20 Haziran Pazar günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda birinci koşuda koşuya protesto çekildi koşu sıralaması Komiserler Kurulu karari ile değiştirildi doğru karar katılıyoruz. 

20.06.2021 PAZAR ANKARA  1. KOŞU KOMİSERLER KURULU KARARI

7 Numarada kayıtlı YEK TO RENK isimli atın antrenörü Hüseyin KARATAŞ koşuya protesto çekmiştir. Komiserler Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda; 4 Numaraya kayıtlı OĞLUM SAVAŞ isimli at iç kulvardan dış kulvara doğru gelerek dışında bulunan 7 numarada kayıtlı YEK TO RENK isimli ata temas edip, aksiyonunu bozması ve koşu yolunu engellemesinden dolayı, PROTESTONUN KABULUNE oy birliği ile karar verilmiş ve At Yarışları Yönetmeliğinin 122. Maddesinin 7 nci fıkrası gereğince 1-3-4-7-5 şeklinde olan koşu sıralaması 1-3-7-4-5 şeklinde değiştirilmiştir.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

6.koşuda 11 numaraya kayıtlı UÇANAYAK isimli ata binici M.K.Kumbasar son düzlükte kantarması koptuğu için  yarışı bıraktı

 

20.06.2021 PAZAR ANKARA 6.KOŞU KOMİSERLER KURULU KARARI

11 numarada kayıtlı UÇANAYAK isimli at yarışın son düzlükte yarışı bırakmıştır. Saha Veterinerleri tarafından yapılan kontrollerde kantarmasının koptuğu tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili olarak atın antrenörü Ramazan Taşdelen, Komiserler Kuruluna çağrılmış ve daha dikkatli olması konusunda uyarılmıştır.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

8.Koşuda Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda Akın Sözen fotoyu geçmeden sevinmesinden dolayı ihtar ve 613TL para cezası verilmiş biraz ağır olmuş. Akın Sözen hayırsever olduğu için Jokey kaza yardım sandığına 613 TL bağış yapmış oldu

20.06.2021 PAZAR ANKARA 8.KOŞU KOMİSERLER KURULU KARARI

4 Numarada kayıtlı POWERMAN isimli atın jokeyi Akın SÖZEN foto finishi geçmeden nümayiş yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını aynı gün vermiştir. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR cezası ile ve ayrıca 613 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmıştır. 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

20 Haziran Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan  5. Koşuda son 600  ROCKY BOY  isimli atın madrabasını düşürmesi tespit edilip binicisi Cem Yılmaz, Antröner   komiserler kuruluna çağrıldı. 

20.06.2021 PAZAR İZMİR 5.KOŞU KOMİSERLER KURULU KARARI

9 numarada kayıtlı ROCKY BOY isimli atın koşunun son 600 metrelerinde madrabasını düşürdüğü tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak atın binicisi Cem YILMAZ ve antrenörü Tamer SOYAD savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmıştır. Binici Cem YILMAZ savunma istem yazısını tebliğ almış ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi  ereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır. Atın Antrenörü Tamer SOYAD davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

20 Haziran Pazar günü İzmir’de 10 koşuda son 1000 start geçilirken ERGENELİ KIZ kantarması koptu binicisi Sinan Özen atını en dış kulvara aĺıp durdurup indi.

20.06.2021 PAZAR İZMİR 10.KOŞU KOMİSERLER KURULU KARARI

8 numarada kayıtlı ERGENELİ KIZ isimli at koşunun yaklaşık son 1000 metrelerinde yarışı bırakmış ve binici Sinan ÖZEN atından inmiştir. Bahse konu at Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş ve kantarmasının kopması nedeniyle yarışı bıraktığı anlaşılmıştır