Yıllardır olduğu gibi yurtdışında atçılık yapmayı sürdüren Türk at sahibi ve yetiştiriciler başarılarına son dönemde yenilerini ekledi. 

Geçtiğimiz ay Fedai Kahraman’ın yetiştirdiği ve Recep Avşar ile Cem Sevim’in de ortakları arasında yer aldığı Freedom Flight (Tapizar – Point Channel / Point Given) ABD-Churchill Downs’ta kazanmıştı. Bu yıl Nimet Arif Kurtel, Kaan Yurdabak ve Müzeyyen Karabulut’un da sahibi olduğu atlarla daha önce yarışlar kazanan Murat Sancal’ın antrenesindeki 4 yaşındaki Freedom’s Flight, bu galibiyet sonrası 25 Temmuz Cumartesi günü Ellis Park’ta 1800 metre çim pistte düzenlenecek olan koşuda jokeyi Florent Geroux idaresinde start alacak.

Freedom’s Flight’ın kazandığı koşunun son metrelerini izlemek için tıklayınız

 

Temmuz ayının ilk haftasında, Türk at sahiplerinden Mehmet Kurt’un İngiltere’deki atçılık faaliyetlerini sürdürdüğü Kingwood Harası’nın sahibi olduğu Win O’Clock (Australia – Gee Kel / Danehill Dancer) isimli 3 yaşındaki erkek tay, Leicester’da katıldığı koşuyu kazanarak 6. startında 2. galibiyetini elde etmişti. Win O’Clock’un bu galibiyet sonrası 29 Temmuz Çarşamba günü Goodwood’da gerçekleştirilecek olan Class 2 koşuya kaydı bulunuyor.

Win O’Clock’un kazandığı koşu

İngiltere’de Türk atçılarının başarısına bir yenisi daha 23 Temmuz Perşembe günü eklenirken, Emir Alkaş’ın yetiştirdiği Etonian (Olympic Glory – Naan / Indian Charlie) isimli tay, Sandown Park’ta katıldığı kariyerinin ilk startını kazandı.

Etonian’ın kazandığı koşunun son metrelerini izlemek için tıklayınız

2018 yılında Belmont Park’ta başlayan ve New York’taki antrenörlerin, kendilerinin belirledikleri 20 ve daha az sayıdaki atla Şartlı koşularda yarıştığı Claiming Challenge’ı 2018/19 Aqueduct Kış ve 2019 Belmont İlkbahar-Yaz sezonunun ardından 2019-2020 Aqueduct Kış Sezonu’nda da kazanan ve Amerikan Yarış Basını’na birçok kez konuk olan Kantarmacı Ekürisi de yeni başlayan Saratoga’da sezona çok iyi bir giriş yaptı. 

 

18 Temmuz Cumartesi günü Mertkan Kantarmacı’nın antrene ettiği Jump For Joy (Jump Start – Raise The Kitty / Kitten’s Joy) isimli safkan katıldığı koşuyu Jose Ortiz ile kazanırken, 23 Temmuz Perşembe günü ise ekip Irad Ortiz’in bindiği Bertranda (Boys At Tosconova – Princess Maura / Cape Canaveral) ile bir kez daha galibiyet sevinci yaşadı.

Jump For Joy’un kazandığı koşu

Bertranda’nın kazandığı koşu

Bu galibiyetle birlikte Mertkan Kantarmacı’nın antrene ettiği atlar bu yıl 73. yarışında 10. birinciliğine imza atarken toplamda ise 783. startında 125. galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.