25 Ocak Cumartesi günü Adana Yeşilova Hipodromu`nda 7. Koşusu Misak-i Millî Kosusu`nu ARTUKLU Üst Üste ikinci kez Jokeyi  Mücahit Bayır ile bütünleşerek bu önemli kupayı 1.42.68 ile kazanırken Golden King ikinci,ATEŞ BİBİ üçüncü son iki yarışını kazanan AŞEMEZ  bugün kötü koşarak yarışı 4.bitirdi.kazanan atın sahibi Ali Yıldızı ve ekibini tebrik eder başarılarının devamını dilerim

28 Ocak 1920'de İstanbul'da toplanan son Mebuslar Meclisi'nin kabul ettiği ve Türk Kurtuluş Savaşı'nın siyasi manifestosu niteliğindeki Misak-ı Milli, aynı zamanda "Ulusal Yemin"imizdir. Ülkenin bölünmez bütünlüğü ile siyasi ve ekonomik bağımsızlığına yönelik maddelerden oluşan bu bildirge, İstanbul'daki Meclis'in İngilizlerce basılmasına ve sonraki süreçte Büyük Millet Meclisi'nin Ankara'da toplanmasına da zemin hazırlamıştır. Sonuç olarak, Misak-ı Milli doğrultusunda gerçekleşen bağımsızlık mücadelemiz başarıyla neticelenmiş ve Lozan Antlaşması'na da büyük oranda şekil vermiştir. Türk halkının bağımsızlık arzusunun bir tecellisi olan bu kavram, 24 yıldır adına düzenlenen koşularla yeniden idrak edilmektedir.

(Misak-ı Milli Beyannamesi'nin 6 maddelik orijinal metni)

25 Ocak Cumartesi günü, Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 25. kez gerçekleştirilen Misak-ı Milli Koşusu (A3/DHT), programın tek kupalı yarışı olarak saat 16.30'da başladı.

5+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen Misak-ı Milli Koşusu, 1500 metre mesafe kum pistte koşuldu.

133.000 TL birincilik ikramiyeli yarışı ikinci bitiren safkan ise, jokeyi Mehmet Akyavuz idaresindeki GOLDEN KING (Turbo - Shmokh / Parador) oldu. Sıralamanın üçüncü basamağında, jokeyi Halis Karataş ile start alan ATEŞBİBİ (Ateştopu - Bibi / Berkoş) yer alırken, AŞEMEZ (Yalaz - Dilayda / Kalamış), jokeyi Deniz Yıldız ile tabelayı tamamladı.

Koşunun galibi ARTUKLU için bitiriş derecesi 1.42.68 olurken, farklar 3,5 Boy 1,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Adil Turan'a plaketini Türkiye Muharip Gaziler Derneği Onursal Başkanı Tamer Umah verdi.

Kazanan safkanın jokeyi Mücahit Bayır ise plaketini, Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Adaber'in elinden aldı.

Seremonide ayrıca, Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İskender Barog, Adana Hipodrom Müdürü Bora Güralp'e bir plaket verdi.