ASLINURAY, bu formuyla bir üst grupta da kazanır günün yıldızı oldu

07 Ağustos Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun lıderliğini YOLCULAR GÜZELİ aldı. İkinci durumda ASLINURAY, son vırajı el oynatmayan ikinci durumda dönen safkan son 300'de liderliğini YOLCULAR GÜZELİ'nden alıp 6 boy fark yaparak zorlanmadan kazanırken 1.26.13 derecesi son 800:0.58.08 oldu. Aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan DERİN NEFES'in 1.27.61'lik derecesinde daha iyi derece yapması ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz. SEİSİN YAVUZU, son 150'den sonra yapmış olduğu güzel siprinti ile yarışı üçünçü bitirirken fotoya ikinci olan safkandan canlı girmesi 1.27.78 derecesi ile ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz.

ZEYNOŞUM İlk Maiden Koşusunu kazanır

07 Ağustos Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. Son vırajı içte DERİN NEFES  dışındaki  ZEYNOŞUM ile birincilik mücadelesinde son 300'den sonra DERİN NEFES, dışındaki safkana at göstererek koşuyu kazanırken, 1.27.61'lik derecesi ile dikkat diyoruz. ZEYNOŞUM, Son viraj dönüldükten sonra içindeki DERİN NEFES binicisi devamlı at göstererek koşuyu kazandı. ZEYNOŞUM 'da kazanabileceği koşuda ikinci ayrıldı ilk Madin yarışında kesinlikle ihmal etmeyin.

MAVİ GECE günün yıldızı oldu

07 Ağustos Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. KIZIM ASYA, start ile birlikte koşunun lıderliğini aldı. Yol boyu kendisini 1 boy gerisinde kolay tempoda kovalayan MAVİ GECE'ye son 200 de liderliğini verip son 150'den sonra bariyer dibinden içinden gelen ÇALTIKKÖYLÜ ile ikincilik ve üçüncülük mücadelesinde yarım boy farkla koşuyu ikinci bitirirken, 1.23.47'lik derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 koşuyu kazanan ÇELİKNUR'un 1.24.29'luk derecesinde daha iyi derece yapması ilk Maiden koşusunda acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde maiden'dan çıkabilir. ÇALTIKKÖYLÜ, starla birlikte barıyer dibinden koşuyu takip eden safkan son virajı barıyer dibinden dönüldükten sonra üçünçü giren safkan son 400'den sonra bir ara kazanıcak gibi gelen safkan son 100'den sonra nefes yönünden zorlandığı gibi dışındaki safkandan pustuğu görülüp koşuyu 3. bitirirken 1.23.75'lik derecesi ile aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan ÇELİKNUR'un 1.24.29'luk derecesinden daha iyi oldu. Bu koşuda nefes açıp ilk maiden yarışında kesinlikle ihmal etmeyin. MAVI GECE, yol boyu KIZIM ASYA kaçtı bu tay kovaladı. Son 250 de lıderliğini alacağı metrelerce bir tempo faulu Mertcan Çelik istemeyerek te olsa yapması 3.5 boy farkla koşuyu kazanması koşuya protesto çekildi komiserler kurulu Red karari verip son günlerin başarılı jokeyi Mertcan Çelik 5 gün at binmeme cezası aldı komiser kurulu kararı doğru bir karardır. 1.23.00 derecesi aynı gün diğer Şartlı1 kazanan LEVLA 1.23.08 ÇELİK NUR 1.24.29 derecesi ve koşusu beyenilip ilk yarışında ihmal etmeyin.

TOSPİK'e ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz

07 Ağustos Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 8.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. 8. Koşu TOSPIK son viraj dönüldükten sonra barıyer dibinden dönmesinden dolayı barıyer dibinde kalıp dışındada LEVA, inantçı KAIZBERT yavrusu olması safkanın kazanma şansı yok olup koşuyu üçünçü bitirirken ilk Maiden yarışında sınırının gücünü gösterip günün sürprizini yapabilir.

LADY DİLAVER, ilk Maiden yarışını kazanmaya aday

07 Ağustos Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. LADY DILAVER, son vırajı ÇELİKNUR'un dışından son 500 de dönmesi son 300'de dışından içine girmesi 4 boy farkla fazla da zorlanmadan koşuyu ikinci bitirmesi ilk yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.