1990-1992 yılları arasında TJK Başkanlığı görevini icra etmiş olan merhum Orhan Doğa Özsoy adına koşulan G3 yarış, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 20.00'de start aldı.

 

25 Haziran Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan G-3 Orhan Doğa Özsoy Koşusu’na 14 safkan katılım gösterdi. Startla birlikte ilk 200 metre içinde GREY KURT liderliği aldı. 1000 metre startı geçilirken tempoyu yükselterek üç boya çıkarttı. ROMANİ KALİBRE ikinci ROTOVATÖR üçüncü şeklinde geçilmesi son 800’den sonra YILDIZ TOZU ön tarafa gelmeye başlayıp üçüncü duruma gelmesi sonuncu durumda barıyer dibinde VECTOR binicisi atın üstünde kahvesini içerek atın o kadar zorlanmadan kazanacağına Gökhan Kocakaya inanmışki son vırajı orta kulvardan 12 durumda hafif teşvikle dönmesi son 400’den sonra binicisi orta kulvardan yol bulup son 200 den sonra iki atın arasından çıkarak tek kırbaç vurmadan sadece teşvikleri ile 3 boy starta kalıp 4 boy farkla zorlanmadan güle oynuya sabah galobu yapar gibi 1.35.34 derecesi jokeyi Gökhan Kocakaya ile bütünleşerek kazanma başarısı gösterirken, son 800: 0,46,69 oldu. Bu grubun çok üstünde bir at oldu. 8 sayfa Güncel At yarışı gazetesinin altılısında VECTOR ve MISS DEFNE var olup ZAFER ATEŞİ banko atı olurken ikili çifte Bahıs oyunlarında çok başarılı. 24 Haziran Ankara 5. Koşu 8/1 sıralı ikili 50.50 TL verdi. Diğer küçük ikili çifte devamlı buluyor. Güncel tahminleri Ahırlar bölgesi haber alma ekibi, sabah idmanlarını takip eden saatçi ekibi, koşan yarışları defalarca seyredip bir sonraki yarışında takip edilmesi gereken atlar ve bilgisayar analizleri ile birleştirilerek hazırlanmaktadır. At Yarışları da bahis oyunlarına katılıyorsanız Güncel tek başına kazanmanız için size yeter. VECTOR, 4.kez Istanbul çim pıstte kazanma başarısı göstermeyip kazandığı 5 koşunun dördünü Bursa'da kazanmış Gökhan Kocakaya dördüncü kez binerken hayatında ikinci kez G-3 yarışı koşması safkanda bir aksesuar değişikliği de olmayıp safkan Bursa'da start aldığı 18 gün sonra bu koşunu İstanbul'a gelip koşması safkanın gücünün sınırı ortaya çıkarken tam bitmeyip 3 yaşında erkek bir safkan olması allah ayaklarını düz bastırsın. YILDIZ TOZU ikinci TRACTOR yakın tarihlerle Adana Ankara Istanbul'da bu koşusu ile ilk kez G-3 koşusunda koşması son metrelerde koşuyu üçüncü bitirirken fotaya ikinci olan safkandan daha canlı girmesi ilk yarışında kısa aralıklarla koşmasına rağmen dikkat diyoruz.VECTOR'un kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

Merhum TJK Başkanı adına koşulan bu yarışta jokeyi Gökhan Kocakaya ile start alan, Muharrem Can'ın sahibi olduğu Vector (Victory Gallop - Momentum / Lockton) birinci oldu. Emir Alkaş yetiştirmesi, Mert Bildik'in antrene ettiği doru erkek tay, bu mücadeledeki başarılı performansı ile kariyerinin ikinci Grup galibiyetini elde ederken, toplamdaki beşinci birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

 

İstanbul'da programın 5. koşusunda jokeyi Halis Karataş ile boy gösteren Yıldız Tozu (Wiener Walzer - Texas Tea / Common Grounds) ikinci olurken, Mustafa Çiçek ile yarışa katılan Tractor (Bushranger - Anatolian Bishop / Red Bishop) üçüncü olarak mücadeleyi tamamladı. El Compadre (Three Valleys - Amarilou / Slickly) jokeyi Kadir Tokaçoğlu ile dördüncü sırada yer alırken, Romanı Kalibre (El Corredor - She Molf / Lion Heart) Ahmet Çelik idaresinde pistten beşincilikle ayrıldı.

Koşunun galibi Vector için bitiriş derecesi 1.35.34 olurken, farklar 4 Boy - Baş - 1 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.