SON OF ROBIN, bu gücü ile üst gruplarda başarılı olacak

02 Ağustos Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 7 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini BE STRONG aldı. PRESENT CONTINIOUS ikinci, REARA üçüncü ve bariyer dibinden kolay tempoda SON OF ROBIN şeklinde son viraja gelindi. Son viraj dönülürken koşunun liderliğini yapan BE STRONG pisti ortalıyarak son düzlüğe önde çıktı. Bariyer dibindeki SON OF ROBIN, bir anda ön tarafa gelip son 400’de liderliği alarak alarak farkı da açarak jokeyi Oğuz Eren ve 1,18,06’lık derecesi ile 4 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,47,08 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan CAPTAIN FANTASTIC’in 1,19,07’lik derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Hayatının ilk yarışını 01/07 Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda 1200’de beşinci bitirmesi bir ay sonra Bursa çim pistinde start aldığı bu Maiden yarışını 4 boyla kazanırken, çim pistte de akışı çok beğenilerek koşacağı ilk yarışında Maiden’dan çıktı diye göz ardı edilmeyip gücünün sınırının daha olması hangi grupta koşarsa koşsun dikkat edilmelidir. PRESENT CONTINIOUS, son 100’den sonra SON OF ROBIN birinciliği garantilemesiyle boşlukta ikincilik ve üçüncülük mücadelesinden yarışı 2.bitirirken, 1,18,74’lük derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan CAPTAIN FANTASTIC’in 1,19,07’lik derecesinden daha iyi derece yapması ve fotoya canlı girmesi ile koşacağı ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz.

CAPTAIN FANTASTIC, KGDB ile farklı koşuyor dikkat diyoruz

02 Ağustos Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden mücadeleye 5 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini kolay tempoda CAPTAIN FANTASTIC farkı da 1 boy çıkarması alış olduğu bu avantajla da son düzlüğü 1 boy önde dönen tay, son 400’den sonra arka grubu kontrol ederek binicisinin kontrolünde fazla da zorlanmadan 3,5 boya çıkartarak jokeyi A.Kurşun ve 1,19,07’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterdi. Binicisi de kırbaç hakkını da fazla kullanmadan teşvikle kazanması ile koşacağı ilk yarışında bu formuyla kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. ULDUZ, son 400’den sonra CAPTAIN FANTASTIC farkı açarak birinciliği garantilemesiyle boşlukta koşuyu 1,19,59’luk derecesi ile 2.bitirirken, koşacağı bir sonraki Maiden yarışında dikkat diyoruz. CAPTAIN FANTASTIC, hayatının ilk yarışını 12/07 tarilinde 1300 çim pistte 2.bitirirken, bu yarışında kapalı gözlük ve dilbağı takılarak kazanma başarısını göstermiştir.

LADY HİRA ilk Maiden yarışını artık kazanır

02 Ağustos Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini TAMMUZ aldı. CHOCOLATEBAR ikinci, SÜPER SEDA üçüncü, LADY HİRA beşinci durumda son viraja gelindi. Son viraj dönüldükten TAMMUZ 2 boy önde önde olmasına rağmen son 300’den sonra düşmeye başlayan temposu ile dışından gelen CHOCOLATEBAR’a liderliği vererek koşuyu 7.bitirdi. CHOCOLATEBAR, son 150’de farkı 5 boya çıkartsa da son 100’den sonra dışından gelen LADY HİRA ile fotoya başa baş girerek koşuyu burun farkı, aprantisi Yusuf Cengiz ve 1,19,69’luk derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan ÇOLPANHATUN’un 1,19,84’lük derecesinden daha iyi bir derece yapması ile koşacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. LADY HİRA, ön tarafta yarışın yüksek tempoda gitmesi son virajı orta kulvardan 6.durumda dönerken, birinci ile arasında son 300’de 10 boy fark olmasına rağmen son 200’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle aradaki 10 boyluk farkı buruna düşürerek koşuyu 2.bitirirken, o gelişi ile bir aksiyon daha olsa yarışı kazanabilirdi. Bugün için kazanan CHOCOLATEBAR kadar başarılı koşmuş olup 1,19,70’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan ÇOLPANHATUN’un 1,19,84’lük derecesinden daha iyi bir derece yaparak koşacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek isim olduğu görülmüştür. ÇOLPANHATUN, hayatında Şanlıurfa’da 3 yarış Elazığ’da 2 yarış koşmuş olup üç kez dördüncülüğü bulunarak bugün için 8/2 olmasıyla formunda önemli gelişmeler olduğunu belli etti.

YAPARSIN AŞKIM, kapalı gözlük ile farklı koşacak işaretlerini bu koşusunda verdi

02 Ağustos Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden mücadeleye 6 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini BAL GİBİ aldı. ÇOLPANHATUN ikinci, ROSE PICER üçüncü ve YAPARSIN AŞKIM sırası ile son viraja gelindi. Son viraj dönülüp son 400’den sonra BAL GİBİ son 50’ye kadar lider gelmesine rağmen daha sonra dışından gelen ÇOLPANHATUN’a liderliği verdi. ÇOLPANHATUN, artan temposuyla jokeyi Mehmet Taşkaya ile 1,19,84’lük derece yaparak 3 boy fark yaparak kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,55,36 oldu. Koşacağı ilk yarışında dikkat diyoruz. YAPARSIN AŞKIM, son viraja dördüncü durumda girip son 100’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle son 50’de ÇOLPANHATUN birinciliği garantilemesiyle boşlukta baş farkıyla yarışı 1,20,41’lik derecesi ile 2.bitirirken, koşacağı ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz. BAL GİBİ, AGF’de % 56 (1) olan tay, yüksek tempoda yarışı götürmesi son 50’de önce liderliği fotoda da baş farkıyla ikinciliği vererek koşuyu 1,20,46’lık derecesi ile 3.bitirirken, koşacağı ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür. YAPARSIN AŞKIM, Şanlıurfa pistinde start aldığı ilk yarışında beşinci olup Elazığ’daki ikinci yarışında dördüncü, bu yarışında ilk kez kapalı gözlük takılarak koşuyu fotoda 2.bitirirken, fotoya kazanan safkan canlı girerek kapalı gözlük yararlı geldiği görüldü.