Akın Sözen 1 ve 2 İnönü koşularını kazanma başarısı gösterirken günün beş Yıldızı oldu

  I. İnönü koşusunu LOVELY BONITA beyaz bayrak ayna yaparak kazandı  

1 Ağustos Pazar günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan I.Inönü  koşusu G3 1200 metre Çim pistte 9 safkan start alıp startla birlikte  koşunun liderliğini LOVELY BONITA aldı barıyer dibine yaslanarak  bir boy farkla lıderliğini koruması ikinci SHINING GLORY dışında ROBERTA MIA  FORLORN 6 inci  durumda son 700 geçilirken grubun  toplanması önünde keskin virajı biraz savrularak FORLORN dönmesi ilk 400/0.25.32 - ilk 600/0.37.15 - 800/0.48.26  son viraj dönüldükten sonra  LOVELY BONITO'nun binici koşuyu kısaltarak barıyer dibinden dönmesi rakiplerinin biraz savrularak koşuyu ikinci bitiren FORLORN savrularak son vırajı ip gibi 4 atın dışından dönmesi atı düzelterek koşuya adapte etmek istemesi koşuyu akıl dolu binişi ile Atı alan Üsküdar'ı geçti bir anda sprınte LOVELY BONITA ile farkı 3 boy çıkarması son 200 de FORLORN safkanların dışından beşinci durumda  olup koşuyu kazanan safkanla arasında 6 boy fark olması son 150 den sonra  müthiş sprintı ile bir boy farkla 1.11.72  ile ikinci olurken yarış içinde koşunun  temposunu iyi hesap edemeyip son 700 den sonra 4 atın arkasında ortada kalması son viraj dönülürken savrulması safkanın kazanabileceğı koşudan ikinci ayrıldı FORLORN iyi bir  dışı 2 Ýaşlı İngiliz tayı koşuyu beyaz bayrak ayna yapan LOVELY BONITO jokeyi Akın Sözen ile bütünleşerek 1.11.58 kazandı son 800:0.46.23 oldu. FORLORN Ankara çim pistinde ilk koşusunu kazanıp üç kez birinci bir kez ikinci oldu. Istanbul Çim pısttinde ilk kez start alıp Ankarada startla aldığı tüm koşuların şartlı koşu olması olup ilk kez G3 koşusunda start aldı. ROBERTA MIA AGF%44(1) at olurken neden koşuyu beşinci bitirdi. Starlarla beraber  son vırajı dönerken el oynatmadan ROBERTA MİA üçüncü dönmesi koşunun liderliğini  LOVELY BONITA yapması son 400 de teşvikleri ile safkanı sprınte kaldırmışken  önünde LOVELY BONITA dışında SHINING GLORY olması Karataş'ın kontrolü dışında kulvarı daralınca Kocakaya ROBERTA  MIA saliselikte olsa tutmak zorunda kaldı koşuyu burda ROBERTA MIA kaybetti tekrar koşuya safkanı bir daha adepte edemedi koşuyu beşinci bitirirken bir sonraki koşusunu bu koşusu ile kesinlikle ölçü almayın çok daha farklı koşacaktır.

2021 yılı I. İnönü Koşusu'nu Günsen Soyupak'ın sahibi olduğu Lovely Bonita (Approve - Florida Wildcat / Forest Wildcat) jokeyi Akın Sözen ile galibiyetle noktaladı. Moz. Org. San. Tic. A.Ş. yetiştirmesi, Haci Demir'in antrenörlüğünü üstlendiği doru dişi tay, sergilediği bu performans sonrasında start aldığı ilk Grup koşuda kariyerinin ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

Heyecan dolu bu koşuda jokeyi Ahmet Çelik ile start alan Forlorn (Papa Clem - The Professionel / Distorted Humor) kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Ballı Kaymaklı (Marcavelly - Senora Dancer / Distorted Humor) Sadettin Boyraz idaresinde üçüncü oldu. Halis Karataş ile koşuya katılan Shining Glory (Torok - Happy Valentine / Thewayyouare) dördüncü olarak pistten ayrılırken, Roberta Mia (Goken - Bye Bye Fuji / Elusive Quality) jokeyi Gökhan Kocakaya ile yarışı beşinci bitirdi.

 

Koşunun galibi Lovely Bonita için bitiriş derecesi 1.11.58 olurken, farklar da 1 Boy - 1,5 Boy - Baş - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

 

 BOLD SEA ROVER  ile Akın Sözen G3 II. İnönü koşunu sabah galobu yapar gibi kazandı  

1 Ağustos Pazar günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan II. İnönü koşusu 1200 metre Çim pistte 6 safkan start alıp startla birlikte koşunun liderliğini BRAVE CAPTAIN alıp  farkı 2 boya çıkarması yüksek tempoda giden koşuda ikinci durumda BOLD SEA ROVER dışında  BABA ŞAHİN şeklinde geçilirken son 800 den sonra ikinciliğe girin safkan son virajı kolay tempoda BOLD SEA ROVER ikinci dönerken BRAVE CAPTAIN teşvikle dönmesi ilk 400/0.24.29 - 600/0.35.52 - 800/0.47.03 olması son 300 de BRAVE CAPTAIN dama deyip dışından gelen BOLD SEA ROVER liderliği alıp  barıyer dibine girerek kuvvet alan safkan ilk 1000/0.58.70 geçmesi 2.5 boy fark 1.11.49 derecesi Jokeyi Akın Sözen ile  kazanma başarısı gösterirken son 800:0.46.25 oldu. Hayatının ilk yarışında Şartlı 1 koşusunda 1.11.79 ile ikinci olup ikinci yarışında G3 koşusunu tercih eden ekürisi  1.11.49 ile bu kez kazanırken safkan üstüne koyarak gitmekte olup allah ayaklarını düz bastırsın.

 II. İnönü Muharabesi'nin kazanılması ile birlikte düşman birliklerinin kesin mağlubiyetinin ardından Gazi  Mustafa Kemal Atatürk; "Siz orada sadece düşmanı değil, Türk Milleti'nin makus talihini de yendiniz" ifadelerini kullanarak çektiği telgrafta kazanılan zaferin öneminin altını çizmiştir. Yakın tarihimizin seyrini değiştiren muharebenin anısına koşulan bu koşuda, 2 yaşlı safkan İngiliz tayları 1200 metre mesafe çim pistte birincilik mücadelesi verdiler.

2021 yılı II. İnönü Koşusu'nu Ayşegül Kurtel'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Bold Sea Rover (Torok - Seacleef / A.P. Indy) Akın Sözen idaresinde galibiyetle tamamladı. Haci Demir'in antrenesindeki doru erkek tay, kariyerinin ikinci startı olan bu önemli mücadeleden zaferle ayrılarak ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

Sonucu merakla beklenen yarışa Ferit Yardımcı ile katılım gösteren Baba Şahin (Deha - Skyfront / Bayduhan) ikinci olurken, Temurkhan (Three Valleys - Dea Gaia / Duke Of Marmalade) Gökhan Kocakaya idaresinde tabelanın üçüncü sırasında yer aldı. Hışman Çizik ile start alan Brave Captain (Captain Rio - Brave Soul / Luxor) dördüncü olurken, Star Of Boss (Bushranger - July Waits / Mr Greeley) jokeyi Barış Kurdu idaresinde mücadeleyi beşinci tamamladı.

Yarıştan zaferle ayrılan Bold Sea Rover'ın bitiriş derecesi 1.11.49 olurken, farklar 2,5 Boy - 3,5 Boy - 1 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.