17 Haziran Perşembe günü İzmir Şirinyer Şirinyer Hipodromu'nda gerçekleştirilen günün 3. Koşusu’nda protesto çekilip protesto red edildi.

Komiserler Kurulu Kararı

KOŞU NO 3

11 numarada kayıtlı SAMOTHRAKI isimli atın antrenörü 6 numarada kayıtlı GO CYCLONE isimli atın ve binicisinin kendi atını engellendiği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine karar verilmiştir.

6 numarada kayıtlı GO CYCLONE isimli atın binicisi Ali YILDIZ son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 Haziran Perşembe günü İzmir Şirinyer Şirinyer Hipodromu'nda gerçekleştirilen günün 6. Koşusu’nda 1100 startı geçilirken Halepli Hanım’ın binicisi yıkıldı.

Komiserler Kurulu Kararı

KOŞU NO 6

4 numarada kayıtlı HALEPLİ HANIM isimli atın binicisi Kaancan GÖKÇE koşunun yaklaşık son 1100 metrelerinde atı ile birlikte düşmüştür. Adı geçen binici doktor tarafından muayene edilmiş ve at binmesinde sakınca olmadığı bildirildiğinden sonraki koşuya katılmasına izin verilmiştir. Ayrıca bahse konu at Saha Veteriner Hekimlerce muayene edilmiş ve 7 (yedi) gün tedavisinin gerekli olduğu rapor edilmiştir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 Haziran Perşembe günü İzmir Şirinyer Şirinyer Hipodromu'nda gerçekleştirilen günün 8. Koşusu’nda; start verildikten 50 metre sonra ANANİYA isimli safkanın binicisi Mertcan Akın safkandan düştü. Hastaneye Ambulansla sevk edildi. Kendisiyle irtibata geçildi. Sol kolun dirseğinde az ağrı olduğunu başka bir sağlık problemeyi olmadığını belirterek taburcu oldu. Aynı koşuda 100 metre sonra TAYA isimli safkan'dan 1000 metre cıvarında F.Felhan attan düştü bir sağlık problemi olmadı.

Komiserler Kurulu Kararı

KOŞU NO 8

11 numarada kayıtlı TAYA isimli atın binicisi Fethullah FELHAN start çıkışında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

1 numarada kayıtlı ANANİYA isimli atın binicisi Mertcan AKIN start çıkışından bir süre sonra atından düşmüştür. Adı geçen binici Doktor tarafından muayene edilmiş ve hastaneye sevk edilmiştir.

11 numarada kayıtlı TAYA isimli atın binicisi Fethullah FELHAN start çıkışından bir süre sonra atından düşmüştür. Adı geçen binici Doktor tarafından muayene edilmiş ve herhangi bir olumsuz durum olmadığı bildirilmiştir.