G2 Santalin Koşusu'nu Flashing Girl jokeyi Gökhan Kocakaya ile bütünleşerek Kazandı

27 Temmuz Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan G-2 Santalin Koşusu 2400 metre Çim pistte 8.safkan start alıp startla birlikte koşunun liderliğini PRIOR aldı koşu içinde kendisini rahatsız edecek safkan olmayınca tempoyu G-2 seviyesinde tutmayıp arka grupla arasında  3 boy fark olarak mesafeyi kısaltmak istemesi   son 1000 den itibaren temponun biraz artması son 800 den sonra tempo artsa da son 600 den sonra koşunun temposu bir anda PRIOR yükseltip FLASHING GIRL yakın aralarla son vırajı 5 dönen safkan koşunun liderliğini orta kulvardan son 500 de PRIOR lider geçerken FLESHING GIRL binicisi Gökhan Kocakaya  teşviklerle dışında LUCKY FOOT içinde FILIBYA'nin iki atın arasına girip çıkması biraz tehlikeli olup iki safkanda biri kulvarı daraltabilirdi. Zaman kazanan FLASHING GIRL son 150 içindeki CEYLİNCAN ve PRIOR'dan liderliğini dışlarından gelerek alıp 5 boyda fark 2.31.95 derecesi Jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazanma başarısı gösterirken son 800: 0.48.48 oldu. Gökhan Kocakaya ile safkan dördüncü koşusunu kazandı. İkinci PRIOR  2.32.1O derecesi üçüncü CEYLİNCAN 2.43.17  derecesi bir sonraki yarışında dikkat diyoruz.

2021 yılı Santalin Koşusu'nu, Yakup Elğaç'ın sahibi olduğu Flashing Girl (Luxor - Umutlu / Strike The Gold) jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı. Yavuz Çiftçi yetiştirmesi, Mehmet Hanifi Elğaç'ın antrenörlüğünü üstlendiği 7 yaşındaki al kısrak, yarış hayatının onuncu Açık koşu galibiyetini elde ederken, toplamdaki yirmi ikinci birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

8 kısrağın start aldığı bu koşuya Ahmet Çelik ile katılan Prior (Victory Gallop - Loves Time / Mountain Cat) ikinci olurken, Ceylincan (Victory Gallop - New Orleans / Furiously) Halis Karataş idaresinde üçüncü olarak pistten ayrıldı. Jokeyi Fatih Rüstem Bebek ile start alan Filibya (Victory Gallop - Zilcihan / Kaneko) dördüncülük elde ederken, Aybüke (Yavuzkaya - Kenndrea / Xaar) Müslüm Çelik idaresinde mücadeleyi beşinci tamamladı.

Koşunun galibi Flashing Girl için bitiriş derecesi 2.31.95 olurken, farklar 1 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Garip Elğaç'a kupasını Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya verdi.

SANTALİN (Trigo - Santaria / Santorb)

1935 yılında doğan İngiliz safkan Santalin, G1 Irish Oaks galibi Santaria’nın kızı olup 1930’lu yılların sonunda ülkemize getirilmiştir. Ülkemizdeki hara hayatı boyunca birçok önemli ismi pistlerimize kazandıran kısrak Santalin’in Manna’dan olan dişi tayı Hasba, G1 Çaldıran ve G1 Cumhurbaşkanlığı Koşusu galibidir. Santalin’in Coup De Roi’dan olan temsilcisi Fettan ise 1945 yılında Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu, Çaldıran ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları’ndan galibiyetle ayrılmıştır.