20 Ekim Salı günü Kacaeli Kartepe Hipodromu'nda yapılan 10. Koşuda 4.numara END OF TROUBLE isimli safkanın jokeyi Ayhan Kurşun safkana Dektere olmuş AGF%37(1) At olan safkan Ganyan 2.00TL vermesi sosya ağada atın ilgilileri yanıltıcı iddialarda beyanlarda bulundukları iddaasınla Kocaelı Komiser kurulu tedbir kararı aldı.

 Antrenöre soruşturması  tamamlanıncaya kadar  tedbir  kararı aldı. END OF TROUBLE  koşuyu 7'ci bitirip doping testine tabii tutulmuştur. 

Komiserler kururu kararı 

Kocaeli Kartepe Hipodromunda 20.10.2020 tarihinde; Kurulumuza saat 19.30 ' da gelen bir ihbarın değerlendirilmesi üzerine ; 10. Koşuda 4 numaraya kayıtlı END OF TROUBLE isimli atın antrenörü Nurullah ESEN ve at sahibi Anıl DİKİLİTAŞ ile birlikte twitter isimli sosyal medyada bahse konu atını koşudan çıkarılması yönündeki sanal ortamdaki gayri resmi yazılı beyanları sonucunda kamuoyuna; yarışların, koşuların sonuçlarını ve müşterek bahisleri etkileyecek fiil , yanıltıcı beyanda bulundukları iddiasıyla at sahibi ve antrenör hakkında 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat doğrultusunda disiplin soruşturması başlatılmıştır. Ayrıca, koşu öncesi saha veteriner hekimlerinin ön muayene ve müşahede alanında yapılan muayenesinde atın koşmasına mahsur bir durum görülmemiş olup, antrenör Nurullah ESEN'in vermiş olduğu savunmasındaki ifadelerle sosyal medyadaki yazılı beyanı çeliştiği için konu ile ilgili antrenör ve at sahibine soruşturmaları tamamlanıncaya kadar At Yarışları Yönetmeliğinin 124. maddesinin 2. fıkrası uyarınca tedbir konulmuş olup, koşudaki 4 numaraya kayıtlı END OF TROUBLE isimli at Kurulumuzca doping testine tabii tutulmuştur.