17 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini ilk 100 metre içinde barıyer dibinden YÜCEL aldı. Son vırajı kolay bir şekilde 2 boy önde döndü. İkincilik ve üçüncülük mücadelesinde içte CANIMKARDEŞİM dışında RIFKI DAYI Ahmet Çelik son 300 de hafif uyarı kırbacı ve teşviklere safkan yarışın her yerinde cevap vermesi son 50 de enseye basarak YÜCEL 6.5 boy fark 1.25.34 derecesi Jokeyi Ahmet Çelik ile kazanırken, son 800:0.57.80 oldu. Aynı gün diğer Şartlı-1'i kazanan RÜZGAR SESİ'nin 1.27.88 derecesinden çok daha iyi derece olup ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyin. İkinci CANIM KARDEŞİM ve 1.26.61 ikinci RIFKI DAYI 1.26.83 yaptı. Her iki safkanın derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan RÜZGAR SESİ'nin 1.27.88 derecesinden çok daha iyi derece yapmaları koşacağınız ilk Maiden yarışında safkanlar şanslıdır.

17 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 8.Koşusu olan Maiden mücadeleye 7 tay katılım gösterdi. RUZGARIN SESİ 2 boy tereddütlü koşuya başladı. ALDAMAR liderliğini aldı. KUDRETLİTAY ikinci durumda bu safkanların 6 boy gerisinde olan RÜZGARIN SESI 7. durumda barıyer dibinden koşuyu takip etti. Son viraj dönüldükten sonra koşunun liderliğini yapan ALDAMAR'ın dışından  KUDRETLİTAY gelirken virajı üçünçü TARSUS ŞELALESİ dönerken binicisinın kontrolü dışında dış kulvara gitmesi zaman kaybedip son 400'den sonra KUDRETLİTAY ve ALDAMAR'ın dışından gelerek son 250'den sonra liderliğini alarak farkı 3 boya çıkarttı. Son 300'de sonra barıyer dibinden RÜZGAR SESİ müthiş sprintı ile gelip son 50'de KUDRETLITAY'dan liderliği alıp 2 boy farkla 1.27.88 derecesi jokeyi M.Baydan ile kazandı. KUDRETLİTAY tay bir KAIZBERT yavrusu olup erken başa geçmesinden dolayı koşuyu kaybetti ilk yarışında daha farklı koşacaktır. TARSUS ŞELALESİ, son viraj dönerken zaman kaybedip gine üçüncü olması ilk yarışında daha farklı koşacaktır.

 MISS ARIETTA uçan at gibi koşunca FALLOW THE LEADER ilk maiden koşusunu kazanmak düştü

17 Temmuz Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı Arap İngiliz ait günün 8.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. Startla birlikte ilk 100 metrede FOLLOW THE LEADER liderliğini alıp barıyer dibine yaşlanması beşinci durumda el oynatmadan MISS ARIETTA koşuyu takip etmesi son virajı FALLOW THE LEADER 3 boy farkla lider dönmesi MISS ARIETTA dördüncü durumda dönmesi son 400'de safkanların dışından el oynatmadan dolaşması tayı tabanca gibi hazırlamışlar. 300 teşvikleri başlaması sağ elinde hafif kırbaç ile uyarması safkan vites değiştirip son 100 de istasyon yapmadan liderliği alıp 4 boy fark yaparak 1.12.13 derecesi jokeyi Baŕış Kurdu ile bütünleşerek kazanırken, son 800:0.47.48 oldu. İzmir pısttinde adından çok söz ettirecek. FOLLOW THE LEADER bugün için ikincilikle yetindi ilk meiden yarışını zorlanmadan kazanır.

MATRIX ilk maiden yarışında daha farklı koşacak dikkat diyoruz

117 Temmuz Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı Arap İngiliz ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini TUARI alarak farkı 1 boya çıkarttı. İlk 400'de doldurarak öne gelen THUNDER JEST liderliği alıp son virajı 1  boy önde lider döndü. İkinci sırada TUARİ son 400'de bariyer dibine giren safkan son 300'de THUNDER JEST safkanın kulvarına girince TUARİ bu kez THUNDER JEST dışına çıkması 2 boy fark 1.12.54 koşuyu B.M.Mırık ile kazanırken PRINCESS PARLA ve MATRIX fotoya canlı girmeleri ilk maiden yarışında dikkat diyoruz. THUNDER JEST, uzun sprint yapacak bir tay bekleme yarışı yaparak sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacaktır.