24 Şubat Salı günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 5 koşuda ÇAGLAYANŞELALI isimli safkanlalar kulvar değiştirmeye başlamasından safkanla start çıkışı sonrası etkilenip koşu içinde gezinmesinden 5 gün at binmeme cezası karşı düzlükte aldı.ÇAGLAYANŞELALE AGF %54 (1) at olup son iki yarışını kazanıp son 300 den sonra Tolga Yıldız'ın teşviklerine cevap vermeyip yarışı 5 bitirmesi karşı düzlükte bir sorun safkanda olmuş olabilir bu kadar  kötü koşmaması gerekirdi. BERENGÜL isimli safkanın binici Mazlum Pir Demir koşu sonrası tartıda koşu öncesi tespit edilen ağırlığından 700 gram fazla olduğu edildiğinden 1.236.00TL jokey kaza yardım sandığına bağış 15 gün at binmeme cezası aldı.Onur Öztürk bu gün üç koşu kazandı birinci koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiş komiserler kurulundan 5 gün at binmeme cezası aldı.

KOMİSERLER KURURU KARARI

Koşuda 2 numarada kayıtlı ÇAĞLAYANŞELALE isimli atın Binicisi TOLGA YILDIZ, koşuda start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici TOLGA YILDIZ; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (C) bendi gereğince 5 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

6 KOŞU 'nun KOMİSERLER KURURU KARARI

Koşuda 5 numarada kayıtlı BERENGÜL isimli atın Binicisi MAZLUM PİR DEMİR koşu sonrası tartıda, koşu öncesi tartısında tespit edilen ağırlığından 700 gram fazla olduğu tespit edildiğinden At Yarışları Yönetmeliğin 120/6. maddesi gereğince, Binici MAZLUM PİR DEMİR ile Antrenör Ahmet ARSLAN 120/6. fıkrası çerçevesince 1226.00 TL para cezası ve 15’er gün süre ile sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmışlardır.

KOMİSERLER KURURU KARARI

Koşuda 1 numarada kayıtlı DRAGON HEART isimli atın Binicisi ONUR ÖZTÜRK, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir.(TEKERRÜR) Binici ONUR ÖZTÜRK; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (C) bendi gereğince 5 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.