20 Aralık Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan Maiden yarışında  son 400 den sonra içindeki 2 .Yaşlı İngiliz tayı ATLANTİS foul yapıyorsun tay barıyer dibine kayma meyilli olan GÖKBAKIRHAN kırbacı sol elinden kullandığı  müddetçe safkan'da içeri yatmak isticek ATLANTİS'E foul yapmak zorunda kaldın kırbacı sağ eline M.S.ÇELİK alsa atı düzelticem içindeki ata foul yapmıcan kısa sprint ile gine koşuyu kazanacakdın. Komiserler kurulu çok doğru bir karar koşu sıraladı değiştirdiler bindiğin tay GÖKBAKIRHAN AGF %24(1) At müşterek bahise katılan yarışseverleri atın ilgililerinide mağdur ettin pes doğrusu bir daha yapma böyle  iki yaşında tay bunlar her yaptığın tampondan iki safkan'da etkilenip hasar bırakıyorsun safkanlar ülkemizin milli servetleridir.

Komiserler kurur kararı

3.Koşuda, koşuyu 3. olarak bitiren 1 numaralı ATLANTİS isimli atın antrenörü İsmet TEKİNALP, koşuyu 1. olarak bitiren 3 numaralı GÖKBAKIRHAN isimli ve 2.olarak bitiren 2 numaralı CRO MAGNON isimli atlara son düzlükte kendi atına faul yaptıkları gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde asıl faulü yapanın 3. numaralı GÖKBAKIRHAN isimli atın binicisi Mehmet Salih ÇELİK olduğu tespit edilmesinden dolayı protesto oy birliği ile kabul edilerek sıralama 3-2-1-7-6-8 iken, 2-1-3-7-6-8 şeklinde değiştirilmiştir. 3 numaralı GÖKBAKIRHAN isimli atın binicisi Mehmet Salih ÇELİK, son 400 metre sonrasında yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket ederek derece değişikliğine neden olmasından dolayı 6132 Sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğinin 122/7. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermesi istenmiştir.

Yine aynı koşuda, 1 numaralı ATLANTİS isimli atın binicisi Ali KAÇMAZ, start çıkışı sonrasında son 1000 metrede yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.