TJK seçim yarışını atçılığa hizmet eden mi?

Yoksa ittifak kuran mı kazanacak? 

Türkiye Jokey Kulübü, 24 Mart ve 25 Mart tarihlerinde seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı Yeşilyurt Polat Renaissance Hotel Kongre Salonu’nda saat 10:30'da gerçekleştirecektir.  

Adaylardan Serdal Adalı, son 3 yıldır Türkiye Jokey Kulübü'ne yaptığı katkılarla, at hastanelerinin modernleşmesiyle, hipodromlarda pistlerin yenilenmesiyle TJK TV'ye ciddi katkılar yaparak ciroların artmasını, atçılığa yıl içerisinde normal ikramiye haricinde yarış ikramiyelerinin de artmasını sağladı. Hatta yarış ikramiyelerinin yılda iki kez arttığı da oldu. At Sahibi pirimi, beşinciye ikramiye, 2021 yılında 1.000.000.000 TL fazla yarış ikramiyesi verecek olmasıyla ahır ve hastane ücretlerinin indirilmesi, atçıların borçlarına ödeme kolaylığı da getirdi. Covıd-19 sürecinde en iyi olasılıklarla süreci atlattı. At sahiplerine, Ganyan bayilerine ve Türkiye Jokey Kulübü personeline imkanlar dahilinde yardımcı oldu. Cüneyt Çalıcıoğlu ve Yasin Kadri Ekinci Dönemlerinde 30 bin TL-50 bin TL'ye satılacak atı alan yokken şimdi 200 bin TL-300 bin TL'ye at bulunmuyor. İlk Maiden yarışını kazanan 2 Yaşlı İngiliz tayına 2 Milyon TL teklif edildi ancak eküri, atını satmadı. 800.000 TL'ye TİGEM Tay Satışı yaparken TJK Başkanı Serdal Adalı ve Yönetimine duyulan güvenden kaynaklı olduğu da inkar edilemez. Adalı Yönetimi, son 2 yılda alınan aygırların yavruları Dünya'da Gr-1 yarışlar kazanması, dünyanın TJK'ya ve ülkemize isabetli aygırların alınmasına gıpta ile baktılar. DAREDEVILL'ın Amerika'da 25.000 dolarla aşım yapması Serdal Adalı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin başarısıdır.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Menfaatler,

nerede ve nasıl buluştu? 

Cüneyt ÇalıcıoğluTürkiye Jokey Kulubü'nde hiç başkanlık yapmamış sadece Muhasip Üyeliği yapmış biridir. Atahan ZilcioğluTYAYSD üyesi olduğu dönem kelle koltukta TYAYSD milyonlar Muhasip Üye Cüneyt Çalıcıoğlu'na teslim edildi. Yaptığım araştırmada bu para TYAYSD'ye alınmayıp seyis kıdem tazminat fonuna alınarak Cüneyt Çalıcıoğlu'na verilmiş, daha sonra tekrar fona koyulmuş. Tespit ettiğim bu olaydan sonra seyis kıdem tazminat fonu güvence altına alındı. Cüneyt Çalıcıoğlu yine 2 ay önce Türkiye Jokey Kulübü Yönetimi tarafından ört bas edilen bir olaya karıştı ve Çalıcıoğlu'nun bir Asli üyeyi odaya kapatıp saldırdığı ama olay Disiplin Kurulunda listesi bulunan Yasin Kadri Ekinci'nin Disiplin Kurulu Üyelerine baskı yaparak ceza almamasının sağlanmasıyla neticelendirildiği bilinmektedir. 40 senedir yarış camiasının içerisindeyim. Uzun yıllardır Türkiye Jokey Kulübü Olağan Genel Kurul toplantılarına katılırım. 20 senedir Cüneyt Çalıcıoğlu ve Yasin Kadri Ekinci'nin Türkiye Jokey Kulübü içinde açıkça birbirlerine ağıza alınmayacak laflar etmelerine rağmen nasıl bir araya geldikleri camia içerisinde merak konusu olurken menfaatleri nerede ve nasıl buluştu ben de merak ediyorum. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Çelme takmaya devam mı,

tamam mı? 

Adaylardan Cüneyt Çalıcıoğlu’nu destekleyen Atahan Zilcioğlu’nun Genel Kurul sonuçları açıklanmadan Hürkont Medya ekibi çalışanlarına “TJK Galop Ekibi” iş  teklifiyle gittiği bilinmektedir. TJK Asli Üyesi Cüneyt Çalıcıoğlu, daha önce yapılan TJK Kongrelerinde (Yasin Kadri Ekinci Başkan olduğu dönem) üç defa bulunduğumuz aynı ortamda sessizce yanıma yaklaşıp çelme takarak beni yere düşürmek istemiştir. Çalıcıoğlu, benzer davranışı Serdal Adalı başkan olduğu dönem iki defa daha yaptı. TJK Asli Üyesi Cüneyt Çalıcıoğlu’nun şahsıma yönelik çelme takıp düşürme eylemlerinden bir defasında çok sert bir şekilde darbe aldım. TJK’nın kongrelerini yaptığı dönemde Şeref Salonu çıkışı ile lavabo arasında biri gerçekleşirken bir diğeri geriye dönük kamera kayıtları incelendiğinde yemek salonu ve lavabo arasında yaşandığı, Cüneyt Çalıcıoğlu’nun TJK Asli Üyesi olmasına rağmen nasıl basit davranışlarda bulunduğu görülecektir.  

TJK Asli Üyesi Cüneyt Çalıcıoğlu, TJK Yönetim Kurulu Başkanı seçilse de seçilmese de bakalım çelme takmaya devam mı, tamam mı diyecek!