Karadeniz koşusunu İllüzyon son 200'den sonra kanatlanıp kazandı

14 Ağustos Cumartesi günü Ankara 75 yıl Hipodromu'nda G1 Karadeniz koşusu 3 ve yukarı safkanların katılım gösterip 1600 metre çim pistte 8 safkan start alıp startla birlikte koşunun lıderliğini LUNA LOVEGOOD alması  PÜR DİKKAT ikinci barıyer dibinden MELİNAM üçünçü ILLÜZYON 6 durumda koşuyu takip etmesi koşunin temposu G1 koşusu için düşük iyi olmayıp Bekleme yarışı yapan safkanların işlerinin zor olacağını son 700 e kadar tempoyu arttırmayan LUNA LOVEGOOD koşuyu kısaltmak istemesini gerçekleştirip son 700 den sonra koşunun temposunu yükseltmesi son 400 de fark 3 boya çıkarması bu metrelerde  LUNA LOVEGOOD atı alan Üsküdar'ı geçmiş kazanıcak gözü ile bakılmasına rağmen son 200 geçilirken İLLÜZYON ile arasında  6 boy fark olması  son 100 de 3 boy fark olmasına rağmen Kanatlanıp son 10 metrede LUNA  LOVEGOOD dama dedi ILLÜZYON uçarak yarım boy fark 1.36.49 derecesi Gökhan Gocakaya  ile G1 koşunu kazanırken fazla kırbaç kullanıp 7 gün at binmeme cezasınada göze aldı. ILLÜZYON son katıldığı koşuların içinde üç birinciliği G1 koşusu olması dişilerde olurken diğer kazandığı koşular G2 /dişi  A3/dişi koşuları olup kazanmasına katkı yapanları tebrik ederim. PRIOR Koşunun ağır tempoda gitmesinden dolayı çok etkilenip son 150 den sonra rüzgar gibi geçerek fotoya mermi girmesi yakın aralarla koşuyu dördüncü bitirirken ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyin .

3+ yaşlı dişi İngiliz atlarına mahsus, yılın en önemli koşularından biri olan G1 Karadeniz Koşusu, 14 Ağustos Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda saat 17.30’da koşuldu.

Birbirinden iddialı isimleri bir araya getiren koşuda 8 dişi safkan birincilik mücadelesi verdi. Gökhan Kocakaya idaresinde koşuya katılan, Ahmet Kurt’a doru dişi tay İllüzyon (Kaneko - Nikiniki / Sri Pekan), düzlük üzerinde sergilediği etkileyici performansla zafere uzanmasını bildi. Atakan Şıvgın antrenesindeki safkan, Çaldıran ve Kısrak Koşularının ardından üçüncü Grup 1 galibiyetine imza attı. Son startını bir buçuk ay önce Gazi Koşusu’nda alan İllüzyon, pistten dördüncülükle ayrılmıştı.

Çim pistte yapılan 1600 metre mesafeli koşunun ikincisi, Akın Sözen idaresindeki Melinam (Lion Heart - Kızım Melike / Kaneko) oldu. Koşuya tempo veren kısrak Luna Lovegood (Kaneko - Write To Me / Iffraaj) son 100’e kadar lider götürdüğü mücadeleyi Sadettin Boyraz’la üçüncü sırada tamamlarken, startta 2,5 boy kadar oyalanan Prior (Victory Gallop - Loves Time / Mountain Cat) Halis Karataş’la dördüncü, Mala Moja (Kaneko - Only One / Serhanbey) da Hışman Çizik’le beşinci sıraya yerleşti.

Kazanan tay için bitiriş derecesi 1.36.49 olurken, koşudaki farklar 1/2 Boy - 1 Boy - Baş - Baş şeklinde oluştu.

Yarışın ardından Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibine vekaleten Atakan Şıvgın’a kupasını Yönetim Kurulu Üyemiz Selman Taşbek verdi.

Selman Taşbek, safkanın antrenörü Atakan Şıvgın’a bir de plaket takdim etti.

Kazanan tayın jokeyi Gökhan Kocakaya’ya ise plaketini Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim takdim etti.