Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi adına Bursa Osmangazi Hipodromu’nda düzenlenen G3 koşu, 27 Ağustos Cuma günü programın en önemli mücadelesiydi.

27 Ağustos Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 1400 metre kum pistte yapılan GR-3 Ertuğrul Gazi Koşusu'na 10 safkan katılım gösterdi. Koşunun liderliğini LIKE THE STARS alarak yüksek tempoda yarışı ön tarafta götürdü. THE DERWISH, son 1000'den sonra grubun 5 boy en gerisinde olmasına rağmen barıyer dibinden gitmeyip pistin ortasından son virajı sonuncu dış kulvara çıkarak dönen safkan, rakiplerinden fazla mesafe koşması son 150'de dokuzuncu durumda olması bir anda safkan kanatlanıp uçarak dış kulvardan içindeki rakiplerine hakim olarak 3 boy da fark yapan THE DERWISH, 1.26.39'luk derecesi ve jokeyi A. Kaçmaz ile bütünleşerek Ertuğrul Gazi Koşusu kazanırken son 800:0.49.04 oldu. Hayatında 21 yarış koşan safkan, kum pistte 9 birincilik, sentetik pistte bir birincilik elde etti. A.Kaçmaz, 15/05/2021 tarihinde KV-6 koşusunda 1.27.16 kazandı. Yaklaşık 3.5 ay sonra Bursa pisttinde ilk kez GR-3 koşusunu safkan A. Kaçmaz ile kazandı ve üst üste önce KV-6 daha sonra GR-3 koşusu grup koşularında daha evvel 3 kez start aldı ama ilk dörde giremedi. İlk kez Grup koşusunu kazanmış oldu. THE DERWISH'in kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz. Son metrelerde ikincilik ve üçüncülük mücadelesinde burun farkıyla üçünçü olan HEADMAN, nefes açmış olup ilk yarışında daha farklı koşacak olup kesinlikle ihmal etmeyin.

3+ yaşlı İngilizlere mahsus koşu, 9 safkanın katılımıyla 1400 metre kum pistte koşuldu. Fuat Başaran’a ait The Derwish (Derviş Ağa - Zalasultan / Mountain Cat) jokeyi Ali Kaçmaz idaresinde en dış kulvardan yaptığı etkili sprintle, 1.26.39’luk derece yaparak yarışı kazandı. Halil Kabukcı tarafından antrene edilen 4 yaşındaki doru at, böylece ilk Grup koşu galibiyetini elde etmiş oldu.

Kadir Tokaçoğlu idaresindeki Bırakın Gitsin (Victory Gallop - Sunny Girlie / Mountain Cat) tabelanın ikinci basamağına yerleşirken, Headman (Dabirsim - Longoria / Desert Prince) Tolga Yıldız ile üçüncü, He Is Mine (Mendip - She Is Mine / Cuvee) Nurettin Şen’le dördüncü, Like The Stars (Lion Heart - Beyond Cloudes / Eagle Eyed) da Mehmet Akyavuz’la beşinci sırada yer aldı. Koşuda farklar 3 Boy - Burun - 2,5 Boy - 1 Boy şeklinde oluştu.