Türkiye Jokey Kulübü, Adana Hipodromu'nda İlkbahar / Yaz yarış sezonunun sona ermesinin ardından, çim pistte sezon sonu bakım çalışmaları başladı. Bu kapsamda,  biçim ve ara ekim çalışmalarının yanı sıra, çim pistte tespit edilen toplam 2.300 m² bölgenin yenilenmesi ile ilgili çalışmalara 18 Aralık 2019 tarihinde başlandı.

1.500 m² çim pist alanı için; çim kesme makinesi ile kaldırılacak alanların sınırları belirlenerek, iş makineleri  ile sıyırma ve vejetasyon tabakası oluşturulması işlemine başlanmıştır. Hazırlığı tamamlanan vejetasyon tabakasının serimi yapılacak olup, Nivo ile kot kontrolü de rutin olarak devam edecektir. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra rulo çim serimi yapılacaktır.

800 m² çim pist alanı için; çim kesme makinesi ile kesimi yapılan bölgelere rulo çim serilmesi işlemi yapılacaktır. Çim pistin tümünde gerçekleştirilecek rutin bakım kapsamında;  verti-drain yapılması (gübrenin iyi nüfus etmesi için), su tutan bölgelere burgu yapılması, katı solucan gübresi serilmesi, çok ayrık bulunan bölgelere yeni rulo serilmesi, toparlamaya müsait ancak seyrek bölgelere verti seed (ara ekim) yapılması planlanmaktadır.