Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kıymetli babası Ali Rıza Bey adına gerçekleştirilen G2/DHT koşunun startı 26 Haziran Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 18.30'da verildi.

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak koşulan bu yarış, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte 12 safkan start aldı. Startla birlikte koşunun liderliğini YOLLARAZ aldı. YELTAY ve DEMİRPERDE’nin ekürisi OĞLUM SERKAN, yarışı önde forse eden YOLLARAZ’ı rahat bırakmak istemeyip koşunun temposu yüksek başlayarak ilk 400/26,25 – 600/38,74 ve 800/0,51,30 ile geçildi. Son virajı YOLLARAZ teşvikle dönmesi YELTAY’da aynı şekilde pisti ortalıyarak son 400’den snra OĞLUM SERKAN bariyer dibinde YOLLARAZ’dan az farkla liderliği alırken, YELTAY dama dedi. DEMİR PERDE daha sermayeli gelerek rakiplerinin arkasına pusması ilk 1000/1,03,70 ile geçilirken, koşunun süratli tempoda gitmesinden dolayı son 300’den sonra dışındaki BALALAYKA’dan bir türlü kurtulamayıp devamlı safkanın üstüne yatmak istemesi Müs.Çelik ceza almama mücadelesi verdi. BATMAN ASLANI, farklı sonuç alabileceği yarıştan 5.ayrıldı. İlk yarışında daha farklı koşacaktır. BALALAYKA’ya koşu gösterilerek nefes açarken, özellikle ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyin. DEMİRPERDE, son 200’den sonra önündeki üç atın dışına çıkarak son 200’de rakiplerinin dışına çakıp son 100’de YOLLARAZ’a hakim olurken, 1200/1,16,52 ile geçildi. DEMİR PERDE, yedi gün arayla sentetik pistten çime çıkıp 1,30,01’lik derecesi ve aynı ikremiyeli koşuyu jokeyi Ahmet Çelik ile kazanırken, son 800: 0,50,44 oldu. YOLLARAZ, 1,30,17’lik derecesi ile ikinci, son metrelerdeki kuvvetli atağı ile dikkat çeken KARAMUSTAFA, 1,30,25 ile üçüncü olurken, en kötü ikinci bitirebileceği koşudan beşinci ayrılan BATMAN ASLANI’nın derecesi ise 1,30,63 oldu.

Bu anlamlı koşuyu, Sabri Aksu'nun sahibi olduğu Demirperde (Altaha - İlaydahanım / Tamerinoğlu) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazandı. Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Süleyman Onay'ın antrenörlüğünü üstlendiği 5 yaşındaki al erkek safkanın bu galibiyeti üst üste ikinci Grup zaferi olarak kayıtlara geçerken, toplamdaki on birinci birinciliği oldu.

Son metreleri büyük bir heyecana sahne olan koşuya jokeyi Hışman Çizik ile katılan Yollaraz (Yaşarcık - Çöldesu / Odinhan) ikinci olurken, Gökhan Kocakaya idaresindeki Karamustafa (Caş - Akay / Bilgin) üçüncü olarak pistten ayrıldı. Çaltepe (Ayabakan - Ferayi / Şövalye) jokeyi Özcan Yıldırım ile dördüncülüğe uzanırken, Batmanaslanı (Tamerinoğlu - Kırsultan / Demirkır) Halis Karataş idaresinde beşinci sırada mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Demirperde için bitiriş derecesi 1.30.01 olurken, farklar 1 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Sabri Aksu'ya kupasını Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Erdem verdi.

Kazanan safkanın antrenörü Süleyman Onay plaketini Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Yüksel Göktürk'ün elinden aldı.

Yarıştan galibiyetle ayrılan safkanın jokeyi Ahmet Çelik ise plaketini Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Tuğban İzzet Aksoy'un elinden aldı.

Törene; Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Özbelge de katıldı.