ÖZİLGE ilk Maiden yarışını kazanacak güçte görüldü

01 Ağustos Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1300 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 4.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini HORUS alıp kolay tempoda jokeyi Halis Karataş ile koşuyu forse etti. Son 600’den sonra farkı da 2 boy çıkartarak son virajı da 2 boy önde döndü. Son 400’den sonra yine jokeyinin kontrolünde farkı daha da açarak son 50’den sonra Halis Karataş, teşviklerine de durdurup 10 boy önde 1,30,10’luk derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan AZELOVA’nın 1,31,03’lük derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirmesi ile son 800: 0,56,22 olduğunu göz önüne alırsak kabiliyetli bir tay olduğunu görülerek bir sonraki yarışında pist ayırt etmeden kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. ÖZİLGE, son 200’den sonra HORUS’un farkı açıp birinciliği garantilemesiyle boşlukta 1,32,03’lük derecesi ile yarışı 2.bitirirken, ark grupla arasında 7 boy fark olması ile koşacağı ilk Maiden yarışını buna göre değerlendiriniz.

İLK PARILTI, Maiden Koşusu'nda ben kazanmaya hazırım dedi

01 Ağustos Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1300 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 2.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini AZELOVA alıp MILLION ikinci, İLK PARILTI ve ALİBEY sıralaması ile son viraj dönüldü. Pisti hafif ortalıyan AZELOVA, yarım boy farkla içindeki rakiplerine hakim olup son 200’den sonra MILLION’un dış kulvara açılmak istemesi AZELOVA’nın binicisi hayatının ilk yarışı olmasına rağmen at göstermek için MILLION’un yanına doğru açılarak zaman kaybetmesine rağmen boyun farkıyla 1,31,03’luk derecesi ile kazanma başarısını gösterdi. Koşuya protesto çekip red edilmesi bize göre doğru bir karardır. Fakat jokeyi sözlü, ihtar ve para cezası alabilir. İLK PARILTI, dış kulvardan kazanacak gibi gelmesine rağmen AZELOVA yanına doğru açılması oldukça zaman kaybetmesi kazanabileceği koşudan boyun farkıyla yarışı 2.bitirirken, koşacağı  ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz. DOBBY, son 100’den birinci ve ikincinin belli olması ile bunların 8 boy gerisinden koşuyu 1,32,35’lik derecesi ile 3.bitirirken, edindiği yarış tecrübesi ile ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz.

THUNDER JEST günün yıldızı olup OLPIDON ilk Maiden yarışını kazanır

01 Ağustos Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini OLPIDION aldı. OĞLUM UTKUN ikinci, bariyer dibinden THUNDER JEST üçüncü durumda son viraja gelindi. OLPIDON koşunun liderliğini yapması THUNDER JEST düzlüğü 2.durumda dönüp son 400’den sonra THUNDER JEST bariyer dibine girdi. OLPIDON bir ara son 400’de atın sprint kulvarına girer gibi olup THUNDER JEST binicisi kulvarı daralmasından atını tuttu. OLPIDON tekrardan THUNDER JEST’e yol vererek başa baş birincilik mücadelesinde son 150’den sonra THUNDER JEST dışındaki OLPIDON’dan liderliği alarak aprantisi Görkem Özçelik ve 1,13,68’lik derecesi ile 1,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,48,40 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan QUEEN ON DUTY’nin 1,14,31’lik derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirmesi ile koşacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. OLPIDON, startla birlikte liderliği alarak son virajı 1,5 boy önde lider dönmesi son 400’den sonra jokeyinin kontrolü dışında THUNDER JEST’in sprint kulvarına girer gibi olmasına rağmen binicisi tekrar atını düzelterek THUNDER JEST’in içinde girmesini sağlaması başa baş mücadeleden son 150’den sonra içindeki THUNDER JEST’e liderliği vererek koşuyu 1,13,89’luk derecesi ile 1,5 boy gerisinden 2.bitirirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan QUEEN ON DUTY’nin 1,14,31’lik derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirmesi ile koşacağı ilk Maiden yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak olup buna göre değerlendiriniz. OLPIDON, hayatının ilk çim pist yarışını 7 Temmuz’da koşan tay, 1200 metre İzmir’de koşuyu 3.bitirirken, bu kez yüksek tempoda yarışı önde forse etmesi ile yarışı 2.bitirip yarış koştukça üzerine koyduğu görülerek Maiden’dan tayın çıkması yakın olduğunu düşünüyoruz.

FERO BABA İlk Maiden yarışını kazanma gücüne artık ulaştı

01 Ağustos Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini ÇERKEZ BEY aldı. CREA STAR ikinci, SEGULA ve QUEEN ON DUTY dördüncü sırası ile son viraja gelindi. Son vira dönüldükten sonra liderliği CREA STAR aldı. Son 300’de önünde dört olmasından dolayı bu metrelerde de beşinci durumda olan QUEEN ON DUTY, binicisi atını tutarak dört atın dışına alarak son 200’de üçüncü durumda olmasına rağmen özellikle son 100’de yapmış olduğu güzel sprintiyle içindeki rakiplerine hakim olarak jokeyi Mertcan Çelik ve 1,14,31’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, mesafe uzadıkça daha farklı koşacak olup buna göre değerlendiriniz. CREA STAR, bekleme yarışı yaparak son 200’den sonra son 50’de QUEEN ON DUTY birinciliği garantilemesiyle dışındaki ÇERKEZ BEY’den ikinciliği kurtarırken, koşacağı ilk Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. FERO BABA, son 100’den sonra orta kulvardan yaptığı sprintiyle yakın aralarla koşuyu 4.bitirirken, fotoya 2.ve 3.olan safkanlardan daha canlı ve diri girmesi ile koşacağı ilk yarışında dikkat diyoruz. FERO BABA, hayatının ilk yarışında İzmir’de çim pistte Şartlı-1’de yedinci olurken o yarışında 1,16,06 yaptı. Bu kez taya dilbağı takılarak bu kez koşuyu 1,14,69’luk derecesi ile 4.bitirirken, dilbağına uyum sağladığı görülmesi ve yarış koştukça formunun da üzerine koyması ile ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz.