Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda, 4 yaşlı safkan Arap atları için sezonun önemli randevularından biri olan Mencule Koşusu (A3/DHT/D), 31 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşti.

31 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 2000 metre kum pistte yapılan, 4 Yaşlı Arap Kısraklarına ait A-3 Mencule Koşusu’na 9 kısrak katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini HADİYE SULTAN ve BENİM GÜLÜM yüksek tempoda liderlik mücadelesinde GARDAL GÜLÜ üçüncü öndeki grubun 3 boy gerisinden giderken dördüncü durumda bariyer dibinde ŞİRİNMİŞİRİN şeklinde son viraj dönüldü. Sıralamada değişiklik başlayıp son 400’de bariyer dibinde açık olması ile ŞİRİNMİŞİRİN liderliği aldı. Hışman Çizik, son 400’de Ahmet Çelik safkanların dışından ARYALİVA teşviklerine cevap vermediğini gördü. ŞİRİNMİŞİRİN, son 250’de pistti ortalıyarak yapmış olduğu güzel sprintı ile farkı son 150’den sonra 3 boya çıkartarak fotoya güle oynaya fazla zorlanmadan 2.25.68’lik derecesi ve jokeyi Hışman Çizik ile bütünleşerek 2 boy farkla kazanırken son 800: 0.58.88 oldu. İkincilik ve üçüncülük mücadelesinden galip ayrılan baş farkıyla ESENNUR oldu. ARYALIVA AGF % 42 (1) at olup çok kötü koşarak beşinciliği zor kurtardı. Hayatında 3 kez Adana kum pistinde start alan safkan iki kez kazanıp bir kez dördüncü oldu. Ankara kum pistte ilk kez koşması pistti sevmemiş olabilecek ken havaların çok sıcak olması dişi safkan olmasından dolayı etkilenmiş olabilir. İlk çim pist yarışında bu koşusundaki sıralama ve derecesini kesinlikle ölçü almayın ARYALIVA çok daha farklı koşacaktır.

4 yaşlı safkan Arap kısraklarına mahsus olan kum pistteki 2000 metre mesafeli koşuya, 9 safkan katılım gösterdi. Viraj dönülür dönülmez iç kulvardan yaptığı etkili atakları ile, İbrahim Canlıka'nın sahibi olduğu Şirinmişirin (Uçanbey - Kınalıgelin / Pir Karaca) koşudan galibiyetle ayrılmayı başardı. Ahmet Elçin Karakurt tarafından antrene edilen ve koşuya Hışman Çizik ile katılan al kısrak, elde ettiği Mencule Koşusu galibiyetiyle kariyerinin 8. birinciliğine ulaştı.

Kazanan Şirinmişirin isimli safkan arkasında ikinciliği, Akın Sözen idaresindeki Esennur (Sonalp - Benil / Ağa Karaca) elde ederken, Zerafetli (Bilgin - Bahtiser / Özgün) Nurettin Şen ile üçüncü, Benim Gülüm (Turbo - Aryele / Araslı) Müslüm Çelik idaresinde dördüncü ve son olarak Aryaliva (Canberktay - Özermiş / Volga 2) isimli safkan da beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Koşuyu kazanan safkan  için müddet 2.25.68 olurken, farklar 2 Boy - Baş - 4 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.