15 Kasım Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 3 koşu öncesi Akın Sözen'in bindiği GINGER SNAP'in ön sol ayağındaki nalın yamularak çıkması sonucunda diğer safkanlar startın içine girmişken tekrar sırasıyla geri çıkarıldı. Nal problemi olan GINGER SNAP'ın sorunu giderildikten sonra tekrar safkanları start içine girdiler. Son virajdan sonra iç kulvardan dış kulvara kadar aynı anda birincilik mücadelesi 11 atlı koşuda dört jokeye ihtar verildi.

Komiserler Kurulu Raporu 

KOŞU NO 3

1 numaraya kayıtlı olarak koşan LEGEND OF LOVE isimli atın aprantisi Muhammed Mir BİLGİN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan ES ES BALCI isimli atın jokeyi Nevzat AVCİ, son viraj dönülürken usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan HAPPY TIME isimli atın jokeyi Metin HAMEDİ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine ayı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan SENNA isimli atın aprantisi Fırat ARSLAN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine ayı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan SENNA isimli atın antrenörü Bülent AYDIN, yarışlarla ilgili yer ve tesislerin düzen ve disiplinini bozmasından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 126. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten yasaklanmasına ayrıca 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.