BEST OF ROCK ilk Maiden Koşusu'nu kazanır

29 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. Startla birlite NAZİK ENDAM bekleme yarışı yapmayı tercih ederek son viraja kolay tempoda üçüncü durumda ilk ikin atın dışından geldi. BEST OF ROCK, son virajı 5.durumda orta kulvardan dönerken biraz savrulmasıyla zaman kaybederek son 200’den sonra NAZİK ENDAM koşunun liderliği alıp farkı da bir anda 4 boya çıkartması son 100’den sonra BEST OF ROCK pistte gezinme huyunu bırakıp düzgün sprint yapmaya başlayarak aradaki 4 boyluk farkı yarım boya düşererek fotoya NAZİK ENDAM’dan daha canlı ve direrek koşuyu 2.bitirirken, 1,12,07’lik derecesi ile koşacağı ilk Maiden yarışında kazanacak güçte olduğu görülmüştür. Hayatında Ankara çim pistinde üç yarış görüp kumda da dört yarış koşması start aldığı ilk yarışından itibaren hiç tabeladan düşmeyen BEST OF ROCK, 5 kez ikinci 2 kez üçüncü oldu. NAZİK ENDAM, son 200’den sonra liderliği alıp farkı da 4 boya çıkartması son 100’den sonra dışından kuvvetli gelen BEST OF ROCK’ın atağına karşı koyarak yarım boy farkla koşuyu 1,11,98’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterdi. NAZİK ENDAM, Ankara çim pistinde dört yarış koşup ikisinde ikinci birinde dördüncü oldu. Bu kez Müslüm Çelik ile ilk kez start alarak kazanma başarısını gösterirken, 1,11,98’lik derecesi Maiden için iyi bir derece olup kısa ve orta koşacağı ilk yarışında pist ayırt etmedeen dikkat diyoruz. Koşunun son 800: 0,46,88 oldu.

KORTVELİ GOGO ilk Maiden Koşusu'nu kazanır

29 Temmuz Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda 1700 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz kısraklarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 kısrak katılım gösterdi. Startla birlite koşunun liderliğini ELÇİNİM almasına rağmen TSUBASA doldurarak öne gelerek liderliği alıp 2 boy fark yaptı. RED CLOUD, önde kaçan bu kısrağı erken kovalamaya başladı. Arka grupla arasında fark 4 boy oldu. PRINCESS GRASE, 800 startı geçilirken kolay tempoda üçüncülüğe girdi. Son viraj dönülürken, TSUBASA ve RED CLOUD ile arasındaki birincilik mücadelesi başa baş devam etti. Son 300’den sonra nefes yönünden zorlanıp düşmeye başlayan tempoları ile dış kulvardan son 100’den sonra yaptığı güzel sprintiyle PRINCESS GRASE, son 50’de liderliği aldı. Sonlarda en dış kulvardan kuvvetli gelen KORTVELİ GOGO, 1,5 boy geriden 2.bitirirken, fotoya kazanan kısraktan daha canlı girmesiyle 1,53,74’lük derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan BEAUTY’nin 1,54,28 ve THE FIRE GIRL’ün 1,54,65’lik derecelerinden daha iyi bir derece yaptı. Son virajı savuralarak 10.durumda dönen KORTVELİ GOGO, son 100’de de beşinci durumda olduğunu göz önüne alırsak koşacağı ilk Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. KORTVELİ GOGO, Kocaeli pistinde start aldığı ilk yarışında sonuncu olurken, kısrağa ilk kez bu koşusunda dilbağı takılması bu kez 1700 metrede 12/2 olurken, o gelişi ile 10 metre daha olsa koşuyu kazanabilirdi. Daha önce start aldığı üç yarışında ilk altıya girememesi bu başarılı koşusuyla dilbağı takılması yararlı geldiği görülürken, koşacağı ilk yarışında hangi pistte olursa olsun, ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. PRINCESS GRASE, son 100’den sonra liderliği alıp son metrelerde dışından kuvvetli gelen KORTVELİ GOGO’nun atağına karşılır vererek koşuyu jokeyi F.Yüksel ile 1,53,54’lük derece yaparak 1,5 boy farkla kazanma başarısını gösterirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan BEAUTY’nin 1,54,28 ve THE FIRE GIRL’ün 1,54,65’lik derecelerinden daha iyi bir derece yaptı. Start aldığı İstanbul çim pistindeki iki yarışında da koşuyu sekizinci bitiren PRINCESS GRASE, Kocaeli pistine getirelerek ilk kez kum pistte 1700’de koşması 1,53,54 ile kazanması ile çim pistte noksan koşacak olup Kocaeli pistini de çok sevdiği görülerek koşacağı bir sonraki yarışını buna göre değerlendiriniz. RED CLOUD, boşlukta yarışı 3.bitirirken, ön tarafta TSUBASA’yı erken kovalaması kısrağın bundan etkilendiği görülerek 1,53,80’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan BEAUTY’nin 1,54,28 ve THE FIRE GIRL’ün 1,54,65’lik derecelerinden daha iyi bir derece yapması ile ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz.

SWEETY BELLA'nın artık Maiden'dan çıkmaması için bir sebep kalmadı

29 Temmuz Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda 1700 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz kısraklarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 kısrak katılım gösterdi. Startla birlite koşunun liderliğini LOQUACIOUS aldı. RALALA ikinci, EL SHEIKH üçüncü ve BEAUTY dördüncü durumda son 600 startına gelindi. Son viraj dönülürken ilk iki sırada bir değişiklik olmayıp EL SHEIKH bariyer dibini ve BEAUTY ise orta kulvarı tercih etmesi ile üçüncü ve dördüncü durumda bu kısrak son virajı döndüler. Son 300’den sonra orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle BEAUTY, liderliği son 200’de alıp farkı da 2 boya çıkarttı. Son 100’den sonra dış kulvardan dördüncü durumda olan SWEETY BELLA, yapmış olduğu müthiş sprinti ile yarım boy farkla koşuyu 1,54,37 ile 2.bitirirken, fotoya canlı girişi ve ayn gün diğer Maiden’i kazanan THE FIRE GIRL’ün 1,54,65’lik derecesinden daha iyi bir derece yapması ile koşacağı ilk Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. WOLF CAT, bariyer dibinden son 200’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle önündeki safkanlardan dolayı bariyer dibine girmek zorunda kalıp tek kalmasına rağmen orta kulvardan üç safkan birbirini sürüklemesi ile bariyer dibinde tek kalınca yarım boy – boyun – yarım boy farklarla koşuyu 4.bitirirken, 1,54,50’lik derecesi ile ayn gün diğer Maiden’i kazanan THE FIRE GIRL’ün 1,54,65’lik derecesinden daha iyi bir derece yaptı. WOLF CAT, hayatının ilk yarışını Kocaeli pistinde koşan kısrak, 10/8 oldu. Bundan sonra start aldığı yarışlarını Bursa’da koşup ikinci kez Kocaeli pistine gelerek 1700 metrede 12/4 olurken, bu kez Kocaeli pistinde daha farklı koştuğu görülüp koşacağı ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz.

 SUNNY STREET'i ilk Maiden Koşusu'nu artık kazanmaya aday olarak görüyoruz

29 Temmuz Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda 1700 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz kısraklarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 kısrak katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini doldurarak gelen ANGEL ROSE aldı. THE FIRE GIRL ikinci, MY COSMOS üçüncü ve SUNNY STREET beşinci durumda koşuyu takip etti. Son virajı orta kulvardan ANGEL ROSE binicisinin teşviki ile 1 boy farkla önde dönmesine rağmen son 300’den sonra dama dedi. Bariyer dibinden kuvvetli gelen THE FIRE FIRL, son 200’den sonra liderliği alıp farkı da 3 boya çıkarttı. Son 100’den sonra dış kulvardan yapmış olduğu güzel sprinti ile SUNNY STREET koşuyu 2.bitirirken, MY COSMOS yarışı 3.bitirdi. SUNNY STREET, karşı düzlükte ilk üçte giderken, bir anda önüne safkanların gelmesi biniciinin teşvikiyle yarışa adapte etmekte biraz zorlanarak dış kulvara çıkarak yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu 2.bitirirken, 1,54,92’lik derecesi ile ilk Maiden yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.