareketini engellediği tespit edildiğinden protesto kabul edilerek (2-6-5-3) olan sıralama (2-5-6-3) olarak değiştirilmiştir. Binici NEVZAT AVCİ ifadeye çağrılmıştır.

Koşuda 6 numarada kayıtlı GÜLDİDEM isimli atın Binicisi NEVZAT AVCİ, son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek, derece değişikliğine neden olmuştur. Binici NEVZAT AVCİ, ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendisinin isteği üzerine savunmasını 7 gün içerisinde vereceğini beyan etmiştir.