Eküri taylar nefesleri kesti, Pazartesi Bursa 3 Yaşlı Maiden Arap tayların analizi yapıldı

10 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden yarışında 12 safkan katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini SÖKMENHAN aldı. Dışından BAHTI GÜRÜM gelerek ikinciği girmesi, üçüncü CANBERKİNOĞLU yakın takipte son 800 geçilip son viraj dönülürken öndeki BAHTI GÜRÜM, SÖKMEZHAN'ın 2 boy gerisinden ÜÇ OĞUL barıyer dibinden üçüncü durumda döndü. Son 400'de bekleme yarışı yapan KUTLU AĞABEY, son vırajı barıyer dibinden dönmesi rakipleri savrularak dönme avantajı ile trafik sorunu yaşamadan barıyer dibinden ön tarafa bir anda son 300'de gelen safkan orta kulvarda lider olan ekürisi BAHTI GÜRÜM'den liderliği alıp farkıda 2 boya çıkarması son 200'den son eküriler başa baş birincilik mücadelesi nefesleri kesti, Fotoda burun farkıyla 1.25.15'lik derecesi ve jokeyi Ayhan Kurşun ile BAHTI GÜRÜM kazanırken, son 800:0.57.12 oldu. KUTLU AĞABEY koşuyu 1.25.16'lık derecesi ve jokeyi M.Demirtaş ile ikinci bitirirken, aynı gün diğer Maiden'i kazanan KILIÇ FORA'nın 1.26.55 derecesinden birinci ve ikinci olan taylar daha iyi derece yapması ilk maiden yarışında KUTLU AĞABEY'i kesinlikle ihmal etmeyin. Boşlukta ACARER koşuyu üçüncü bitirirken, ilk yarışında günün sürprizine imza atabilir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden yarışında 12 safkan katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini KÜÇÜK ANAFARTA aldı. İkinci SULUKİ, üçüncü KILIÇ FORA şeklinde son 600'den sonra KILIÇ FARO ön tarafa doğru gelmeye başladı. Son viraj dönüldükten sonra orta kulvardan liderliği alan KILIÇ FARO, içinden ve dışından gelen safkanların ataklarına direnerek yarım boy fark ile 1.26.55 derecesi ve jokeyi H.Kaplan ile kazanırken, son 800: 58.68 oldu. Hayatında ilk çim pist koşusunda 8.olan KILIÇ FARO, kum pistte kazanma başarısı gösterirken kum pistte farklı koşacak işaretler verdi. POLATLI RÜZGARI, 1.26.65 ile yarım boy farkla ikinci olurken hayatının ilk Şartlı-1 Koşusu'nda üçüncü oldu, bu kez maiden yarışında ikinci oldu. Üstüne koyarak gitmekte olup artık kazanıcak gücünü bulurken, ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal etmeyin. SALUKİ, son 200'den sonra POLATLI RÜZGARI'nın faullerine maruz kalıp sprint kulvarının daraltılmasına rağmen pistte gezinerek koşuyu üçüncü bitirirken hayatının ilk yarışında çim pistte üçüncü olan safkan kum pistte de üçüncü olması ilk Maiden yarışında çok daha farklı koşacak olup kesinlikle ihmal etmeyin.