SENİ SEVERİM İlk Maiden yarışına göz kırptı

31 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1400 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. Startla birlite koşunun liderliğini SEDERİ TEPESİ aldı. AKYELE ikinci, SENİ SEVERİM üçüncü, YİĞİTŞAH bariyer dibinden beşinci durumda son viraj bu sırayla dönüldü. Son viraj dönüldükten sonra SENİ SEVERİM pisti ortalıyarak 1 boy öne çıktı. Son virajı YİĞİTŞAH dördüncü orta kulvardan dönerek önündeki üç tayın dışına çıkması son 200’de dördüncü durumda olmasına rağmen yapmış olduğu müthiş sprintiyle SENİ SEVERİM’den liderliği alarak farkı da artan temposuyla 2,5 boya çıkartarak aprantisi Vedat Abiş ve 1,34,95’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,53,72 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan AYNZÜLEYHA’nın 1,35,11’lik derecesinden daha iyi bir derece yapması ile mesafe ayırt etmeden koşacağı bir sonraki yarışında güzel formuyla dikkat diyoruz. Ankara pistinde hayatında dört yarış kazanan tay, ilk Şartlı-1 yarışını altıncı bitirirken, diğer üç yarışında dördüncü ve ikinci olduktan sonra bu kez kazanırken üstüne koyarak tayın gittiği görülmüştür. SENİ SEVERİM, koşuyu ön tarafta forse edip son 100’den dışından kuvvetli gelen YİĞİTŞAH’a liderliği vererek koşuyu 1,35,34 ile ikinci bitirdi. SENİ SEVERİM, Ankara pistinde ilk yarışını çimde Şartlı-1’de 11/4 olup daha sonraki yarışında aynı biniciyle 1000 metrede 12/8 olurken yaklaşık 1,5 boy ara verdikten sonra 1400 metre çim pistte yine aynı binicisiyle yarışı 8/2 bitirirken, yarışı önde götürdüğünü göz önünde bulundurursak koşacağı ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak olup ilk Maiden yarışını kazanmasını bekliyoruz.

TARSUS ŞELALESİ İlk Maiden yarışını kazanır

31 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1400 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 9 tay katılım gösterdi. Starttan çok az tereddütlü çıkan TARSUS ŞELALESİ, yarış içerisinde 1000 virajına kadar yerini tam alamayarak daha sonra bariyer dibine alarak yedinci veya sekizinci durumda yer değiştirerek son viraja orta kulvardan 7.durumda girdi. Dışında da bir tay olmasına rağmen son 400’den sonra dışındaki taydan 1,5 boy fark yaptıktan sonra kurtulup içindeki tayların dışına çıkması son 200’de koşuyu forse eden PİLATES ve onun dışındaki AYNZÜLEYHA ile arasında 5 boy fark olmasına rağmen yapmış olduğu müthiş sprintiyle yarışı baş farkıyla koşuyu TARSUS ŞELALESİ ikinci bitirirken, en az koşuyu kazanan AYNZÜLEYHA kadar başarılı koştu. Hayatının ilk yarışını Ankara kum pistinde Şartlı-1’de koşuyu 8/3 bitirmesi ikinci yarışını çim pistte koşan tay, yarış içerisinde bu sorunları yaşamasına rağmen çim piste çok uyum sağladığı ve akışlı görülerek bugün için başarılı bir performans sergiledi. Koşacağı ilk çim veya kum pist yarışında Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür.

RÜZGAR KAAN, Maiden'dan çıktı ilk yarışında ihmal etmeyin

31 Temmuz Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. Son 800’den sonra RÜZGAR KAAN, bariyer dibinden 6.durumda kolay tempoda son viraja girerken, önündeki tayların bariyer dibini açarak orta kulvara çıkması bir anda son viraj dönüldükten sonra ikinci duruma geldi. Son 500’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle son 400’de liderliği alarak farkı da her geçen metre açarak 4,5 boy önde 1,38,74’lük derecesi ve Ahmet Oluk ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,56,72 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan ŞAHSEKİN’in 1,39,33’lük derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirmesi ile mesafe uzadıkça daha da başarılı koşacak izlenimi vermiş olup kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

MELTEM RÜZGARI artık kazanacak güçte görüldü

31 Temmuz Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden mücadeleye 9 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini MELTEM RÜZGARI son virajı 2 boy önde lider dönmesi almış olduğu bu avantajını içinden ve dışından gelen taylara direnerek son 200’ü 2 boy önde geçti. Bu metrelerde beşinci durumda olan ŞAHSEKİN ile 5 boy olmasına, son metrelerden içine girmesine rağmen fotoda MELTEM RÜZGARI’nı avlayarak 1,39,33’lük derecesi ve jokeyi Gökhan Gökçe ile burun farkıyla kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,57,08 oldu. MELTEM RÜZGARI, bir evvelki yarışında İzmir pistinde beşinci olan tay, ilk kez 1400 metrede ve Barış Kurdu ile start alıp daha önce taktığı kulaklık aksesuarı bu yarışında çıkartılıp kapalı gözlüğüne ilaveten göz koruyucu da ilave edilerek bugün farklı koşarak fotoda burun farkıyla koşuyu 1,39,34’lük derecesi ile 2.bitirirken, kazanan tay kadar başarılı koşmuş olup ilk yarışında Maiden’dan çıkabilir. ŞAHSEKİN, bekleme yarışı yapan yaparak son 200’de orta kulvardan 5.durumda olmasına rağmen önündeki taylardan dolayı birinciyle arasında 5 boy fark olması içine girmek zorunda kalıp yapmış olduğu güzel sprintiyle fotoda MELTEM RÜZGARI’nı avlayarak kazandı. Bursa kum pistinde ilk iki yarışında 11/5 – 11/3 olurken, Gökhan Gökçe ile İzmir pistinde ilk kez start alarak 1400’de 1,39,33 ile kazanması orta ve uzun mesafede koşacağı ilk Handikap veya Şartlı yarışında dikkat diyoruz.