28 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan 3. Koşuda; yarış bitiminden sonra Komiserler kurulu koşu sıralaması değişikliğine gitti. Koşunun son 250 metresinde JACOBIN'ın binicisi son 250’dışından gelen ORHUN REİS'e yandan gelerek çarpma faulünü yapması safkan sallanarak yarışa bir daha adepte olamadı. JACOBIN, 2.5 boy farkla koşuyu kazandı. İkincilik ve üçüncülük mücadelesinde üç safkan başa baş fotoya girip baş farkıyla BRAVE APTE ikinci, baş farkıyla ORHUN REİS üçüncü ve PEACE RUBY dördüncü oldu. Re'sen protesto' yu kabul eden Ankara Komiserler kurulu doğru bir karar verip koşuyu ikinci bitiren BRAVE APTE birinci, ORHUN REİS ikinci, JACOBIN üçüncü PEACE RUBY dördüncü oldu. Sıralama 1.8.6.3 olurken değişiklik sıralaması 8.6.1.3 oldu.

Komiser Kurulu Raporu

Komiserler Kurulu tarafından koşuya re’sen inceleme başlatılmıştır, yapılan inceleme sonucunda; 1 Numaraya kayıtlı JACOBIN isimli at iç kulvardan dış kulvara doğru gelerek dışında bulunan 6 numarada kayıtlı ORHUN REİS isimli atın koşu yolunu engellemesinden dolayı, protestonun kabulüne oy birliği ile karar verilmiş ve At Yarışları Yönetmeliğinin 122. Maddesinin 7 nci fıkrası gereğince 1-8-6-3-9-7 şeklinde olan koşu sıralaması 8-6-1-3-9-7 şeklinde değiştirilmiştir.

1 Numarada kayıtlı JACOBIN isimli ata binen Muhammet ÖZDEMİR son düzlükte kulvar değişikliği yaparak derece değişikliğine neden olmasından dolayı, Komiserler Kuruluna savunma alınmak üzere çağrılmış ve savunma tebligatı yapılmıştır. Savunmasını verdikten sonra gerekli işlem tahsis edilecektir.