Ankara 1.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

2 KOŞU 

12 Numarada kayıtlı UFAKLIK isimli atın antrenörü Necati KULAK koşuya protesto çekmiştir. Komiserler Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda koşuyu protesto eden

12 Numarada kayıtlı UFAKLIK isimli ata derece değişikliğini gerektirecek bir engel oluşmadığından protestonun reddine oy birliği ile karar verilmiştir.

7 Numarada kayıtlı ILDIRHAN isimli ata binen Mustafa Kemal KUMBASAR son düzlükte kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a bendi gereğince İHTAR ile cezalandırılmıştır.

3 Numarada kayıtlı ÖZALP isimli atın jokeyi Çetin TAŞ yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR ve ayrıca 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

8 Numarada kayıtlı İHSANEFE isimli atın antrenörü Hüseyin ATAŞ jokeyine tescil edilmiş renk ve şekilde forma giydirmemesinden dolayı, 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi 2 inci fıkrası gereğince İHTAR ve ayrıca 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

KOŞU NO: 3

6 Numarada kayıtlı CHARLATAN isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK son düzlükte kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR ve ayrıca 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

2 Numarada kayıtlı GÜLÜM OSMAN isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK son düzlükte kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR ve ayrıca 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 9 

15 Numarada kayıtlı OĞLUM SERKAN isimli atın antrenörü Süleyman ONAY deklare ettiği seyisin doping mahallinde hazır bulunmasını sağlamaması nedeni ile 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR ve ayrıca 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

KOŞU 10 

1 Numarada kayıtlı AKON isimli atın jokeyi Müslüm BAYDAN start çıkışı kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR ve ayrıca 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

İzmir 1.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU 2

6 numarada kayıtlı SULTANBATUR isimli atın aprantisi Ali ŞENBAHAR koşunun yaklaşık son 1000 metrelerinde yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden, savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 3

5 numarada kayıtlı ORDİNARRİYO isimli atın jokeyi Mahmut TURAN start çıkışında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden, savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 5

1 numarada kayıtlı MR NOBODY isimli atın jokeyi İlker SOYAD’ ın koşunun bitiminde atından indiği görülmüştür. At, Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş olup sol ön ayağında topallık görüldüğünden at hastanesine sevk edilmiştir.

4 numarada kayıtlı LOLİŞ isimli atın jokeyi Sinan ÖZEN’ in koşunun bitiminde atından indiği görülmüştür. At, Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş olup sol ön ayağında topallık görüldüğünden at hastanesine sevk edilmiştir.