Halide Edip Adıvar Koşusu'nu  GÜLHATMİ jokeyi  Gökhan Kocakaya ile kazandı

22 Ağustos Pazar günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan G3 Halide Edip Adıvar koşusu 1900 metre/dişi 4 ve yukarı  arap sekiz safkan katılım gösterdi. Starla birlikte koşunun lıderliğini ilk 200 metrede GÜNYELİ ve içinde GARDAL GÜLÜ liderlik mücadelesinde  ARYALIVA üçünçü GÜLHATMİ altıncı durumda gitmesi koşuda bir yüksek tempo olmaması son 800 den sonra ŞİRİNMİ ŞİRİN ikinci duruma girmesi ile birlikte koşununtemposu artması son viraj dönüldükten sonra orta kulvardan  lıderliğini son 400 de alan ŞİRİNMİ ŞİRİN alması koşunun temposu ilk 600/0.41.56 - 800/0.56.14 - 1000/1.09.90 1200/1.23.82  1400/1,37.47 derecesi SINOPLU MERVE ön tarafa gelmeye başlaması barıyer dibinden kuvvet alarak kısa sprint yapacak olan ARYALIVA  bu kez bariyer dibine girmeyerek orta kulvardan dışındaki GÜLHATMİ'yi kollayıp beraber sprinte kalmak istemesi son 300 beşinci durumda dışındaki GÜLHATMİ son 250 de sprınte kalktığı anda ARYALIVA trafik sorunu yaşamasından dolayı farkın bir anda 3 boya çıkması son 100 den sonra  GÜLHATMİ birinciliği garantilemesi Ahmet Çelik'te birincilik elden gidince safkanı fazla zorlanmadan ayarlıyarak ikinci koşuyu bitirdi bu koşunun rövanşında ARYALIVA bu koşudakiderecesine sıralamasını unutun çok farklı bir yarış olacaktır. Koşuyu GÜLHATMİ 3 boy fark 2.09.73 derecesi son 800:0.52.11 oldu kazanması na katkı yapanları tebrik ederiz.

Milli Mücadele dönemi kahramanlarından, Türk edebiyatının değerli ismi Halide Edip Adıvar'ı andığımız koşu (Açık-G3/DHT/D), 22 Ağustos Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleşti.

İstanbul yarış programının 6. mücadelesi olarak saat 16.30’da yapılan Halide Edip Adıvar Koşusu, 4+ yaşlı safkan Arap kısraklarının katılımıyla 1900 metre mesafede çim pistte koşuldu. Melis Kurtel Emin’in sahibi olduğu, Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi Gülhatmi (Tamerinoğlu - Dahi / Bilgin) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde zafere uzanan isim oldu. Antrenörlüğünü Cuma Demir’in üstlendiği 4 yaşındaki kır kısrak, son startında Arap atları için yılın en önemli mücadelelerinden Niğbolu Koşusu’nu (G1) kazanma başarısı göstermişti.

8 safkanın start aldığı koşuda ikincilik Aryaliva (Canberktay - Özermiş / Volga.2) ile Ahmet Çelik’in olurken, Nurettin Şen idaresindeki Sinoplu Merve (Bilgin - Sübeyhikızı / Özgünhan) üçüncü, Halis Karataş ile Şirinmişirin (Uçanbey - Kınalıgelin / Pir Karaca) de dördüncü oldu. Bu koşuyu daha önce iki kez kazanan Taçser (Tamerinoğlu - Yazgünü / Halid) ise 4 boy startta kaldığı yarıştan Müslüm Çelik ile beşinci olarak ayrıldı.

Kazanan Gülhatmi için bitiriş derecesi 2.09.73, koşudaki farklar ise 3 Boy - 1/2 Boy - Baş - 1,5 Boy olarak kayıtlara geçti.

Koşu sonrası gerçekleştirilen törende, kazanan kısrağın sahibi adına Nimet Arif Kurtel’e kupasını, Halide Edip Adıvar’ın torunu Ahmet Ömer Sayar takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ve davetliler de katıldı.