PILOTS BOY, bir üst gruplarda adını hissettirecek bir safkan olduğunun işaretlerini verdi

30 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 2.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini CAPTAIN FAST alarak yüksek tempoda yarışı başladdı. ANGRY QUEEN, starttan tereddütlü çıkmasına rağmen binicisinin teşvikleriye ön tarafa doğru gelmeye başlayarak son 600’e gelinirken CAPTAIN FAST’in dışına doldurarak gelerek başa başa birincilik mücadelesine bir ara başlamalarına rağmen üçüncü durumda VICIOUS HAWK dördüncü durumda RAMMSTEIN ile PILOTS BOY ise son virajı altıncı durumda jokeyinin hafif teşvikiyle döndü. Yarışın ilk 400/24,90 – 600/36,54 ile geçildi. Son 200’e gelinirken CAPTAIN FAST liderliğini korumasına rağmen son 50’den sonra nefes yönünden zorlanırken, ilk 800/0,48,05 – 1000/0,59,97 oldu. Son 50’den sonra düşen temposu ile bu metrelerde dördüncü durumda olan PILOTS BOY içindeki üç rakibine birden son 10 metrede hakim olarak yarım boy farkla da fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterirken, 1,12,60’lık derecesi ile aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan CATCH THE MOMENT’in 1,12,89’luk derecesinden daha iyi bir derece yapması ve son 800’ü 0,46,69 olduğunu göz önüne alırsak koşacağı ilk çim pist yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. CAPTAIN FAST, yarışa yüksek tempoda başlayarak ANGRY QUEEN’de doldurarak yanın erken gelmesi rakibinden son 400’de kurtularak farkı bir ara 3 boya çıkartmasına rağmen son 50’den son ilk 1000’i 0,59,97 ile geçmesinden dolayı ilk üçü vererek yarışı 4.bitirirken, koşacağı ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde Maiden’dan çıkacak güçte bir isim olduğu görülmüştür.

KING OF THE SOUTH'a ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz

30 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 8.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini CATCH THE MOMENT aldı. KING OF THE SOUTH ikinci, CHESNUT FLOWER üçüncü ve ANOTHER LOVE dördüncü durumda yarışı takip ettti. Önde CATCH THE MOMENT ve KING OF THE SOUTH birbirini yakın takip ederek son virajı CATCH THE MOMENT önde döndü. Yarışın ilk 400/25,34 – 600/36,96 ile geçildi. Son 400’den sonra içte CATCH THE MOMENT ve dışında KING OF THE SOUTH başa baş birincilik mücadelesine başlayıp arka grupla aradaki farkı 4 boya çıkarttı. 800/48,63 – 1000/1,00,37 ile geçildi. Son 200’den sonra CATCH THE MOMENT, dışındaki KING OF THE SOUTH’a hakim olarak 1 boy farkla koşuyu 1,12,89 ile beyaz bayrak ayna yaparak kazanma başarısını gösterirken, koşacağı ilk yarışında dikkat diyoruz. KING OF THE SOUTH, startla birlikte CATCH THE MOMENT’i devamlı dışından 1 boy gerisinden koşuyu takip etmesi keskin virajlarda CATCH THE MOMENT avantajı durumda olması son virajı da 1 boy önde dönüp son 400’den sonra CATCH THE MOMENT ile bir ara başa baş olmasına rağmen yeniden son 100’den liderliği vererek 2.bitirirken, bugün için en az CATCH THE MOMENT kadar başarılı koşmuş olup ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz. Bu iki tayın 3 boy gerisinden üçüncülük ve dördüncülük mücadelesinden ANOTHER LOVE, dışındaki PRINCESS KHAN’a fotoda baş farkıyla hakim olarak yarışı 3.bitirirken, koşacağı ilk Maiden yarışında ihmal edilmemelidir. Yarış son 800: 0,47,45 oldu.

PRENSES TURBO'nun ilk Maiden yarışını kazanmasını bekliyoruz

30 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini EYLÜL NİSA aldı. ASİUÇANER ikinci ve üçüncü PRENSES TURBO sırası ile son düzlüğe gelindi. Son virajı 3 boy önde EYLÜL NİSA döndü. Dışından ASİUÇANER, iç kulvara yakın orta kulvardan PRENSES TURBO son 200’den sonra başa başa birincilik mücadelesi yapıp son metrelerde dış kulvardan kuvvetli gelen ASELA bu iki taya dahil olarak fotoya dört tay başa baş girmesi ile baş farkıyla ASİUÇANER kazanırken, EYLÜL NİSA ikinci, PRENSES TURBO üçüncü ve ASELA ile dördüncü oldu. ASELA, o gelişi ile 5 metre daha olsa kazanabilirdi. Bugün için 1., 2. ve 3.olan taylar kadar başarılı koşmuş olup 1,27,26’lık derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan AYDERLİ TURBO’nun 1,27,77 ve MİSS BURGAS’ın 1,28,16’lık derecelerinden daha iyi bir derece yaptı. ASELA, hayatında start aldığı ilk yarışında Bursa kum pistinde ikinci olurken, daha sonraki çim pist yarışlarında tabela dışı kalırken son koşusunda dişilerle yarışı 4.bitirirken, bugün için başarılı koşmuş olup ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal etmeyiniz. PRENSES TURBO, son viraj dönüldükten sonra bariyer dibini tercih etmesi dışında da üç tayın olması ile yakın aralarda yarışı 1,27,22’lik derecesi ile 3.bitirirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan AYDERLİ TURBO’nun 1,27,77 ve MİSS BURGAS’ın 1,28,16’lık derecelerinden daha iyi bir derece yapması ile koşacağı ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz.  EYLÜLNİSA, yarışı ön tarafta forse edip son virajı da 3 boy önde kolay tempoda dönmesine rağmen son 100’den sonra etkili gelen rakiplerle liderlik mücadelesi vererek koşuyu baş – boyun farklarla yarışı 3.bitirirken, 1,27,19’luk derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan AYDERLİ TURBO’nun 1,27,77 ve MİSS BURGAS’ın 1,28,16’lık derecelerinden daha iyi bir derece yaparak ilk Maiden yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür.

EGELİKIZ'a ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz

30 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini HANENDE BALI alarak tempoyu da doldurarak liderli almasıyla 4 boy fark yaptı. Bariyer dibinden AYDERLİ TURBA ikinci durumda ve YÖRÜKCAN üçüncü durumda koşuyu takip etti. Son virajı HANENDA BALI liderliği 3 boy önde yaparak orta kulvarı tercih ederek bariyer dibini açarak AYDERLİ TURBO kolay tempoda liderliği alarak son 300’den sonra da farkı 3,5 boya çıkartarak kazanma başarısını gösterirken, 1,27,77’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan MISS BURGAS’ın 1,28,16’lık derecesinden daha iyi bir derece yapması ile koşacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. EGELİKIZ, son 50’den sonra AYDERLİ TURBO birinciliği garantilemesiyle içindeki BAHAR FASLI’dan yarım boy farkla ikinciliği kurtarırken, 1,28,29’luk derecesi ile ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz. ROTASIZ, son 100’den sonra yapmış olduğu müthiş sprinti ile yarışı 4.bitirirken, fotoya 1., 2.ve 3.olan taylardan daha canlı girmesi ile bugün için sprint mesafesini biraz geç ayarlaması ile koşacağı ilk Maiden yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz. BAHAR FASLI, bariyer dibinden bir ara ikinciliği girmesine rağmen son 50’de AYDERLİ TURBO birinciliği garantilemesiyle yarım boy farkla ikinciliği EGELİ KIZ’a vererek koşuyu 3.bitirdi. BAHAR FASLI, Bursa pistinde start aldığı son üç yarışında çim pistte koşarak 11/10 – 13/8 olması bu kez 1300 metrede 11/2 oldu. 1,28,39’luk derecesi ile formunda bir gelişme görülmesi ile koşacağı ilk çim pist yarışında sürpriz severlere tavsiye ederiz.

SANTİGRAT ilk Maiden yarışında günün sürprizini yapabilir

30 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini MİSS BURGAS aldı. KARA HİLAL ikinci durumda yol boyu takip etti. Son virajı MİSS BURGAS 2 boy önde lider dönüp son 200’den sonra artan temposu ile farkı da 6 boy farkla G.Özçelik ve 1,28,16’lık derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 1,01,24 oldu. Son 100’den sonra ikincilik ve üçüncülük mücadelesinden orta kulvardan kuvvetli gelen SANTİGRAT, baş – 1 boy farklala koşuyu 2.bitirdi. Yarışı ikinci durumda takip eden KARA HİLAL koşuyu 3.bitirdi. KARA HİLAL, koşacağı ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak olup buna göre değerlendiriniz. SADİŞKAYA, son 400’den sonra bariyer dibinden yaptığı güzel sprintiyle 2.liğe girip son 50’den sonra MİSS BURGAS birinciliği garantilemesiyle son 20 metrede dışından kuvvetli gelen SANTİGRAT ve KARA HİLAL’e ikinciliği ve üçüncülüğü vererek koşuyu 4.bitirirken, koşacağı ilk Maiden yarışında sprint mesafesini biraz daha kısaltması halinde daha farklı koşacak olup buna göre değerlendiriniz. SADİŞKAYA, hayatının ilk yarışını İstanbul sentetik pistte koşuyu 5.bitirip Bursa pistinde 1300 metre çim pistteki ilk yarışında koşuyu 4.bitirmiştir. SANTİGRAT, Bursa çim pistinde üç yarış görüp 8/6 – 13/10 olup bu kez 1300 metre çim pistte yine bir önceki yarışında binen H.Kaplan ile koşuyu 2.bitirirken, fotoya da canlı ve diri girdi.