“The race that stops the nation” sloganıyla, “ulusta hayatı durduran yarış” olarak bilinen ve her yıl koşulduğu gün Melbourne kentinde resmi tatil olan G1 Melbourne Cup’ın 160.’sı 3 Kasım Salı günü Avustralya’nın Flemington Hipodromu’nda gerçekleştirildi.

3200 metre çim pistte, 3+ yaşlı 23 safkanın katılımıyla düzenlenen 2020 yılı G1 Melbourne Cup’ta bu yıl koşunun ilk metrelerinde liderliği alan, Joseph O’Brien’ın antrene ettiği Twilight Payment (Teofilo – Dream On Buddy / Oasis Dream) jokeyi Jye McNeil idaresinde zafere uzanan isim oldu.

160. Melbourne Cup’ta Twilight Payment’ın ardında ikinciliği Tiger Moth (Galileo – Lesson In Humility / Mujadil) elde ederken, Prince of Arran (Shirocco – Storming Sioux / Storming Home) üçüncü, The Chosen One (Savabeel – The Glitzy One / Flying Spur) dördüncü, Persan (Pierro – Ofcourseican / Mossman) ise beşinci oldu. Koşu içerisinde yaşadığı sakatlık nedeniyle yarışı bırakmak durumunda kalan 2019 yılı G1 Epsom Derby galibi Anthony Van Dyck’ın ise yarıştan sonra uyutulduğu açıklandı.

Melbourne Cup’ta kazanan Twilight Payment için bitiriş derecesi 3.17.34 olarak kayıtlara geçerken, farklar ½ Boy-Baş-1 ¾ Boy-Burun şeklinde sonuçlandı.

2016 yılında kariyerine İrlanda’da başlayan Twilight Payment, G1 Melbourne Cup ile birlikte kariyerinin ilk Grup 1 zaferine ulaştı. 7 yaşındaki iğdiş safkan, toplamda ise yarış hayatının 31. startında 8. birinciliğine imza attı.

İlk metrelerde liderliği alan Twilight Payment, Might And Power’dan (1997) sonra bu stilde Melbourne Cup’ı kazanan ilk safkan olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yıl bu koşuda 11. olan Twilight Payment bu galibiyetiyle 27 yaşındaki antrenörü Joseph O’Brien’a Rekindling’in (2017) ardından ikinci Melbourne Cup zaferini kazandırmış oldu.

İki Efsane Aıdan O' Brıen ve D.Wayne Antreman arasında el sıkıştılar 2021 yılı

Nasıl başladı.Nasıl gidiyor Melbourne Kupası