1 Ağustos Pazar günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan G1 Çanakkale Zaferi koşunu 1600 metre Çim pistte 3 Ýaşlı Araplar 11 safkan start alıp startla birlikte koşunun liderliğini KIR EJDER aldı ilk 400 metre sonrası doldurarak dışından gelen TORAMANKAYA liderliği alması koşunun temposunu yükseltmesi ikinci durumda KIR EJDER üçüncü KEREMŞAH dördüncü DENİZ ŞÖVALYESI şeklinde son 800 geçilirken tempoyu TORAMANKAYA dahada artırıp 4.boya çıkarması ilk 400/0.26.83 - 600/0.39.23 - 800/0.51.90 - geçilmesi son vırajı TORAMAN KAYA teşvikleri ile dönüldükten sonra KIR EJDER Jokeyi Ahmet Çelik Atın üstünde elini oynatmadığı dolu kantarmada son vırajı ikinci durumda dönmesi ilk 1000/1.05.09 olurken son 1200/ 1.18.08 yüksek tempola geçmesi safkan son 400 den sonra dama demesi dışından kolay gelen KIR EJDER liderli alıp farkıda açmaya başlaması ilk 1400/1.31.09 geçilmesi 3.5 boy fark 1.44.80 derecesi Jokeyi Ahmet Çelik ile yürüyen hareketli şiir gibi koşuyu kazandı. Son 800:0.52.55 oldu. Boşlukta DENİZ ŞÖVALYESI 1.45.27 derecesi ile ikinci oldu. CANMETE startan 1 boy tereddütlü çıkması pek önemli olmayıp koşunun yüksek tempoda gitmesi safkanın lehine olmasına rağmen son 600 den den sonra CANMETE Karataş'ın teşviklerine hiç artıramayıp cevap vermediği bu gün için safkan gününde olmayıp koşuyu beşinci bitirirken bir sonraki yarışında bu koşusundaki derece ve sıralamasını ölçü almayın daha farklı koşacaktır.

1915-1916 yılları arasında Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'ne karşı Gelibolu Yarımadaması'nda kazandığı büyük zaferin anısına koşulan G1/DHT koşu, Veliefendi Hipodromu'nda saat 16.30'da gerçekleştirildi. İstanbul sezonunun 48. yarış gününde, 3 yaşlı safkan Arap taylarının önemli sınavlarının arasında yer alan koşu, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte start aldı.

Tamamı erkek olmak üzere toplamda 11 safkanın katılım gösterdiği bu önemli mücadelede, Sabri Dağyudan'ın sahibi olduğu Kır Ejder (Berksoy - Lemankızı / Alburak) jokeyi Ahmet Çelik ile zaferin sahibi oldu. F. Sedat Dağyudan yetiştirmesi, Seit Kan'ın antrene ettiği kır erkek tayın bu galibiyeti kariyerinin ilk Grup koşu zaferi olarak kayıtlara geçerken, aynı zamanda altıncı startındaki üçüncü birinciliği oldu.

İstanbul'da günün 6. koşusunda jokeyi Mehmet Akyavuz ile start alan Deniz Şövalyesi (Gelibolu - Manita / Berksoy) ikincilikle pistten ayrılırken, Romenos (Oymakbey - Berzah Sultan / Noktabatur) Gökhan Kocakaya ile katıldığı yarışı üçüncü bitirdi. Akın Sözen idaresindeki Adıvar (Onurkaan - Anı / Özgün) sıralamanın dördüncü basamağında kendisine yer bulurken, Canmete (Tamerinoğlu - Nenehatun / Bodrum) Halis Karataş ile bu önemli mücadelenin beşincisi oldu.

Koşunun galibi Kır Ejder için bitiriş derecesi 1.44.80 olurken, farklar 3,5 Boy - 3 Boy - 1 Boy - 5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Selim Dağyudan'a kupasını 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni verdi.

Safkanın antrenörü adına Selim Dağyudan'a plaketini ise Asli Üye Can N. Güven verdi.

Kazanan safkanın jokeyi Ahmet Çelik'e ise plaketini Asli Üye Can Polat Eyigün takdim etti.

Törene Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce, Asli Üyeler Sadrettin R. Güney Atığ, Hulusi Çil ve Osman Aksoy ile davetliler de katıldı.