GAMİ GAMİ kum pistte daha farklı koşuyor

26 Temmuz Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1300 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 5 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini LORD OF YILDIZER liderliği aldı. İkincilikte AUGUSTIN, üçüncülükte SMYRNA STORM, dördüncülükte BE STRONG ve GAMİ GAMİ beşincilikte yarışı takip etti. Son 800 geçilirken LORD OF YILDIZER liderliğini koruyup ikinciliğe SMYRNA STORM ikinciliğe girdi. Üçüncülükte AUGUSTIN bu tayların 2 boy gerisinde GAMİ GAMİ şeklinde son viraj dönüldü. Son viraj dönüldükten sonra orta kulvardan AUGUSTIN yapmış olduğu etkili atağı ile son 400’de LORD OF YILDIZER’den liderliği alarak 1 boy fark yaptı. Son 300’de GAMİ GAMİ üçüncü duruma girerken, son 200’de AUGUSTIN ile 6 boy fark olmasına rağmen son 150’den sonra GAMİ GAMİ müthiş sprint yaparak son 50’de AUGUSTIN’den liderliği alarak fazla da zorlanmadan 2,5 boy farkla 1,24,55’lik derecesi ile aprantisi Furkan Him’le kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,52,64 oldu. GAMİ GAMİ, hayatının ilk yarışını koşan tay, 05/07 tarihinde 1200 çim pistte koşuyu 4.bitirirken, 21 gün sonra start aldığı bu yarışında kumda ikinci yarışını koşarak göz dolduran birincilik yapması ile koşacağı ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

PITIRAK, ilk Maiden yarışını kazanacak güçte görüldü

26 Temmuz Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda 1600 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden mücadeleye 16 safkan katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini ŞERİF ABİ aldı. AŞK DELİSİ ikincilikte, STEP BY SWEET üçüncülükte şeklinde yarış başladı. Son 600 geçilirken iki safkanın arasının arasından çıkan AŞK DELİSİ koşunun liderliğini alarak farkı da bir anda 2 boya çıkarttı. Son 200’den sonra farkı daha da açarak 6,5 boy önde Sami Kaplan ve 1,46,87’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,54,76 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan CALM SEAS’ın 1,46,99’luk derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirdi. AŞK DELİSİ, Adana, Şanlıurfa ve Ankara Hipodromlarında koşan tay, Elazığ pistinde start aldığı son yarışında üçüncü olması bu kez 1600 metrede birinci olurken geçen yarışına göre daha gösterişli bir yarış çıkarttı. Bu formu ile koşacağı bir sonraki yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. BEN EZEL, son 150’den sonra boşlukta ikinciliğe giren tay, son metrelerde dışından kuvvetli gelen PITIRAK’dan boyun farkıyla ikinciliği kurtarırken, 1,47,91’lik derecesi ile koşacağı ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz. PITIRAK, son 100’den sonra yapmış olduğu güzel sprinti ile AŞK DELİSİ birinciliği garantilemesi BEN EZEL ile aradaki 5 boyluk farkı boyuna düşürürken o gelişi ile 2 metre daha olsa koşuyu ikinci bitirebilirdi. Fotoya canlı girişi ile koşacağı ilk yarışında daha farklı koşacak olup buna göre değerlendiriniz. PITIRAK, Elazığ pistinde start aldığı son iki yarışında tabelaya giremeyen tay, bu kez 1600 metrede koşuyu üçüncü bitirirken, fotoya 1.ve 2.olan safkanlardan daha canlı girmesi ile ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

VESPUCCI dilbağı ile farklı koşarak ilk Maiden yarışını artık kazanacak güçte olduğu görüldü

26 Temmuz Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda 1600 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden mücadeleye 16 safkan katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini BLACK CASTLE aldı. CALM SEAS ikinci, ARI SOYLU üçüncü ve VESPUCCI dördüncü şeklinde son viraj dönüldü. Son 400’den sonra CALM SEAS, yarışı önde forse eden BLACK CASTLE’nin dışına gelerek son 300’de liderliği alırken farkı da 2 boya çıkarması son 100’den sonra farkı 5 boya çıkartarak almış olduğu bu avantajla 1,46,99’luk derecesi ve İsa Akyavuz ile 3 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,55,28 oldu. Bir üst grupta koşacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. VESPUCCI, bekleme yarışı yaparak son virajı ilk dörtte dönmesi özellikle son 200’den sonra dış kulvardan yapmış olduğu güzel sprinti ve 1,47,57’lik derecesi ile koşuyu 2.bitirirken, fotoya kazanan safkandan daha canlı ve diri girdi. VESPUCCI, Elazığ pistinde üç yarış koşarken, ilk yarışında 10/6 ikincisinde 16/10 oldu. Daha evvel Adana ve Ankara yarışlarında da ilk altıya giremeyen tay, bu yarışında safkana ilk kez dilbağı takılıp yapmış olduğu müthiş sprintiyle koşuyu 15/2 bitirirken, koşacağı ilk Maiden yarışında bu pistte kazanacak güçte olduğu görülmüş olup buna göre değerlendiriniz.