19 Haziran Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda at adedi çim pıstte 12’ye düşürülmesine rağmen 3 Yaşlı Arap safkanların katıldığı 1300 metre çim pist yarışında startla birlikte fotoyu geçinceye kadar biri yıkılan tamamı koşunun değişik metrelerinde usulsüz kulvar değiştirme vs var. Üstüne Re'sen protesto Komiserler Kurulu çekti. Çekmeleri doğru karar olurken sıra değişikliğine gitmemeleride bir o kadar doğru karardır. Start verilmesi ile birlikte atların ilk 50 metresine bakın akordeon gibi safkanlar yarışa başlıyorlar. 1000 startı geçilirken MERSİN GÜZELI'nin binicisi Nizamettin Demir kendi kulvarlarında barıyer dibinde giden iki safkanın bir anda kulvarına girmesi binicileri yıkılma tehlikesinden mucize eseri kurtuldular. Nizamettin Demir'e disiplin soruşturması başlatıldı. 7 gün yasal hakkını kullanacak. KARA HİLAL, son vırajı barıyer dibinden ilk ikide dönmesi son 400 metrede dışından gelen YEKHAT safkanın bir anda kulvarına girerek daraltması KARA HILAL'in ön ayakları YEKHAT'ın arka ayaklarına takılması sonucu KARA HİLAL’in binicisi Fesih Çetinbaş safkanla birlikte yıkıldı. Saha doktoru kontrolü sonrası bir sağlık problemi olmayıp dektere olduğu koşularda safkanlara bindi. Komiserler kurulu Re'sen protestosunu yaşanan bu olaydan çekti. Vedat İbiş yasal süre hakkını istedi. Aynı gün İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda Adana gibi 9 yarış koştu iki ihtar var para cezası yok safkanlara binen jokeyler, aprantile nizami kurallara uyuyorlar. Adana'da toplamda dört jokey yasal hakkını kullanıyor diğer biniciler 5.517 TL jokey kaza yardım sandığına bağış yapıyorlar içlerinde en çok bugün bağışı Emrah Sincan 1.226 TL yaparak oldu.

Komiser Raporu

1.Koşu son 400 metresi kurulumuz tarafından re'sen incelenmiş olup, sıralamada herhangi bir değişiklik olmamıştır.

Re'sen inceleme sonucu; yarışın son 400 metresinde usulsüz kulvar değişikliği yaparak 9 numaralı KARA HİLAL isimli atın düşmesinde asıl kusurlu olan 4 numaralı YEKHAT isimli atın binicisi Vedat ABİŞ ile yine aynı metrede usulsüz kulvar değişikliği yapan 8 numaralı İLKNURUM isimli atın binicisi Emrah SİNCAN 'ın ise tali kusurlu olduğu Kurulumuzca tespit edilmiş olup savunmaları istenmiştir.

9 numaralı KARA HİLAL isimli at yarışın son 400 metresinde devrilerek düşmesinden dolayı Saha Veteriner Hekimlerince yapılan muayenesinde 7 ( yedi ) gün rapor verilerek detaylı tetkik için at hastanesine sevk edilmiştir.

4 numaralı YEKHAT isimli atın binicisi Vedat ABİŞ, son 400 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiştir.

8 numaralı İLKNURUM isimli atın binicisi Emrah SİNCAN, son 400 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Adı geçen binicinin savunması yeterli görülmemiş olup ihtar ve 613 TL para cezası verilmiştir.

10 numaralı MERSİN GÜZELİ isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, 1000 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiştir.

3 numaralı TUMBUL ÇELEBİ isimli atın antrenörü Mahmut DOĞAN, yasal süresi içerisinde mazeretsiz olarak tartı mahallinde bulunmayarak tartı ile ilgili yükümlülüğünü yerine getirmediğinden yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 120/2. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiştir.