Ahmet Çelik, Anadolu Tarım İşletmesi Koşusu'nu DEMİRPERDE'ye akıl dolu binişi ile koşuyu şiir gibi kazandı

17 Ağustos  Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda G-2 Anadolu Tarım İşletmesi Koşusu 2200 metre  çim pistte 4 ve yukarı 6 safkan Arap atı katılım gösterip Starla  birlikte koşunun lıderliğini CEVHER alması çok ağır tempoda başlıyan koşuda 1600 metre startı geçilirken koşunun lıderliğini GÜRPINAR aldı farkında 4 boya çıkarması  CEVHER ikinci bunu üç boy gerisinde OĞUZBOYLU sonuncu durumdan barıyer dibinden kolay tempoda DEMİRPERDE koşuyu takip etmesi ağır tempoda giden koşuda son 800 den sonra koşuyu forse eden GÜRPINAR koşunun temposunu bir anda artırması CEVHER ikinciliği koruması arka grupta toplanmaya ön tarafa gelmeye başladı son 600 geçilirken sonuncu durumda olan DEMİRPERDE'in safkanlar dışından ön gruba gelmesi son viraj dönülürken üç atın dışından dönmesine rağmen ağır tempoda giden koşuda rakibi CEVHER çok iyi tanıdığı için açığından lıderliği almak istemesi son 300 de orta kullardan lıderliğini DEMİRPERDE alarak  CEVHER ile başa baş  mücadelesinde etme şansı  Özcan Yıldırım'a tanımayıp. Ahmet Çelik akıl dolu binişi  şiir gibi G-2 Koşusunu DEMİRPERDE 1 boy fark 2.32.25 derecesi ile kazandı son 800: 0.52.28 oldu. DEMİRPERDE hayatının 25 koşusunu koştu çim pistte 17 kez start alıp 9. Kez kazanma başarısı gösterirken jokeyi Ahmet Çelik ile üst üste son 4 koşusunda üç çim pistte bir sentetik  pistte G-2 koşusu kazandı. Çim pistte iki tanesi İstanbul da sentetik pistte bir Ankara da olması buda DEMİRPERDE'nin ikincilikte kırılması güç bir rekoru oldu. Grup 1 koşu galibi olması  Ahmet Çelik ve Akın Sözen bu koşuları kazanmışlardır.Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.  GÜRPINAR bir alt grupta koşacağı ilk yarışında  kesinlik ihmal etmeyin.

TİGEM’e bağlı hayvancılık ve bitkisel üretim faaliyetlerini sürdüren Anadolu Tarım İşletmesi, kaliteli safkan Arap atları yetiştirerek Türk atçılığının gelişimine de önemli katkılarda bulunmaktadır. Geçmişi 1800’lü yılların başına dek uzanan bu değerli kurum adına 17 Ağustos Salı günü düzenlenen koşu, 75. Yıl Ankara Hipodromu’ndaki yarış programının en zorlu mücadelesiydi.

4+ yaşlı Araplara mahsus 2200 metre mesafeli koşu, çim pistte 6 atın katılımıyla gerçekleşti. Anadolu Tarım İşletmeleri tarafından yetiştirilen ve Sabri Aksu’nun sahibi olduğu Demirperde (Altaha - İlaydahanım / Tamerinoğlu) jokeyi Ahmet Çelik ile yarışı kazanarak üst üste dördüncü G2 koşu galibiyetine imza attı. Süleyman Onay’ın antrenörlüğünü üstlendiği 5 yaşındaki al erkek safkan, toplamda dokuzuncu Grup koşu zaferini elde etmiş oldu.

Son iki yılın galibi Cevher (Bilgin - Mahsuse.45 / Albatur) Özcan Yıldırım idaresinde bu yıl ikinciliğe yerleşirken, Hışman Çizik ile Oğuzboylu (Anka - Betül / Antepli) üçüncü, Akın Sözen ile Günpınar (Kara Yağız - Sepya / Sezginbey) dördüncü, Gökhan Kocakaya ile Kocapolat (Ayabakan - Fazilet / Bamka.3) ise beşinci sırada koşuyu tamamladı.

Demirperde için müddet 2.32.25 olurken, koşuda farklar 1 Boy - 5 Boy - 1/2 Boy - Burun şeklinde oluştu.

Koşu sonrası düzenlenen törende, kazanan atın sahibi Sabri Aksu’ya kupasını TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Kıyak takdim etti.

Ali Osman Kıyak ayrıca kazanan safkanın yetiştirildiği Anadolu Tarım İşletmesi’nin Müdür Yardımcısı Bakır Taşçılar’a da bir kupa takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim, Anadolu Tarım İşletmesi Atçılık Şube Şef Vekili Gürcan Çağdaş Dik ve Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.